#Brexit Stappenplan

 In Brexit

De Brexit is een onderwerp waar veel over geschreven is. Ook wij van Customs Support houden u op de hoogte met alle ontwikkelingen. We hebben al het nieuws voor u verzameld op de #Brexit pagina.

Met de deadline van 31 oktober in zicht willen we u informeren met een speciaal Brexit stappenplan. Wanneer u dit stappenplan volgt bent u goed voorbereid op het moment dat het Verenigd Koninkrijk daadwerkelijk uit de Europese Unie stapt. We hebben het stappanplan opgedeeld in 18 stappen. Wanneer u vragen heeft over dit plan of hulp wenst bij de uitvoering ervan dan staan wij u graag te woord om u te helpen en van dienst te zijn.


Stap 1: InventarisatieBrexit Stappenplan Stap 1: Voorbereiding

Gaat uw onderneming door de komende Brexit geraakt worden?
Inventariseer de goederenstroom en schets een totaalbeeld om inzicht te krijgen.

 


Brexit Stappenplan Stap 2: AfsprakenStap 2: Afspraken

Bestaande afspraken met betrokken partijen moeten wellicht worden herzien in het kader van Brexit.

 


Stap 3: InvoervergunningBrexit Stappenplan Stap 3: Invoervergunning

Wenst u uw eigen goederen na de Brexit over te brengen naar het Verenigd Koninkrijk?
Houd er dan rekening mee dat u dient te beschikken over een invoervergunning.

 


Brexit Stappenplan Stap 4: Machtiging directe vertegenwoordigingStap 4: Machtiging directe vertegenwoordiging

Houd u er rekening mee dat reeds afgegeven machtigingen directe vertegenwoordiging in het Verenigd Koninkrijk hun geldigheid zullen verliezen na de Brexit.

 


Stap 5: EORI nummerBrexit Stappenplan Stap 5: EORI nummerg

Bij grensoverschrijdende uitvoer of invoer dient u als exporteur of importeur te beschikken over een EORI nummer. Vraag deze tijdig aan bij de Belastingdienst.

 


Stap 6: Douane aangifteBrexit Stappenplan Stap 6: Doaune aangifte

Uitbesteden of in eigen beheer? Bij gebrek aan ervaring en kennis is uitbesteding een oplossing. Wij helpen u graag!

 


Stap 7: IncotermsBrexit Stappenplan Stap 7: Incoterms

Welke leveringscondities zijn momenteel van toepassing en dienen deze aangepast te worden?

 


Stap 8: GegevensBrexit Stappenplan Stap 8: Gegevens

Een juiste indeling van goederen is bepalend voor de wet- & regelgeving tijdens in- en uitvoer. Wij denken graag mee vanuit onze expertise.

 


Stap 9: Opleidingen (CST)Brexit Stappenplan Stap 9: Opleidingen (CST)

Investeren in douanekennis is een strategische zet. Een betrouwbare partner van ons is CST Nederland, de specialist in douanetrainingen en opleidingen.

 


Stap 10: AccijnzenBrexit Stappenplan Stap 10: Accijnzen

Accijnsgoederen welke nu met een aangifte EMCS worden gedaan binnen de EU, zullen na de Brexit onderhevig zijn aan een in- en/of uitvoeraangifte.

 


Stap 11: BTWBrexit Stappenplan Stap 11: BTW

Na de Brexit is het van belang de invoer/uitvoer aan te tonen voor de leveringen vanuit de EU naar de UK middels invoer- of uitvoeraangifte.

 


Stap 12: Vergunning Art.23 wet Omzetbelasting 1968Brexit Stappenplan Stap 12: Vergunning Art. 23 Wet Omzetbelasting 1968

Als u goederen invoert vanuit een niet EU-land, dient er bij de invoer BTW betaald te worden. Indien u deze BTW via uw maandaangifte wenst te voldoen, dient u een vergunning art 23 aan te vragen bij de Belastingdienst.

 


Stap 13: HeffingenBrexit Stappenplan Stap 13: Heffingen

De heffing van invoerrechten zouden voor bepaalde producten van toepassing kunnen zijn na de Brexit. Wij stellen de hoogte van de invoerrechten graag voor u vast.

 


Stap 14: VoedingsmiddelenBrexit Stappenplan Stap 14: Voedingsmiddelen

Vlees, fruit, groente en andere voedingsmiddelen kunnen na de Brexit aan allerlei eisen en maatregelen onderhevig zijn in de UK en bij binnenkomst in de EU.

 


Stap 15: VergunningenBrexit Stappenplan Stap 15: Vergunningen

Een AEO certificering kan na de Brexit ook van belang zijn voor uw bedrijf en biedt daarbij veel voordelen. Om in aanmerking te komen voor een AEO status, zult u aan diverse vereisten moeten voldoen.

 


Stap 16: ProactiefBrexit Stappenplan Stap 16: Proactief

Ongeacht vanuit welk oogpunt u te maken krijgt met de Brexit, het zal gevolgen hebben voor allerlei vormen van logistiek. Zorg voor een goed plan waarin rekening wordt gehouden met douane eisen en mogelijke IT oplossingen.

 


Stap 17: IT oplossingenBrexit Stappenplan Stap 17: IT oplossingen

Data uitwisseling, safety, betrouwbaarheid en snelheid gaan allemaal een rol spelen na de Brexit. Wij bieden diverse oplossingen op het gebied van automatisering en data-efficiency.

 


Stap 18: AdviesBrexit Stappenplan Stap 18: Advies

Zorg voor een deugdelijk plan en ben goed voorbereid. Maak tijdig een afspraak met Customs Support indien u opzoek bent naar een gedegen kennis en advies omtrent douaneformaliteiten voor de Brexit.

 


 

We hopen u met deze stappen de juiste informatie te geven. Uitsluitsel en definitieve antwoorden heeft niemand maar een goed begin is het halve werk!

Wanneer u vragen heeft over dit plan of hulp wenst bij de uitvoering ervan dan staan wij u graag te woord om u te helpen en van dienst te zijn.

Recommended Posts