Freshport verandert in Customs Support Fresh

Image
Fresh food, fish, crabs, seafood.

Freshport maakt al 5 jaar deel uit van Customs Support, en vanaf 1 januari 2021 werken we onder de naam: Customs Support Fresh. 

Customs Support groeit continu en we voegen steeds meer bedrijven toe aan de familie. In 2020 lanceerden we het project rebranding, om al deze nieuwe familieleden dezelfde naam te geven: Customs Support. 

Customs Support Fresh 

Met Customs Support Fresh maken we het voor onze klanten mogelijk om zendingen met dieren en bederfelijke goederen die aankomen op Schiphol te laten inspecteren door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). 

De steeds strenger wordende regels van de EVA (European Veterinarian Authorities) zorgen ervoor  dat onze faciliteiten en processen altijd aan de allerhoogste standaarden en eisen voldoen. Onze state-of-the-art locatie op Luchthaven Schiphol is een zogeheten buitengrens inspectiepost. De locatie is specifiek ontworpen en toegerust om inspecties van de NVWA te faciliteren.  

We werken met expediteurs die namens hun klanten bederfelijke waren en producten van dierlijke oorsprong Nederland vervoeren. Wanneer zo’n zending op de luchthaven aankomt wordt deze eerst naar onze inspectielocatie gebracht. Afhankelijk van het type zending wordt deze opgeslagen onder de omstandigheden die passen bij de zending. Zo hebben we bijvoorbeeld koel en vriesruimtes met verschillende temperatuurzones om goederen op te slaan. 

De belangrijkste soorten zendingen die door Freshport worden afgehandeld zijn: 

  • Bederfelijke goederen voor humane consumptie, zoals vis en vlees 

  • Bederfelijke goederen niet voor humane consumptie, zoals bijvoorbeeld vaccins of sperma van dieren 

  • Groenten en bloemen 

  • Levende dieren, met name siervissen en reptielen 

Hoe we werken 

Om te beginnen sturen klanten ons een verzoek voor een inspectie op onze locatie. We vragen de afhandelaar om de zending bij ons af te leveren. Namens de klant sturen wij vervolgens een verzoek tot inspectie aan de NVWA. We laten de klant weten wanneer en hoe laat de inspectie zal plaatsvinden. Als de zending door de inspectie heen komt en de douane een vrijgave heeft verstrekt kan deze bij ons worden afgehaald. 

Levende dieren 

Vooral als het gaat om levende dieren, weten we hoe belangrijk het is dat zij snel en op tijd op hun eindbestemming zijn. Zijn altijd goed verpakt voor transport en ze worden met zorg behandeld, maar hoe sneller ze op hun eindbestemming zijn des te sneller kunnen ze uit die transportverpakking gehaald worden. We zien veel verschillende dieren op onze locatie, van siervissen tot hamerhaaien en van reptielen tot luiaards.  

Wij staan voor je klaar 

Als je vragen hebt over het faciliteren van inspecties van bederfelijke goederen of dieren op de luchthaven, neem dan contact op met één van onze getrainde en ervaren specialisten. Zij helpen je graag. Take the load off your mind.