Douane Supply Chain Optimalisatie

Wij analyseren je supply chain waaronder je import, export en transit routes, en opslag mogelijkheden. Hierbij identificeren we opties zodat we douanebelemmeringen voor je supply chain kunnen verminderen en geven inzicht in de mogelijke gevolgen voor douanerechten.

Ervaren ondersteuning voor optimale douaneprocessen, BTW en logistiek
Gekwalificeerde experts die je supply chain optimaliseren
EU-brede dekking met slechts één partner voor de douane

Neem vandaag nog contact met ons op om een van onze supply chain experts te spreken.

Empowering global trade

Hallo, Kunnen wij je helpen?

Priscilla Janssen
Priscilla Janssen
Customs Consultant
Image
""

Jouw Supply Chain

Of het nu gaat om een wijziging in de douanewetgeving of de wens om douaneprocessen te optimaliseren, elke verandering kan gevolgen hebben voor uw bedrijf. Misschien moeten er nieuwe douaneprocessen worden opgezet of oude processen worden herzien. Belanghebbenden moeten worden geïnformeerd, personeel moet op de hoogte worden gebracht en ook de eindklant kan de gevolgen ondervinden. Maar waar letten we op bij het beoordelen van je Supply Chain Optimalisatie uitdagingen en behoeften?

Factoren die de supply chain beïnvloeden

Veranderingen in douanevoorschriften en -regels, nieuwe handelsovereenkomsten, het verkennen van nieuwe markten of de wens om je procedures te vereenvoudigen. Dit zijn allemaal goede redenen om de supply chain te optimaliseren. Dit vereist deskundigheid en gekwalificeerde douaneadviseurs die je helpen de uitdagingen en kansen van Supply Chain Optimalisatie het hoofd te bieden.

Image
""
Onze maatregelen voor Supply Chain Optimalisatie
Douaneregels

Douaneregels en -voorschriften veranderen voortdurend, en met een overgang naar nieuwe digitale platforms zoals zorgen wij, als Europa's toonaangevende digitale douanedienstverlener, ervoor dat je voorbereid bent op de toekomst.  

Handelsovereenkomsten

Als bedrijf met 1700+ douane-experts die samenwerken, houden wij onze ogen op de markt gericht. We houden kennis van handelsovereenkomsten over de hele wereld en kennen de relevantie voor jouw supply chain.

Nieuwe markten

Het uitbreiden van je wereldwijde aanwezigheid kan gevolgen hebben voor de toeleveringsketen. Als Europees bedrijf kunnen wij je helpen waar je ook groeit.

Interne processtroomlijning

Soms gaat het niet om groei, maar gewoon om efficiëntie. Wij kunnen je helpen naar binnen te kijken en je te ondersteunen bij het opbouwen van de beste interne procedures.

BTW-wetgeving

Onze consultants bekijken de douane- en BTW-wetgeving en onderzoeken de huidige procedures om te bepalen wat nodig is om te implementeren wat het beste bij je organisatie past.

Logistiek

Wij hebben uitgebreide kennis en ervaring met douaneprocessen, BTW en logistiek en ondersteunen je bij het realiseren van een optimale supply chain zonder een grote belasting voor je organisatie, de mensen en dagelijkse werkzaamheden.

Douane Supply Chain Optimalisatie | Veelgestelde vragen (FAQ's)

Wanneer moet ik beginnen met het optimaliseren van mijn supply chain?

Douanewetgeving verandert constant en hiernaast treden er regelmatig nieuwe handelsovereenkomsten in werking; deze kunnen gevolgen hebben voor je supply chain. Bij iedere wijziging is het aan te raden om de gevolgen voor de processen te bepalen..

Heeft Customs Support de middelen om mijn toeleveringsketen en douaneactiviteiten te optimaliseren?

Ja, wij hebben de capaciteit en expertise om je import-, export- en transit goederenstroom en de daarmee gerelateerde opslagactiviteiten te evalueren en te optimaliseren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wat zijn de voordelen van Supply Chain Optimalisatie met Customs Support?

Wij hebben uitgebreide kennis van en ervaring met douane en BTW, evenals met logistieke operaties. Door deze kennis te delen, zorgen wij ervoor dat je mensen zich kunnen concentreren op hun dagelijkse werkzaamheden terwijl wij de veranderingen afhandelen en al je stakeholders op de hoogte houden. Met onze supply chain optimalisatie zorgen wij ervoor dat procedures volledig in overeenstemming zijn met de wetgeving en het bedrijfsbeleid, terwijl concrete aanbevelingen ondersteund door impactanalyses worden voorgesteld. Bovendien bieden wij transparantie over de gevolgen van douanerechten. Alle maatregelen helpen je efficiënter te werken en een concurrentievoordeel te creëren.

Welke activiteiten vallen onder Supply Chain Optimisation?

Onze diensten voor supply chain optimalisatie bestrijken vier hoofdgebieden.

  • Eerst bekijken we je supply chain-stromen om een hoge efficiëntie en lage kosten te garanderen.
  • Vervolgens analyseren we de invoer, uitvoer, doorvoerroutes en opslag analyseren, zodat je een nog beter inzicht krijgt in de douanetoeleveringsketen.
  • Op basis van de eerste twee stappen volgen optimalisatiemogelijkheden.
  • Tot slot, wordt de impact op de douanerechten berekend en een scenario voor het heden en de toekomst opgesteld.

Hallo. Kunnen we je helpen?

Neem contact op