Voedingsmiddelenindustrie

Als de nummer 1 douane-expert van Europa hebben we ruime ervaring om bedrijven in de vers-voedselindustrie te ontzorgen middels douane-oplossingen. Onze experts kunnen je adviseren over de volgende douane-oplossingen:

Voorbereiding van douanedocumenten, -vergunningen en certificaten
Monitoren en controle van douaneformaliteiten tijdens het transport van vers voedsel
Ondersteuning bij het volgen van regelgeving en vereisten in de voedsel industrie
Image
food

Douane-uitdagingen | Vers Voedsel

De supply chain voor het verwerken en transporteren van vers voedsel is uitdagend en vereist oog voor detail en know-how. De korte houdbaarheid van vers voedsel is een van de grootste uitdagingen, omdat het vereist dat douane formaliteiten snel en effectief worden afgerond. Vertraging gaat ten koste van de houdbaarheid en kost geld.

Een andere uitdaging is temperatuur-management; producten moeten vervoerd worden op de juiste en constante temperatuur, zodat kwaliteit behouden blijft en er zo min mogelijk vergaat.

Ook moet er worden voldaan aan voedsel wetgeving en veiligheid, zodat consumenten adequaat worden beschermd.
Verder dient de logistieke operatie goed te zijn afgestemd, waarbij exacte planning essentieel is voor het transport van verse producten.

Douane-oplossingen | Vers Voedsel

Als vooraanstaand douane-expert in Europa bieden we douane-oplossingen die zeer specifiek aansluiten op de behoeften van de voedingsmiddelenindustrie. Onze specialisten kunnen je adviseren over de volgende onderwerpen:

  • Voorbereiding van douanedocumenten, vergunningen en certificaten
  • Ondersteuning bij het voldoen aan regelgeving en vereisten voor het transport van vers voedsel, inclusief gekoeld vervoer
  • Monitoren en controle van douaneformaliteiten tijdens transport
  • Inklaren van verse producten
Image
food

Veelgestelde Vragen (FAQ) | Vers Voedsel

Welke douanediensten biedt Customs Support specifiek voor de voedingsmiddelenindustrie met verswaren?

We bieden een uitgebreid scala aan douaneoplossingen specifiek voor bedrijven met verse producten, zoals advies en ondersteuning bij de voorbereiding van douanedocumenten, compliance met specifieke regelgeving, monitoren en controle van douaneformaliteiten en het oplossen van problemen gerelateerd aan de inklaring van vers voedsel.

Wat zijn de uitdagingen bij het inklaren van vers voedsel?

De beperkte houdbaarheid van fruit en groenten vereist dat douaneformaliteiten snel en effectief worden verwerkt.
Temperatuur management tijdens vervoer en verwerking is een andere uitdaging met als doel de kwaliteit optimaal te behouden. Laatst, wetgeving en voedselvereisten moeten te allen tijde worden gevolgd.

Hoe helpt Customs Support om deze uitdagingen te overkomen?

We bieden gespecialiseerde douaneoplossingen die specifiek aansluiten op de behoefte van bedrijven in de verse voedingsmiddelenindustrie. Onze experts kunnen helpen bij het voorbereiden van alle douanedocumenten en vergunningen, zodat douaneformaliteiten vlug worden afgerond. Ook kunnen ze helpen bij het vervoer van verse producten in overeenstemming met lokale voedselveiligheidsnormen en temperatuur vereisten.

Hoe lang duurt het verwerken van douaneformaliteiten in de vers-voedselindustrie?

Het verwerken van douaneformaliteiten is afhankelijk van factoren zoals het vervoersmiddel en de hoeveelheid documenten die moeten worden verwerkt en goedgekeurd. Wij zijn toegewijd om douanezaken zo vlot mogelijk af te handelen; tenslotte is iedere vertraging een vertraging te veel; dat geldt zowel voor onze klanten als voor ons.

Waar vind ik informatie over de douanediensten van Customs Support?

Als je meer informatie wil over onze diensten, neem dan gerust contact met ons op. Wij komen graag met je in contact om te bespreken hoe we je kunnen helpen bij jouw douane-uitdagingen. Vul ons contactformulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Hoe kunnen we je helpen?

Customs Support biedt end-to-end Douane-oplossingen

Snel, accuraat, en compliant in verschillende landen
Full service digital

Full-Service Douane Expertise

We bieden end-to-end service; van consultancy tot het verwerken van aangiften tot het uitvoeren van gasmetingen.

Growth

Ervaren Douanespecialisten

Onze 1900+ experts met 20+ jaar industrie-ervaring garanderen de hoogste compliance standaard.

Digital Cloud

Digitale Douane-oplossingen

Onze innovatieve IT-oplossingen stellen je in staat om alle processen 24/7 te monitoren, veilig en up-to-date met de veranderingen in het douane IT-landschap.

Local

Wereldwijde kennis, dichtbij

We matchen jouw douane-behoeften met ons wereldwijde netwerk van professionals in meer dan 100+ strategische locaties in Europa.

Image
fresh food

Vers voedsel