Meet Our People: Customs Support UK Sr. Consultant Customs & Trade Melanie Hill

Meet Our People: Customs Support UK Sr. Consultant Customs & Trade Melanie Hill

Image
Melanie Hill

In onze serie #WeAreCustomsSupport maak je kennis met de mensen achter Customs Support. Wij waarderen onze collega's en het werk dat zij doen. In deze serie interviewen we de mensen die altijd voor je klaar staan om je ondersteuning bieden bij het importeren of exporteren van goederen. De volgende in deze serie is Melanie Hill, die Senior Consultant Customs & Trade in het Verenigd Koninkrijk is.

Wie ben je?

Hallo! Ik ben Melanie Hill, en ik ben de Senior Consultant voor douane en handel in het Verenigd Koninkrijk. Hoewel we hier bij Customs Support al een tijdje een team van meer dan 25 consultants in het VK hebben, is het nieuw voor het bedrijf om een in het VK gevestigde consultant te hebben. Het is een genoegen om voor Customs Support UK het voortouw te kunnen nemen bij het leveren van de uitgebreide analyse die veel Britse organisaties wensen in een post-Brexit wereld.  

Wat doet een consultant voor douane en handel? 

Ik geef klanten en collega's advies over douaneactiviteiten, regelgeving en vergunningaanvragen. Het is mijn taak om er voor mensen te zijn wanneer ze die expertise nodig hebben en om het voor hen eenvoudig te houden. Ik besteed tijd aan het bespreken van alles van uw tijdelijke zorgen tot uitdagingen op de langere termijn; met als doel uw werklast te verminderen door uw logistieke processen te analyseren en uw douaneactiviteiten te optimaliseren. 

Hoe ziet een typische werkdag eruit? 

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe organisaties die onze ondersteuning nodig hebben, om Quick Scans voor de douane te verzorgen en de organisaties te helpen zich aan te passen aan een steeds veranderende marktomgeving. Mijn dagen besteed ik aan de communicatie met onze klanten en het up-to-date houden van onze digitale systemen, zodat we het beste en meest actuele advies kunnen geven. 

Andere zaken waar we tijdens een dag in het leven van een consultant naar kijken, zijn het creëren van end-to-end compliance-programma's, mogelijkheden om de toeleveringsketen voor onze klanten te optimaliseren en natuurlijk, hier in het Verenigd Koninkrijk - ik houd me bezig met de lopende Brexit Support-vragen. Het voorbereiden en begeleiden van je bedrijf in dit post-Brexit-landschap is iets waar we ons volgens mij allemaal in herkennen, of het nu gaat om het proberen te begrijpen van de complexiteit, het monitoren van de uitdagingen of het benutten van de kansen. 

Wat vind je het leukst aan je functie? 

Ik vind het leuk om met klanten om te gaan en hen te helpen een oplossing te vinden, maar ik vind het ook leuk om deel uit te maken van het Customs Support-team. Het is geweldig om mijn kennis te kunnen delen met onze mensen en ook om zoveel te kunnen leren van mijn collega's op andere gebieden. Als je een groep goed geïnformeerde mensen om je heen hebt, kun je veel van elkaar leren.

Je bent gevestigd in Newcastle. Wat is daar het leukst aan? 

Newcastle is een heel diverse stad. Mijn broer doceert hier aan de universiteit, dus hij heeft me een inzichtelijke rondleiding door het centrum van Newcastle kunnen geven. Er is hier veel nachtleven, wat geweldig is omdat ik een erg sociaal persoon ben, maar er is ook het strand en mijn familie hier. Het beste is dat ik in de buurt van mijn familie kan zijn. 

Wat maakt jou enthousiast over het netwerk van douane-experts? 

De groei. Het biedt mij en mijn collega's veel mogelijkheden om onze expertise te ontwikkelen. Door met zo'n goed geïnformeerde groep douane-experts samen te werken, heb ik het gevoel dat ik ergens deel van uitmaak, en het windt me op dat we samen verder zullen groeien naarmate we het bedrijf verder uitbouwen. 

De douane in het Verenigd Koninkrijk is een steeds veranderend landschap. Hoe blijf je op de hoogte? 

Ik woon veel seminars en conferenties bij, zowel online als in persoon. Ik ben lid van BIFA, heb veel contacten in de sector en bezoek ook de kantoren van de Kamer van Koophandel en het parlement voor vergaderingen - hoewel er tijdens Covid minder gelegenheid was om deze te bezoeken. Hoewel er onzekerheden zijn geweest, ging het erom een plan A te hebben, een plan B, enzovoort, zodat mijn klanten en ik altijd voorbereid konden zijn. 

Het gaat ook niet alleen om de Britse kant van de zaak. Ik heb in Miami gewerkt en ben ook zes maanden in Australië en Nieuw-Zeeland geweest. Het was belangrijk voor mij om op de hoogte te blijven van hun ontwikkelingen - en ook van de veranderingen in de EU - omdat die allemaal een domino-effect hebben op ons [in het Verenigd Koninkrijk]. 

Wat doe je graag buiten het werk en hoe beïnvloedt dat je werkvaardigheden? 

Ik ben een sociaal iemand, en ik ben ook een familiemens. Ik breng veel tijd door op het strand of tijdens wandelingen in de natuur met mijn twee honden. Mijn familie en ik eten samen, BBQ-en, dat soort dingen. Mijn werk is zo gestructureerd en gereguleerd - en ik moet altijd in de weer zijn - dus tijd om te relaxen is heel belangrijk voor me.  

Wat is het belangrijkste dat je zoekt in een douane-expediteur? 

Transparantie en vertrouwen. Het is belangrijk voor mij dat een klant zich in staat voelt om naar mij toe te komen en iets te vragen, en dat ze niet met meer vragen weggaan dan waarmee ze gekomen zijn. Ik zet graag de deur wijd open, laat mijn licht schijnen op hun vraag en maak het voor hen eenvoudiger. Klanten raken in paniek als ze iets niet helemaal begrijpen, dus het is aan ons om hen te begeleiden. Het is ook essentieel voor ons om onze klanten te vertellen wat we nodig hebben. Klanten raken in paniek als ze iets niet helemaal begrijpen, dus is het aan ons om hen te begeleiden. Het is voor ons ook essentieel om onze klanten te laten weten wat wij van hen nodig hebben, zodat wij aan hun behoeften kunnen voldoen. Die relatie moet een soort hand-in-hand-partnerschap zijn. 

Je maakt nu deel uit van een Europees netwerk. Als je een CSG-kantoor zou bezoeken, naar welk land zou je dan gaan en waarom? 

België. Ze hebben veel geschiedenis en architectuur, en ze maken ze de beste chocolade!