Customs Support breidt Europese dekking uit met de overname van M.C.S. Mediterranean Customs Services srl.

Image
""

Customs Support, de toonaangevende digitale douane-expediteur in Europa, kondigt de overname aan van Mediterranean Customs Services (MCS). Met deze overname versterkt Customs Support haar aanwezigheid in Italië en benadrukt zij het belang van aanwezigheid op strategische locaties om klanten lokaal de beste service te bieden.

Over Mediterranean Customs Services (MCS)

MCS, gestart in 1993, is een bekende en zeer respectabele douane-expediteur met 8 kantoren in de belangrijkste havens van Noord-Italië. MCS heeft vele jaren ervaring in alle stadia van douaneactiviteiten en biedt klanten een uitstekende service voor import- en exportaangiften, classificatie van goederen, BTW-opslag, douanevergunning en -inklaring en douaneadvies.  De filosofie van MCS is om de grootst mogelijke professionaliteit te bieden bij het uitvoeren van import- en exportoperaties, gecombineerd met consultancy in de douane- en maritieme sector. Een toegewijd team van XX medewerkers heeft vele jaren ervaring en uitgebreide kennis van de scheepvaartsector en ladingoperaties, terwijl het werkt in een dynamisch bedrijf en met speciale aandacht voor de persoonlijke behoeften van klanten. Onder de jarenlange klanten bevinden zich zowel Italiaanse als internationale expediteurs. MCS is AEO-gecertificeerd.

"Het aanbieden van uitstekende service voor import- en exportaangiften aan klanten is wat wij erkenden in de manier van werken bij Customs Support. Ik ben ervan overtuigd dat klanten van deze integratie zullen profiteren en de beste douanediensten in Italië en de rest van Europa zullen krijgen.

Fabio Solari, directeur van Mediterranean Customs Services.

"Met hun strategische locaties in de havens van de Boven-Tyrrheense Zee bieden wij onze klanten nog meer diensten en een breder pakket aan douaneactiviteiten in de noordelijke regio van Italië. Met de ervaring van het MCS-team in de scheepvaart en de focus op kwaliteit sluiten zij perfect aan bij onze ambitie om klanten uitstekende douanekennis te bieden.

 - Frank Weermeijer, CEO van Customs Support Group

Over Customs Support Group:

Met het hoofdkantoor in Nederland is Customs Support Group Europa's toonaangevende onafhankelijke, digitale en neutrale leverancier van douanediensten met >1.500 toegewijde douaneprofessionals die jaarlijks meer dan 12.000 klanten bedienen. Met ons uitgebreide dienstenaanbod en digitale mogelijkheden ondersteunen wij onze klanten consequent bij het maximaliseren van de naleving van de regelgeving, het bereiken van operationele efficiëntie, optimalisatie van invoerrechten, planning van rechten en voortdurende ontwikkeling voor een voortdurend veranderend douanelandschap.

Naast traditionele bemiddeling en digitale diensten biedt Customs Support Group douaneadvies en gasmeetdiensten. Het bedrijf is momenteel actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Italië, Ierland, Finland, Zweden en Zwitserland.

In Europa bedient Customs Support Group vele grensoverschrijdende klanten in diverse sectoren zoals de automobielindustrie, de voedingsmiddelenindustrie en nog veel meer. Customs Support is de nummer één in digitale douane en investeert aanzienlijk in de digitalisering van het douaneproces.

Kijk voor meer informatie op www.customssupport.com/

Over Castik Capital:

Castik Capital S.à r.l. ("Castik Capital") beheert investeringen in private equity. Castik Capital is een Europese Private Equity firma, die aanzienlijke eigendomsposities verwerft in Europese private en publieke bedrijven, waar waarde op lange termijn kan worden gegenereerd door actieve partnerships met managementteams.

Castik Capital, opgericht in 2014, is gevestigd in Luxemburg en richt zich op het identificeren en ontwikkelen van investeringsmogelijkheden in heel Europa. De investeringen worden gedaan door het in Luxemburg gevestigde fonds, EPIC II SLP. De adviseur van Castik Capital S.à r.l. is Castik Capital Partners GmbH, gevestigd in München.

Als u eigenaar bent van een douane-expediteur, gasmeetbedrijf of ander gerelateerd dienstverleningsbedrijf en meer wilt weten over de mogelijkheden van uw bedrijf om zich aan te sluiten bij Customs Support, neem dan contact op met Sebastian Ootjers - Director M&A and Corporate Development op sebastian.ootjers@customssupport.com.

Voor vragen kunt u terecht bij onze afdeling Marketing & Communicatie op marketing@customssupport.com.