Customs Support breidt aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk uit met de overname van Osborn Customs Services Ltd

Image

Customs Support, de toonaangevende digitale partner voor douaneaangiften in Europa, kondigt de overname aan van Osborn Customs Services (OCS). Met deze overname versterkt Customs Support haar lokale aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk met kantoren dichtbij klanten in de belangrijkste logistieke hotspots.

Over Osborn Customs Services

Vanaf de oprichting in 2001, heeft Osborn Customs Services Ltd zich tot doel gesteld om de import/export gemeenschap een toegewijde, onafhankelijke, betrouwbare en kosteneffectieve douaneafhandelingsdienst aan te bieden. Naarmate het bedrijf meer gecompliceerde douaneregistraties ontving is het zich, als een IT-gedreven bedrijf, gaan richten op de automatisering van douaneprocessen. Met de mogelijkheid om alle belangrijke Britse havens te bestrijken en hun schat aan kennis en ervaring, is Osborn Customs Services uitgegroeid tot een van de go-to bedrijven in de douane-industrie. In 2017 behaalde het bedrijf de AEO-status, wat hun premier-status als douane-expediteur onderstreepte. De oprichter van het bedrijf, de heer Gavin Osborn, heeft zich vanaf het begin van Osborn Customs Services altijd ingezet voor kwaliteit en snelheid van dienstverlening.

Zowel Osborn Customs Services als Customs Support zijn ervan overtuigd dat klanten veel voordeel zullen halen uit deze krachtbundeling, gezien de focus op digitale douanediensten, het streven naar kwaliteit en de grotere geografische dekking.

“With joining Customs Support, we are convinced this will be highly beneficial for our clients as both Customs Support and Osborn Customs Services emphasise the importance of speed of execution combined with a strong European footprint. We are thrilled about joining Customs Support as they are the frontrunner in digitising the customs industry. We believe in the great fit for both clients and employees.”
- Gavin Osborn, Managing Director of Osborn Customs Services.

"Met de toetreding van Gavin en zijn team tot de Customs Support-familie breiden we onze aanwezigheid in logistieke hotspots in het Verenigd Koninkrijk verder uit. Het team van Osborn Customs Services brengt brede douanekennis in, nauwkeurigheid en expertise op het gebied van douaneafhandeling en digitale kennis. Osborn Customs Services heeft een uitstekende staat van dienst in het verlenen van douanediensten aan klanten. In onze ambitie om dicht bij de klanten te staan, kunnen wij klanten een breed en compleet scala aan douanediensten aanbieden op 8 locaties in het Verenigd Koninkrijk. Wereldwijde douanekennis mét lokale aanwezigheid!"
- Frank Weermeijer, CEO van Customs Support Group

Over Customs Support Group:

Customs Support Group, met het hoofdkantoor in Nederland, is Europa's grootste onafhankelijke, digitale en neutrale leverancier van douanediensten met >1.100 toegewijde douaneprofessionals die jaarlijks meer dan 12.000 klanten bedienen. Met ons uitgebreide dienstenaanbod en digitale mogelijkheden ondersteunen wij onze klanten voortdurend bij het maximaliseren van de naleving van de regelgeving, het bereiken van operationele efficiëntie, het optimaliseren van invoerrechten, het plannen van douanerechten en voortdurende ontwikkeling voor een voortdurend veranderend douanelandschap.

Naast de traditionele bemidddeling en digitale diensten biedt Customs Support Group douaneadviezen en gasmeetdiensten. Het bedrijf is momenteel actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Italië, Ierland, Finland, Zweden en Zwitserland.

In Europa bedient Customs Support Group vele grensoverschrijdende klanten in verschillende sectoren, zoals de automobielindustrie, de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, en nog veel meer. Customs Support is koploper op het gebied van digitale douane en investeert aanzienlijk in de digitalisering van het douaneproces.

Voor meer informatie kunt u terecht op https://www.customssupport.com/

Over Castik Capital:

Castik Capital S.à r.l. ("Castik Capital") beheert investeringen in private equity. Castik Capital is een Europese Private Equity firma, die significante eigendomsposities verwerft in Europese private en publieke bedrijven, waar lange termijn waarde kan worden gegenereerd door actieve partnerships met management teams.
Castik Capital, opgericht in 2014, is gevestigd in Luxemburg en richt zich op het identificeren en ontwikkelen van investeringsmogelijkheden in heel Europa. De investeringen worden gedaan door het in Luxemburg gevestigde fonds, EPIC II SLP. De adviseur van Castik Capital S.à r.l. is Castik Capital Partners GmbH, gevestigd in München.

Indien je eigenaar bent van een douane-, gasmeet- of ander aanverwant dienstverlenend bedrijf en meer wilt weten over de mogelijkheden van aansluiting van je bedrijf bij Customs Support, neem dan contact op met Sebastian Ootjers - Director M&A and Corporate Development op sebastian.ootjers@customssupport.com.

Voor vragen kun je contact opnemen met onze afdeling Marketing & Communicatie via marketing@customssupport.com.