EXPORT VAN GOEDEREN

Take the load off your mind

icon-export-documenten

Customs Support Group is uw partner voor het exporteren van goederen binnen en buiten de EU

Zodra u de verkoopfactuur in uw bezit hebt, kunnen wij zorgdragen voor een juiste export. Of het nu gaat om levende haven, food of non-food: wij kunnen het klaren.

Met de factuur kunnen wij de goederen indelen in de correcte HS-code. Daarnaast heeft u een oorsprongsdocument nodig voor het land van bestemming van uw goederen. Wij kunnen u uiteraard bijstaan bij de aanvraag van de oorsprongsbescheiden.

Mochten uw goederen keuringsplichtig zijn voor een uitvoer fysieke keuring, coördineren wij een dergelijke keuring en geven advies.

Zodra u kunt aantonen dat uw goederen de EU hebben verlaten, volgt de “confirmation of exit”. U zult dan als exporteur vallen onder het BTW-nultarief. Hiervoor maken wij gebruik van AGS uitvoer om melding te maken in het ECS van de Europese douanediensten.

Voor ECS zijn drie meldingen vereist:

  • de uitvoermelding;
  • de aankomstmelding;
  • de uitgangsmelding.

Zijn deze meldingen correct, dan is ook de uitvoertransactie in orde. Na de uitgangsmelding stuurt de douane een bericht naar degene die de uitvoeraangifte heeft. Dan staat vast dat de goederen die in de container zijn geladen de EU daadwerkelijk hebben verlaten en u recht heeft op 0% BTW bij uitvoer.

Een uitvoermelding gaat vooraf aan het exporteren van goederen buiten de EU. Als Customs Support Group nemen wij de gehele checklist met u door en zorgen we samen voor de correcte afhandeling van de export van uw goederen.

Neem direct contact op met één van onze specialisten.

Neem gerust contact op met een van onze experts. Wij kijken graag met u mee en komen terug met een passende oplossing voor iedere casus.

CONTACT