Webinar: Wat kun je leren van Brexit om logistiek efficiënter te maken?

Image

Het Verenigd Koninkrijk heeft de Europese Unie verlaten. Brexit is een feit, en er is nu een harde grens tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Deze harde grens betekent nieuwe douanecontroles, documenten, vergunningen en procedures.

Gevolgen voor de transportsector

Nieuwe douanecontroles aan de grens en het toegenomen aantal documenten dat nodig is voor een zending vergroten de kans op vertraging voor vrachtwagens die de grens passeren. Voor vervoerders en expediteurs is het nu meer dan ooit van essentieel belang om hun logistieke operaties zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Een efficiënte logistieke operatie betekent dat vrachtwagens niet leeg thuiskomen na het afleveren van hun lading. Een efficiënte logistieke operatie betekent ook dat alle documenten en vergunningen (indien van toepassing) in orde zijn en correct zijn ingevuld. Lege kilometers en vertragingen zijn een onnodige verspilling van geld.

Hoe kun je de efficiëntie van de logistieke operatie verhogen: beladingsgraad en digitale douane

Er zijn verschillende manieren waarop bedrijven hun kosten kunnen verlagen. Eén daarvan is het verhogen van uw ladingen om lege kilometers te minimaliseren. Een andere manier is om te profiteren van de kennis van douanespecialisten van Customs Support. Beide bedrijven helpen om inefficiënte logistiek en wachttijden aan de grens aan te pakken.

In deze webinar hoor je uit eerste hand hoe Teleroute bedrijven heeft geholpen hun inkomsten te verhogen. Stel dat je bedrijf gespecialiseerd is in het transport van goederen tussen Duitsland en Groot-Brittannië. Als een van je klanten een eenmalige lading naar Italië heeft, wil je deze lading niet weigeren. Aan de andere kant wil je ook niet een eenmalige reis naar Italië maken. Je kunt je lading dan op Teleroute aanbieden en een collega-transportbedrijf vinden dat wel routes naar Italië heeft. Op dezelfde manier, wanneer je naar een land reist met een volle lading maar je hebt geen ladingen voor de terugreis naar huis, dan gebruik je Teleroute om leegrijden te vermijden.

Goederen exporteren betekent grenzen overschrijden met douanecontroles. Afhankelijk van het land van bestemming en de producten die je exporteert en vervoert, zijn er verschillende vereisten op het vlak van documenten, certificaten en papierwerk. Ook de processen en procedures verschillen per land. Wanneer je niet volledig op de hoogte bent van de vereisten kan dit leiden tot onnodige wachttijden aan de grens en zelfs tot boetes of weigering van toegang voor de producten. In dit webinar leer je ook van Customs Support hoe je ervoor kunt zorgen dat dit niet gebeurt. Customs Support helpt bedrijven al jaren om hun douaneprocedures soepeler en zonder rompslomp te laten verlopen. Met hun kennis en ervaring helpen zij bedrijven bij het opstellen van de documenten en het verkrijgen van de vergunningen die u nodig heeft.

Lees meer over de details van dit webinar en de sprekers en registreer je voor gratis toegang voor dit webinar!