Customs Support breidt aanwezigheid in Verenigd Koninkrijk uit met de overname van KSI Portlink Ltd.

Image

Customs Support, de toonaangevende digitale partner voor douaneaangiften in Europa, kondigt de overname aan van KSI Portlink Limited. Met deze overname versterkt Customs Support haar lokale aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk met strategische kantoren dicht bij klanten in de belangrijkste logistieke hotspots.

Over KSI Portlink

Sinds de oprichting in 2008 is KSI Portlink goed gepositioneerd om douaneformaliteiten te vervullen voor zakelijke klanten zoals importeurs, exporteurs en transporteurs. Strategisch gelegen in de buurt van de Dover Cargo haven, heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in goederenvervoer over de weg en over zee. Met een toegewijd team van douane-expediteurs met vele jaren ervaring in de sector begrijpt het team van KSI Portlink de impact van tijd op de winstgevendheid van transacties en voert het zijn diensten zo snel en efficiënt mogelijk uit. Met de mogelijkheid om klanten 24/7 te ondersteunen en te bedienen in het Verenigd Koninkrijk, is KSI Portlink uitgegroeid tot een van de belangrijkste partners voor douaneaangiftediensten. Beide directeuren, Karen Strang en Ian Westgarth zijn volledig toegewijd om hun klanten op de best mogelijke manier te bedienen in termen van kwaliteit, snelheid van dienstverlening en 24/7 beschikbaarheid.

“We are very excited in joining Customs Support as we can provide clients a broader portfolio, and good access to the European market. We are convinced this will be highly beneficial for our clients as both Customs Support and KSI Portlink highlight the importance of digitalisation and offering high quality of services to clients.
- Karen Strang, Director of KSI Portlink.

“By expanding our presence in the United Kingdom with the team of Karen and Ian joining the Customs Support family we are further expanding our services in logistical hotspots in United Kingdom. The team of KSI Portlink is known for excellent service to clients and brings in broad customs knowledge and expertise in customs clearance services. In our ambition to be in close proximity with our clients, we can offer clients a broad and complete range of customs services in 9 locations in United Kingdom. Global customs knowledge, local presence!”
- Frank Weermeijer, CEO of Customs Support Group

Over Customs Support Group:

Customs Support Group, met het hoofdkantoor in Nederland, is Europa's grootste onafhankelijke, digitale en neutrale leverancier van douanediensten met >1.100 toegewijde douaneprofessionals die jaarlijks meer dan 12.000 klanten bedienen. Met ons uitgebreide dienstenaanbod en onze digitale capaciteit ondersteunen wij onze klanten voortdurend bij het maximaliseren van de naleving van de regelgeving, het bereiken van operationele efficiëntie, het optimaliseren van invoerrechten, het plannen van douanerechten en de voortdurende ontwikkeling voor een voortdurend veranderend douanelandschap.

Naast de traditionele makelaardij en digitale diensten biedt Customs Support Group douaneadvies en gasmeetdiensten. Het bedrijf is momenteel actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Italië, Ierland, Finland, Zweden en Zwitserland.

In Europa bedient Customs Support Group vele grensoverschrijdende klanten in verschillende sectoren, zoals de automobielindustrie, de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, en nog veel meer. Customs Support is koploper op het gebied van digitale douane en investeert aanzienlijk in de digitalisering van het douaneproces.

Voor meer informatie kunt u terecht op https://www.customssupport.com/

Over Castik Capital:

Castik Capital S.à r.l. ("Castik Capital") beheert investeringen in private equity. Castik Capital is een Europese Private Equity firma, die significante eigendomsposities verwerft in Europese private en publieke bedrijven, waar lange termijn waarde kan worden gegenereerd door actieve partnerships met management teams.
Castik Capital, opgericht in 2014, is gevestigd in Luxemburg en richt zich op het identificeren en ontwikkelen van investeringsmogelijkheden in heel Europa. De investeringen worden gedaan door het in Luxemburg gevestigde fonds, EPIC II SLP. De adviseur van Castik Capital S.à r.l. is Castik Capital Partners GmbH, gevestigd in München.

Indien je eigenaar bent van een douane-, gasmeet- of ander aanverwant dienstverlenend bedrijf en meer wilt weten over de mogelijkheden van aansluiting van uw bedrijf bij Customs Support, neem dan contact op met Sebastian Ootjers - Director M&A and Corporate Development via sebastian.ootjers@customssupport.com.

Voor vragen kun je contact opnemen met onze afdeling Marketing & Communicatie via marketing@customssupport.com.