Vlag Icon NL | Vlag Icon GB | Vlag Icon DE 

Transit documentatie

Transit Documenten

Transit documentatie

Goederen die in Nederland binnenkomen, maar bestemd zijn voor andere landen binnen de Europese Gemeenschap (EG), staan onder douanetoezicht. Deze goederen worden niet ingeklaard en hiervoor wordt een transit aangifte aangemaakt.

Geen invoerrechten betalen

Customs Support houdt deze goederen onder toezicht en controleert ze totdat de inklaring plaatsvindt. Zo worden goederen zonder betaling van invoerrechten en andere belastingen toch naar een bestemming binnen of buiten de EU vervoerd. Naast de EU-landen doen ook de landen van de Europese Vrijhandel Associatie (EVA-landen) mee. Dit zijn Zwitserland, Noorwegen, Liechtenstein en IJsland.

Transit aangifte

De zekerheid dat Customs Support verschuldigde belastingen wel kan innen wanneer goederen niet aankomen, is voor ons erg belangrijk. Daarom betaalt de aangever borg aan Customs Support en staan alle gegevens die nodig zijn om de hoogte van de belastingen te bepalen, op de transit aangifte vermeld.

Wanneer is transit documentatie nodig?

  • Wanneer goederen op de plaats van bestemming aankomen, meldt de transporteur zich met de goederen bij Customs Support.
  • De goederen krijgen een nieuwe douanebestemming, zoals invoer, wederuitvoer of inslag in een entrepot. Hierna wordt de aangifte ‘gezuiverd’.
  • Wanneer een aangifte voor douanevervoer wordt gemaakt, stuurt de aangever een Transit vertrekmelding naar de douane. Deze wordt door de douane geregistreerd met een Movement Reference Number (MRN). Bij aankomst van de goederen op bestemming wordt het MRN-nummer opgegeven.
  • Het New Computerised Transit System (NCTS) herkent dit nummer en er wordt melding gemaakt bij het kantoor van herkomst. De borgstelling van de aangever wordt vrijgegeven.

Laat vandaag nog uw transit documentatie verzorgen

Neem direct contact op met Anita Hubers
Tel: 010-7988300
Mail: anita.hubers@customssupport.com

Deel via Social Media