Douanevergunningen aanvragen

Het Douanewetboek van de Unie (DWU) bevat een aantal speciale procedures die tot doel hebben de administratieve last van het douanetoezicht te verminderen. Deze procedures kunnen ook jouw bedrijf ten goede komen en je douaneactiviteiten als onderdeel van een vloeiende logistieke keten aanzienlijk stroomlijnen. Wij bieden je deskundige hulp bij het aanvragen van verschillende douanevergunningen zoals import- of exportvergunningen door het aanbieden van:

Kennis van douaneprocedures in heel Europa
Uitgebreide ervaring in het werken met douaneautoriteiten
AEO geaccrediteerde compliant partner

Neem vandaag nog contact met ons op om een van onze adviseurs voor douanevergunningen te spreken.

Empowering Global Trade

Hallo, Kunnen wij je helpen?

Custom Support's Jens Stevens
Jens Stevens
Senior Customs Consultant
Image
""
Onze dienst voor het aanvragen van douanevergunningen

De EU heeft veel verschillende procedures mogelijk gemaakt in de categorieën douanevervoer, opslag, specifiek gebruik en veredeling. Voor het gebruik van speciale procedures is altijd een vergunning nodig, maar het gebruik ervan kan nieuwe praktijken in je douanewerkzaamheden mogelijk maken en je toeleveringsketen vlotter doen verlopen. 

Aangezien wij ruime ervaring hebben met verschillende douaneprocedures en bijbehorende vergunningen in heel Europa, zijn wij graag je partner op weg naar het verkrijgen van import- of exportvergunning. Wij kunnen je ook helpen te begrijpen van welk type vergunningen en procedures je kunt profiteren. Dit zijn enkele van de speciale douaneprocedures waarmee wij je helpen: 

Actieve veredeling

Actieve veredeling is een vrijstelling van rechten. Volgens deze procedure kunnen goederen in de EU worden ingevoerd om te worden verwerkt, met opschorting van BTW en invoerrechten. De verwerkte producten kunnen weer worden uitgevoerd of in het vrije verkeer worden gebracht.

Passieve veredeling

Passieve veredeling is het tegenovergestelde van actieve veredeling. Als de goederen in het buitenland worden verwerkt en terugkomen in de EU om daar in het vrije verkeer te worden gebracht, is het mogelijk dat het recht slechts gedeeltelijk wordt betaald over de in het buitenland toegevoegde waarde.

Douane of douane-entrepot

Met behulp van douane-entrepotprocedures kunnen producten worden opgeslagen op door de douane goedgekeurde locaties (douane-entrepots). Invoerrechten en handelsmaatregelen vervallen in een douane-entrepot

Douanevergunning aanvragen | Veelgestelde vragen (FAQ's)

Wat zijn speciale douaneprocedures?

Er zijn verschillende speciale procedures die bedrijven kunnen aanvragen: actieve veredeling, passieve veredeling, douane of douane-entrepot, tijdelijke toelating en eindbestemming.

Wat is er nodig om een douanevergunning te krijgen?

Wanneer je een douanevergunning aanvraagt om een specifieke bijzondere regeling toe te passen, zal de douaneautoriteit doorgaans de naleving van de douanewetgeving en de activiteiten van de organisatie evalueren. Andere vereisten voor het verkrijgen en behouden van vergunningen houden verband met het bijhouden van betrouwbare archieven en het afhandelen van douaneschulden binnen de gestelde termijnen. Je moet er ook voor zorgen dat de autoriteiten hun toezicht kunnen uitoefenen wanneer dat nodig is.

Heb ik een voordeel voor speciale procedures als ik al een AEO-vergunning heb?

Wanneer je al over een AEO-vergunning (Authorized Economic Operator) beschikt, is meestal al voldaan aan de algemene voorwaarden inzake naleving van de douanewetgeving en financiële solvabiliteit. Daardoor kan het beoordelingsproces door de autoriteiten lichter zijn. Meer informatie over onze AEO-diensten.

Neem contact met ons op om een van onze consultants te spreken.

Hallo. Kunnen we je helpen?

Neem contact op