Transport & Logistiek

Als de nummer 1 douane expert van Europa hebben we ruime ervaring met douaneoplossingen voor de transport- en logistieke sector. Onze experts kunnen je adviseren over de volgende douane-oplossingen:

  • Voorbereiding van douanedocumenten, -vergunningen en certificaten 
  • Ondersteuning bij het volgen van (lokale) regelgeving in de transport en logistieke sector 
  • Monitoren en controle van douaneformaliteiten tijdens transport
Image
azerty

Douane-uitdagingen | Transport en Logistiek

Bedrijven in de logistieke sector hebben moeite om te voldoen aan douane regelgeving vanwege complexe processen en continue veranderingen in douane regelgeving en goederenclassificatie.
 
De juiste classificatie van goederen is cruciaal voor de berekening van de juiste douane tarieven, belastingen en een optimaal gebruik van toepasbare handelsovereenkomsten. Echter, wanneer het bij transport bedrijven ontbreekt aan actuele douanekennis is er een risico op het maken van kostbare fouten.
 
Een andere uitdaging is het voorbereiden van de douanedocumenten. Deze kunnen complex zijn en dienen nauwkeurig te worden ingevuld. Fouten of incomplete documenten kunnen leiden tot vertraging en boetes.
 
Import en export compliance kunnen uitdagend zijn, want per land geldt verschillende regelgeving. Bedrijven die niet voldoen aan de regelgeving kunnen zware boetes en vertraging oplopen bij het transport van goederen.

Douane-oplossingen | Transport en Logistiek

Customs Support biedt expert douaneadvies en -diensten om douaneprocessen in de transport en logistieke sector te verbeteren en douanedocumenten tijdig en correct af te handelen.

Onze douane specialisten kunnen je adviseren over:

  • Planning en implementatie van het inklaren van goederen
  • Hoe om te gaan met douaneformaliteiten en monitoren van de compliance met import- en export regelgeving
  • Het toepassen van goederenclassificatie en de bepaling van douanetarieven en belastingen
  • Bepaling van de accuraatheid en volledigheid van douanedocumenten en facturen
  • Vergroten van efficiency en verlagen van operationele kosten door een snel en effectief logistiek proces
Image
azertyuiop

Veelgestelde Vragen (FAQ) | Transport en Logistiek

Wat zijn de grootste douane uitdagingen voor bedrijven in de transport en logistieke sector?

Complexe douanewetgeving en de behoefte aan strakke coördinatie van logistieke processen maakt inklaringen in de transport en logistiek uitdagend.
Werk met onze douane experts - ze hebben uitgebreide kennis van de industrie en kunnen oplossingen bieden in lijn met de behoeften van jouw bedrijf.

Hoe helpt Customs Support bedrijven in de transport en logistiek met douane diensten?

Onze customs experts ondersteunen transportbedrijven met het verwerken van douane-formaliteiten, de organisatie up-to-date houden over import en export regelgeving en de classificatie van goederen. Hiernaast kunnen we helpen bij de voorbereiding van douanedocumenten en adviseren over compliance in specifieke industrie-regelgeving. Samen zorgen ze voor een verbetering van jouw douaneprocessen. 

Hoe zorg ik dat mijn douaneprocessen effectief en efficiënt zijn ingericht?

Een strak douaneproces in de logistiek is afhankelijk van de aanwezigheid van douane-expertise en specifieke sector-kennis. Onze experts bieden individuele oplossingen in lijn met jouw specifieke behoeften en optimaliseren jouw douaneprocessen. Nadat we jouw customs processen in kaart brengen, krijg je inzicht in de processen door middel van de beste technologie, zodat we het risico op vertragingen en boetes zo veel mogelijk beperken. 

Hoe kan digitale technologie mijn douaneprocessen in de transport en logistieke sector verbeteren?

Onze digitale technologie stelt ons in staat tijdig en accuraat douanediensten te leveren die er voor zorgen dat je douaneprocessen optimaal verlopen. Onze douane-experts gebruiken state-of-the-art douanesoftware om het proces te automatiseren en zodoende te versnellen. Dit helpt onze klanten in de logistiek & transport door risico's op vertraging en boetes te minimaliseren.

Wat zijn de voordelen van full-service douane-oplossingen voor transportbedrijven?  

Full-service douanediensten bieden onze logistieke klanten oplossingen waardoor de douaneprocessen efficiënter en effectiever worden afgehandeld. Door middel van de laatste douanesofware en -expertise leveren onze specialisten op tijd en accuraat, waardoor je tijd en geld bespaart. Hiernaast is ons doel om douanezaken zo makkelijk mogelijk te maken, zodat we je ontzorgen. Zo houd je tijd en energie over voor andere zaken die voor jou belangrijk zijn. 

Hallo, kunnen wij je helpen?

Neem contact op

Customs Support Biedt End-to-End Douane-oplossingen

Snel, accuraat, en compliant in verschillende landen
Full service digital

Full-Service Douane Expertise

We bieden end-to-end service; van consultancy tot het verwerken van aangiften tot het uitvoeren van gasmetingen.

Growth

Ervaren Douanespecialisten

Onze 1900+ experts met 20+ jaar industrie-ervaring garanderen de hoogste compliance standaard.

Digital Cloud

Digitale Douane-oplossingen

Onze innovatieve IT-oplossingen stellen je in staat om alle processen 24/7 te monitoren, veilig en up-to-date met de veranderingen in het douane IT-landschap.

local

Wereldwijde kennis, dichtbij

We matchen jouw douane-behoeften met ons wereldwijde netwerk van professionals in meer dan 100+ strategische locaties in Europa.

Image
azerty

Transport & Logistiek

Article

Sedna Klantcase | Customs Support Safety

Customs Support en Sedna Containers hebben onlangs hun verbintenis voor lange tijd vastgelegd. In dit artikel vertellen Sedna’s directeur Henk Rademaker en Rick Kramer, hoofd van Customs Support Safety, over de succesvolle samenwerking waarbij de containerspecialist gebruikt maakt van ons containerdepot en de faciliteiten die daar aanwezig zijn.

sedna
Safety
Nederland
Article

Ondersteuning van toeleveringsketens in heel Europa met Schneider Transport

Ga mee met Albert Pustjens en ontdek hoe de positie van Customs Support als neutrale, digital-first douanepartner Schneider Transport in staat stelt een service te bieden die niet wordt beïnvloed door grenzen. 

schneider
Klantcases
WeAreCustomsSupport
Article

Handelsverdragen - Editie Augustus 2023

Trade Deals Around The World is onze maandelijkse update die je een snel en gemakkelijk overzicht geeft van wat er is gebeurd in de vele onderhandelingen over handelsverdragen wereldwijd. We richten ons op de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk en kijken naar China en de Verenigde Staten. In deze update blikken we terug op de gebeurtenissen in juli.

World Trade News (Image: teal world viewed from space with connection lines spreading across the image)
Wereldhandel
Article

Transvenlo klantcase

Jeffrey van der Lee, Business Development Manager bij Transvenlo, vertelt hoe Customs Support als neutrale, digital-first douane-expert essentieel is geweest voor het aanhoudende succes van Transvenlo over de grens tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk (VK) sinds Brexit.

Transvenlo: in logistics, we is key.
Digital
Nederland
Article

United Across Borders: de Customs Support Group

Wij leveren douanediensten in heel Europa en zijn de enige douanepartner die je nodig hebt in de EU en het VK. Ontdek in dit artikel hoe de Customs Support Group jouw Europese activiteiten ondersteunt.

customs support group
Europese Unie
WeAreCustomsSupport
Wereldhandel
Article

Trade Deals Around the World: editie mei 2023

Trade Deals Around the World is onze vaste update die je een snel en gemakkelijk overzicht geeft van wat er is gebeurd in de vele onderhandelingen over handelsovereenkomsten wereldwijd.

We richten ons op de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk en kijken naar China en de Verenigde Staten. We kijken terug naar april en richten ons in deze update alleen op handelsovereenkomsten.

Trade Deals
Wereldhandel
Article

Transitdocumenten: Wat heb ik nodig?

Douanevervoer is een douaneregeling die wordt gebruikt om goederen binnen een douanegebied, via een ander douanegebied of tussen twee of meer verschillende douanegebieden te verplaatsen. De regeling kan worden gebruikt om de betaling van invoerrechten en belasting over de toegevoegde waarde uit te stellen. 

Road Map Transit Documents
T1
T2
Transit
Article

De Douane Verbinden met je Operationele Systemen

Douane- en operationele software zijn niet altijd compatibel, maar dat betekent niet dat ze niet kunnen samenwerken. Customs Consultant Matthias Declerck geeft in dit artikel uitleg over digitale interfacing.

Mathhias
Digital
Article

Een digital-first benadering van de douane

Customs Support staat bekend als een toonaangevende leverancier van digitale douaneoplossingen, maar wat betekent dat? UK IT Director Ash Taylor legt in dit artikel uit waarom het belangrijk is om digitaal vooruit te gaan.

Ash Taylor Interview Digital
Digital
CDS
CHIEF
Article

Alternatieve pan-Euro-mediterrane (PEM) oorsprongsregels breiden uit

In afwachting van de totstandkoming van één enkel verdrag gelden alternatieve oorsprongsregels voor de Pan-euro-mediterrane (PEM) handel. In dit artikel leest je meer over deze overgangsregelingen.

Staff walking at a Customs Support site.
Oorsprongscertificaat
Noord Ierland