Maak kennis met - Jelle Mulders

Image

In onze serie #WeAreCustomsSupport maakt u kennis met de mensen achter Customs Support. Wij waarderen onze collega's en het werk dat zij doen. In deze serie interviewen wij de mensen die altijd voor u klaar staan om u zorgeloos te helpen bij het importeren of exporteren van uw goederen. De volgende in deze serie is Jelle Mulders. Hij is Business Development Manager bij Customs Support afdeling Safety and Consultancy.

Wie ben je?

Mijn naam is Jelle Mulders, en ik ben zevenentwintig jaar oud. Ik kom uit het zuiden van Nederland, maar mijn werk in de douane-industrie heeft me dichter bij de Rotterdamse haven getrokken. Sinds kort woon ik in Tilburg.

Na mijn studie bedrijfskunde heb ik een jaar rechten in België gedaan en ben daarna mijn professionele carrière begonnen. Ik ben bij de Van Tienen Groep begonnen in een sales functie en na de overname door CS ben ik in een nieuwe rol begonnen als business development manager. Sindsdien ontwikkel ik nieuwe business voor onze consultancy en safety divisie.

Wat doet een business development manager?

Als business development manager ben ik verantwoordelijk voor het acquireren van nieuwe business voor zowel de douane consultancy als de veiligheidsdivisie. Maar ik heb een veel breder takenpakket dan mijn functie omvat. Ik doe ook accountmanagement voor enkele van onze grotere klanten, en ik ben onlangs toegetreden tot het managementteam van Customs Support Safety. Samen met mijn collega's van het managementteam werk ik aan de strategie en de groeiplannen voor Customs Support Safety. Binnen ons consultancy team geef ik, samen met onze operationeel manager, leiding aan een consultancy team met 25 consultants.

Hoe ziet een typische werkdag eruit?

Klanten vullen bijna elke minuut van mijn dag, zowel nieuwe als bestaande. Voor Covid reed ik veel kilometers en bezocht ik elke dag twee of drie klanten. Nu alles op afstand gebeurt, spreek ik vijf of zes klanten per dag, maar dan online. Videoconferencing is heel efficiënt, maar ik mis het persoonlijke contact van een persoonlijke ontmoeting.

De rest van mijn dag besteed ik aan operationele zaken met onze consultants die aan verschillende projecten voor onze klanten werken.

Wat vind je het leukste aan je baan?

Ik hou van de balans tussen mijn commerciële rol en mijn operationele rol. Ik vind het leuk om mijn passie voor onze business te delen met potentiële klanten, maar ik vind het ook leuk om samen met onze consultants te werken aan de operationele problemen van onze klanten. Ik leer zo veel van hun diepgaande kennis van onze business. We vormen een geweldig team en krijgen meer business van nieuwe en bestaande klanten en lossen hun uitdagingen op.

Wat is een van de grootste uitdagingen?

Mijn grootste uitdaging is de constante verandering. Het vergt focus en een goede planning om op de hoogte te blijven. Er zijn zoveel nieuwe ontwikkelingen in onze branche. Ik leer elke dag veel van onze consultants. Op de hoogte blijven is zowel een uitdaging als iets wat ik leuk vind aan mijn baan.

En wat als je niet aan het werk bent?

Ik ben erg sportief. Ik speel veldhockey en ik train en coach een jeugdteam op mijn club. Ik hou ook van hardlopen en golfen. Al mijn sportieve activiteiten worden gecompenseerd door mijn liefde voor lekker eten, of ik het nu in mijn eigen keuken maak of dat een chef-kok in een restaurant het maakt. Oh, en een biertje gaan drinken met mijn vrienden!

Waarom Customs Support?

Customs Support is een zeer ambitieus bedrijf, en dat ben ik ook. Die combinatie geeft veel mogelijkheden om te groeien, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Zoals ik al eerder zei, leer ik heel veel van de mensen met wie ik werk. En dat niet alleen, we hebben ook een leuke tijd. Hard werken en hard lachen. Ik maak deel uit van een geweldig team.