Douane Afhandeling

Als de toonaangevende full-service douane-expert in Europa geven wij douane advies om wereldwijde handel mogelijk te maken door het aanbieden van de volgende cruciale diensten:

Invoer, uitvoer en transit: End-to-end inklaringsdiensten beschikbaar
Douane experts: 1700+ douanespecialisten die je douane werkzaamheden afhandelen
Digitale innovatie: Tijdige en accurate douanediensten door digitalisering

Neem vandaag nog contact met ons op om met een van onze douanespecialisten te spreken.

Verbeter je douane processen

Hallo. Kunnen wij je helpen?

Mirjam Verbeek
Mirjam Verbeek
Inside Sales
Wat bieden wij?

Customs Support heeft ervaren douane declaranten in heel Europa, die ervoor zorgen dat bedrijven elke dag snel, accuraat en conform de regels kunnen ondernemen.

Image
""

Import, export en transit diensten & fiscale vertegenwoordiging

Wij adviseren bedrijven die goederen importeren en exporteren. Wij ondersteunen bij risicobeoordelingen, vullen douanedocumenten in en controleren deze, verzorgen de administratie, assisteren bij fysieke controles van de zending en meer, alles in overeenstemming met de betreffende douaneautoriteit. Wanneer uw goederen binnen de Europese Unie worden vervoerd zonder in het vrije verkeer te worden gebracht, stellen wij de nodige transit documenten op voor de doorvoer van uw goederen. Lees hieronder meer over onze diensten:

Customs Support biedt end-to-end douanediensten
Snel, accuraat en compliant in Europa
Full service digital

Full-Service Douane Expertise

We bieden end-to-end customs service; van consultancy en het verwerken van aangiften tot het uitvoeren van gasmetingen.

Growth

Ervaren Douane Specialisten

Onze 1700+ experts met 20+ jaar industrie-specifieke  ervaring garanderen de hoogste compliance standaard in Europa.

Digital Cloud

Digitale Douane-oplossingen

Onze innovatieve IT-oplossingen stellen je in staat om alle processen 24/7 te monitoren, veilig en in lijn met de hoogste compliance standaard.

Local

Wereldwijde kennis, dichtbij huis

We matchen jouw behoeften met ons netwerk van experts. We hebben 100 kantoren door heel Europa, waaronder 14 in Nederland.

De toonaangevende AEO gecertificeerde douane-expediteur in Europa

100
miljoen
Verwerkte douanedocumenten
1700
+
Gekwalificeerde douane specialisten
100
+
Strategische locaties
20
+
Jaar ervaring
13
Landen

Veelgestelde vragen | Douane-aangiftes

Hoe lang duurt het inklaren van goederen?

Inklaren duurt normaliter tussen 12 en 24 uur. Dit kan verschillen, afhankelijk van de drukte op een afdeling. Echter, het inklaarproces kan langer duren als de relevante documenten niet beschikbaar zijn, de documenten incorrect zijn of goederen geïnspecteerd worden.

Welke documenten zijn benodigd voor douane-afhandeling?

Wanneer je goederen importeert, zijn een oorspongscertificaat en import vergunning de meest gangbare douanedocumenten. Echter, afhankelijk van het type goederen zijn andere documenten en certificaten vereist, zoals een conformiteitsverklaring, CMR vrachtbrief.

Hoeveel kost een douane-inklaring?

De administratieve kosten van douane-autoriteiten zijn gratis. Als bijzondere diensten vereist zijn (zoals keuringen) kunnen additionele kosten van toepassing zijn voor keuringen, verplaatsen van goederen etc.

Welke goederen moeten door de douane worden vrijgegeven?

Goederen kunnen binnen de EU vervoerd worden zonder restricties. Echter, zodra goederen de EU-grens over gaan, zijn lokale douaneregels van toepassing en dienen importheffingen te worden betaald. Dit is afhankelijk van de handelsovereenkomsten tussen de EU en het land.

Kan ik de inklaring zelf doen?

Alhoewel de douane-aangifte ingewikkeld kan zijn, kan je zelf documenten voorbereiden en versturen als je toestemming hebt tot het douanesysteem of dit laten doen via een logistieke partner. Alhoewel de douaneautoriteiten van de EU verenigd zijn door handelsafspraken, gebruikt men nog steeds verschillende digitale platforms voor het voorbereiden en versturen van importdocumenten, waardoor het proces aanzienlijk kan verschillen tussen landen. Hiernaast is het tijdrovend om continue op de hoogte te zijn van veranderde wetgeving, waardoor dit kan leiden tot fouten in de aangifte. De complexiteit van inklaring kan in situaties ertoe leiden dat er vertragingen optreden en boetes worden geheven, waardoor we aanraden dit door een specialist te laten doen.

Hallo. Kunnen we je helpen?

Neem contact op