Dit is het Customs Support Leadership Team

Image

In onze serie #WeAreCustomsSupport, laten we je kennismaken met de mensen achter Customs Support. Wij waarderen onze collega’s en het werk dat ze doen voor onze klanten. In deze serie interviewen we de mensen die altijd klaarstaan om je te helpen met het complete proces van importeren en exporteren van goederen zonder zorgen. De volgende in deze serie is een bijzondere groep, namelijk het leadership team van Customs Support.

Onlangs sprak ik met drie van onze vier directieleden.

Welkom heren, bedankt voor jullie tijd, wie zijn jullie?

Patrick Steenkist, ik ben Chief Operating Officer. Samen met vier regiodirecteuren ben ik verantwoordelijk voor alle Nederlandse vestigingen. Daarnaast hou ik me nog bezig met verschillende projecten, zoals rebranding, klanttevredenheid, werkprocessen. En ik zit met Bardo, Paul en Frank in het leadership team. ”

Bardo Schutz, ik ben Chief Information Officer. Innovatie en informatietechnologie is waar ik mij mee bezig houd. Met mijn team zorg ik ervoor dat wij als Customs Support voorop blijven lopen op het gebied van digitalisering van werkprocessen. De organisatie blijft groeien en dat betekent ook dat er telkens nieuwe systemen worden geïntegreerd en mensen worden getraind.”

“En ik ben Frank Weermeijer, Chief Executive Officer. Ik ben eindverantwoordelijk voor de hele groep mooie bedrijven die inmiddels deel uitmaakt van de Customs Support familie.”

Wat is de grootste uitdaging in jullie werk?

Patrick: “We zijn als Customs Support hard gegroeid de afgelopen tijd en hebben veel mooie bedrijven toegevoegd aan ons bedrijf. Die hebben allemaal hun eigen cultuur en identiteit. Het samenvoegen van die verschillende culturen is een mooie uitdaging. Voor een deel blijft die cultuur en identiteit behouden, maar iedereen maakt nu deel uit van de Customs Support cultuur. Samen staan we sterker.”

Bardo: “Daar zit ook voor mij de uitdaging. Nieuwe bedrijven brengen nieuwe systemen met zich mee. Een aantal daarvan wordt onderdeel van ons IT pakket en een aantal wordt vervangen door de systemen die we binnen Customs Support al gebruiken. Een veelheid aan processen optimaal laten werken, ondersteund door data en technologie.

Frank: “Wij zijn op weg de leider in de Europese douane markt te worden. De grote uitdaging voor mij is om die koers duidelijk uit te zetten in stukken die voor iedereen behapbaar zijn en om de balans te vinden tussen het uitzetten van die koers en het managen van de stappen die we zetten om er te komen.”

Wat maakt jullie werk zo leuk?

Bardo: “Ik hou van afwisseling en er zijn zoveel mooie uitdagingen binnen onze organisatie. Processen kunnen altijd simpeler, sneller, geautomatiseerder. Dat maakt iedere dag anders.”

Patrick: “Ik kom zelf niet uit de douanewereld en leer dus elke dag van iedereen. Niet alleen op het inhoudelijke vlak maar ook op het persoonlijke vlak. De toewijding en betrokkenheid die ik zie bij alle collega’s, dat maakt dat ik er trots op ben om hier onderdeel van uit te maken.”

Frank: “Daar sluit ik me bij aan. Je krijgt energie van het werken met mensen die gepassioneerd met hun vak bezig zijn. Als CEO heb ik met alle facetten van het bedrijf te maken en die afwisseling daar hou ik van. En ik hou van aanpakken en het laten groeien van Customs Support is onze focus.”

Wat dragen jullie bij aan de organisatie?

Patrick: “Vanuit mijn verleden neem ik ervaring mee uit andere branches. Ik heb KPMG gewerkt en bij tech-bedrijven als WeTransfer en WeMarket. Die kennis en ervaring komen goed van pas. Mijn kracht ligt in teamvorming en het verbeteren van processen. Samen met de teams verder bouwen aan de toekomst van Customs Support.”

Bardo: “Mijn motto is Technologie + Creativiteit = Innovatie. Samen met mijn collega’s werk ik aan implementaties die het gebruik van data en technologie steeds makkelijker maken. We willen de processen voor onze klanten, stakeholders en collega’s zo efficiënt mogelijk maken. Dat is waar mijn kracht ligt.”

Frank: “Door mijn ervaring weet ik wat er nodig is om richting te geven aan het bedrijf en om de vele besluiten te nemen die daarvoor nodig zijn. Daarnaast coach ik graag collega’s en probeer zo persoonlijk impact te hebben en mijn kennis te delen.”   

En wat doen jullie als jullie niet aan het werk zijn

Bardo: “Barbecuen! Dat doe ik graag en vaak. Ik sport ook veel: hockey, voetbal en ik ga ook graag een rondje hardlopen. Heerlijk.

Frank: “Daar sluit ik me graag bij aan. Hardlopen is heerlijk. Fietsen trouwens ook. Verder hou ik van varen en skiën, maar wat ik het allerliefste doe is chillen in de zon in mijn hangmat.”

Patrick: “Bij mij gaat ook veel van mijn vrije tijd op aan bewegen. Van kleins af aan badminton ik al in competitieverband. Behalve tennis, fitness en wandelen in de Kennemerduinen, hou ik ook van een goed glas wijn en lekker eten. Ik ben wat dat betreft best een levensgenieter.”

Wat maakt werken bij Customs Support zo leuk?

Frank: “Ons bedrijf heeft een forse groeiambitie. We groeien door acquisities en de digitale ontwikkelingen in ons portfolio. Dat maakt iedere dag weer een uitdaging. Daar komen dan nog zaken bij als de Brexit en de Corona uitbraak. Dat maakt het topsport. Het zijn bijzondere tijden en dat maakt het leuk.”

Bardo: “Eens. En de groei is internationaal en dat internationale karakter maakt het interessant. We zijn nu al actief in België, Duitsland, Polen, het Verenigd Koninkrijk en natuurlijk Nederland.”

Patrick: “Het leukste vind ik dat de lijnen ontzettend kort zijn. We zijn snel gegroeid, maar toch kennen veel mensen elkaar en kan iedereen elkaar eenvoudig bereiken. Er is ruimte om je mening te geven, mee te denken en is er altijd ruimte om te verbeteren. We zijn slagvaardig en wendbaar als organisatie en daar hou ik van.”

Paul van Gool (CFO) was helaas verhinderd.