Customs Support breidt Europese dekking uit met de overname van Transito 2000.

Image
""

Customs Support, de leidende digitale douane-expediteur in Europa, kondigt de overname aan van Transito 2000. Met deze overname breidt Customs Support haar aanwezigheid uit naar Spanje en benadrukt zij het belang van lokale aanwezigheid met strategische kantoren dicht bij klanten in de belangrijkste logistieke hotspots in Europa met een brede douane-kennis.

Over Transito 2000

Transito 2000, opgericht in 1996, is een zeer erkende en toonaangevende douane service broker, met een uitgebreide douane kennis en een ervaren en toegewijd team van douane-experts. Met twee kantoren in Algeciras (Cadiz) en de haven van Motril (Granada), biedt het toegewijde team van Transito 2000 douanediensten voor import, export en doorvoer, en inkomende procedures, ATA-documenten, douanevertegenwoordiging en adviesdiensten. De strategische locaties stellen het team van Transito 2000 in staat om uitstekende douane- en adviesdiensten te verlenen aan Azië, Midden-Amerika, Zuid-Amerika, West-Afrika en Noord-Afrika. Het toegewijde team van meer dan 40 medewerkers heeft een uitstekende kennis van douane- en havendiensten en werkt nauw samen met cliënten om hen de meest gunstige voorwaarden voor hun zendingen en goederen te bieden. Onder de vele klanten met een lange staat van dienst bevinden zich landbouw-, automobiel- en luchtvaartbedrijven met de nadruk op digitale oplossingen. Transito 2000 is zowel AEO als ISO 9001 gecertificeerd.

"Met meer dan 25 jaar douane-kennis voelen wij ons zeer thuis bij Customs Support. Beide organisaties hebben een lange geschiedenis in het leveren van uitstekende douane- en adviesdiensten. Met onze gezamenlijke focus op digitale oplossingen en de drive om de beste service te leveren, bieden we onze klanten het beste van de douane in Europa. 

- José Luis Munoz, algemeen directeur van Transito 2000.

"Met hun lange geschiedenis en focus op kwaliteit en douanekennis zal het team van Transito 2000 zich zeer welkom voelen in de Customs Support familie. Door de uitbreiding naar Spanje kunnen onze klanten profiteren van de strategische locaties van Transito 2000 en de uitstekende douanediensten. Ik kijk uit naar de samenwerking met José Luis en zijn team om klanten en partners de beste Europese douane- en advieskennis te bieden met lokale aanwezigheid."

- Frank Weermeijer, CEO van Customs Support Group

Over Customs Support Group:

Customs Support Group, met het hoofdkantoor in Nederland, is Europa's grootste onafhankelijke, digitale en neutrale leverancier van douanediensten met >1.250 toegewijde douaneprofessionals die jaarlijks meer dan 12.000 klanten bedienen. Met ons uitgebreide dienstenaanbod en digitale mogelijkheden ondersteunen wij onze klanten voortdurend bij het maximaliseren van de naleving van de regelgeving, het bereiken van operationele efficiëntie, het optimaliseren van invoerrechten, het plannen van douanerechten en voortdurende ontwikkeling voor een voortdurend veranderend douanelandschap.

Naast de traditionele douane en digitale diensten biedt Customs Support Group douane consultancy en gasmeetdiensten aan. Het bedrijf is momenteel actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Italië, Ierland, Finland, Zweden en Zwitserland.

In Europa bedient Customs Support Group vele grensoverschrijdende klanten in verschillende sectoren, zoals de automobielindustrie, de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, en nog veel meer. Customs Support is de nummer één in digitale douane en investeert aanzienlijk in de digitalisering van het douaneproces.

Voor meer informatie kun je terecht op https://www.customssupport.com/

Over Castik Capital:

Castik Capital S.à r.l. ("Castik Capital") beheert investeringen in private equity. Castik Capital is een Europese Private Equity firma, die significante eigendomsposities verwerft in Europese private en publieke bedrijven, waar lange termijn waarde kan worden gegenereerd door actieve partnerships met management teams.

Castik Capital, opgericht in 2014, is gevestigd in Luxemburg en richt zich op het identificeren en ontwikkelen van investeringsmogelijkheden in heel Europa. De investeringen worden gedaan door het in Luxemburg gevestigde fonds, EPIC II SLP. De adviseur van Castik Capital S.à r.l. is Castik Capital Partners GmbH, gevestigd in München.

Indien je eigenaar bent van een douane-, gasmeet- of ander aanverwant dienstverlenend bedrijf en meer wilt weten over de mogelijkheden van aansluiting van jouw bedrijf bij Customs Support, neem dan contact op met Sebastian Ootjers - Director M&A and Corporate Development op sebastian.ootjers@customssupport.com.

Voor vragen kun je contact opnemen met onze afdeling Marketing & Communicatie via marketing@customssupport.com.