Veilige werkomgeving voor magazijnmedewerkers

Ons Customs Support Safety-team kan jouw bedrijf ondersteunen bij de bewaking van de gasconcentraties van containers in je magazijn, zodat je medewerkers veilig kunnen werken met de beste methoden op het gebied van magazijnveiligheid.

Ervaren veiligheidsteam
Gebruik van geavanceerde meetapparatuur
Uitgebreide rapportage inclusief professioneel advies 

Spreek vandaag nog een van onze specialisten op het gebied van magazijnveiligheid.

Verhoog de veiligheid

Hallo. Hoe kunnen wij je helpen?

Rob Gielen
Rob Gielen
Head of Customs Support Safety
Image
Warehouse safety

Jouw partner voor een veilige werkomgeving

Customs Support Safety creëert een veilige werkomgeving door middel van kwalitatieve gasmetingen, hoogwaardige ventilatie in besloten ruimten en zorgvuldige risicoanalyse in jouw magazijn. Wij creëren bewustzijn over mogelijk gevaarlijke stoffen die aanwezig kunnen zijn in besloten magazijnruimtes. Wij ondersteunen je bij het ontwikkelen van een veiligheidsprogramma voor jouw magazijn om veilige normen vast te stellen.

Gezondheid en veiligheid in magazijnen | Veelgestelde vragen (FAQ's)

Welke gevolgen heeft blootstelling aan fijnstof voor de gezondheid en veiligheid in het magazijn?

Blootstelling aan fijnstof kan leiden tot ernstige en zware gezondheidsschade die zich vaak pas vele jaren later openbaart. Daarom wordt het ook wel een sluipmoordenaar genoemd. Talrijke activiteiten in je magazijn kunnen leiden tot het ontstaan van fijn stof, zoals lassen, steenzagen, houtbewerking en werken met isolatiematerialen zoals minerale wol. Maar ook diverse andere productieprocessen en zelfs schoonmaakwerkzaamheden kunnen leiden tot fijnstof.

Waarom moet ik de gasconcentratie in mijn magazijn controleren?

Wanneer goederen in zeecontainers bij je magazijn aankomen, moet je je ervan bewust zijn dat er meer in die container kan zitten dan alleen goederen. Er kunnen gassen in de container zitten die om verschillende redenen schadelijk kunnen zijn voor de mensen die de container openen en lossen. Om de veiligheid van je werknemers te beschermen en ervoor te zorgen dat zij de gesloten ruimte kunnen betreden zonder het risico van hoge gasconcentraties.

Wat kan het gevolg zijn van verdamping in mijn magazijn?

Het belangrijkste gevolg kan zijn dat de lucht in het magazijn of de container giftig wordt door stijgende gasconcentraties. Dit kan belangrijke en negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van werknemers. Met een effectief magazijnveiligheidsprogramma kunnen deze factoren worden beperkt.

Waarom vindt er een verdampingsproces plaats en waarom is dit een veiligheidsrisico voor het magazijn?

De producten worden vaak in het verre oosten vervaardigd. Omdat ze direct na de productie in containers gaan, begint het verdampingsproces in de container. Het verdampingsproces vindt niet alleen plaats in zeecontainers en vrachtwagens, maar gaat ook door tijdens de opslag van goederen in je magazijn. Verdamping van formaldehyde uit gelijmde pallets en verdamping van ethyleenoxide uit gesteriliseerde medische goederen zijn enkele voorbeelden van gassen die vaak voorkomen in magazijnen. Dat soort gassen is moeilijk te meten, maar met onze geavanceerde meetapparatuur, FTIR-analysers, kunnen wij ze gemakkelijk controleren. Na afloop worden alle resultaten gedocumenteerd in een uitgebreid rapport met professioneel advies dat een uitstekende basis vormt voor uw risicoanalyse.

Hallo. Kunnen wij je helpen?

Neem contact op