Inzichten
Transport & Logistiek

Als de nummer 1 douane expert van Europa hebben we ruime ervaring om logistieke dienstverleners te ontzorgen middels douane-oplossingen. Onze experts kunnen je adviseren over de volgende douane-oplossingen: 

Voorbereiding van douanedocumenten, -vergunningen en certificaten
Ondersteuning bij het volgen van (lokale) regelgeving in de transport & logistiek
Monitoren en controle van douaneformaliteiten tijdens transport
Image
azerty

Douane Uitdagingen | Transport & Logistiek

Bedrijven in de logistiek hebben moeite om te voldoen aan douane regelgeving vanwege complexe processen en continue veranderingen in douane regelgeving en goederenclassificatie.  
 
De juiste classificatie van goederen is cruciaal voor de berekening van de juiste douane tarieven, belastingen en een optimaal gebruik van toepasbare handelsovereenkomsten. Echter, wanneer het bij transport bedrijven ontbreekt aan actuele douanekennis is er een risico op het maken van kostbare fouten.  
 
Een ander uitdaging is het voorbereiden van de douanedocumenten, welke uitgebreid  kunnen zijn en waarbij precisie is vereist, want fouten of incompleetheid kunnen leiden tot vertraging en boetes. 
 
Import en export compliance kan uitdagend zijn, want per land geldt verschillende regelgeving waaraan moet worden voldaan. Bedrijven die niet voldoen aan de regelgeving kunnen zware boetes en vertraging oplopen bij het transport van goederen. 

Douane Oplossingen | Transport & Logistiek

Customs Support biedt expert douaneadvies en -diensten om douaneprocessen in de transport & logistiek te verbeteren en douanedocumenten tijdig en correct af te handelen.

Onze douane specialisten kunnen je adviseren over:

  • Planning en implementatie van het inklaren van goederen
  • Hoe om te gaan met douaneformaliteiten en monitoren van de compliance met import- en export regelgeving
  • Het toepassen van goederenclassificatie en de bepaling van douanetarieven en belastingen
  • Bepaling van de accuraatheid en volledigheid van douanedocumenten en facturen
  • Vergroten van efficiency en verlagen van operationele kosten door een snel en effectief logistiek proces
Image
azertyuiop

Veelgestelde vragen | Transport & logistiek

Wat zijn de grootste douane uitdagingen voor bedrijven in de transport & logistiek?

Complexe douanewetgeving en de behoefte aan strakke coördinatie van logistieke processen   maakt inklaringen in de transport & logistiek uitdagend.  
Werk met onze douane experts - ze hebben uitgebreide kennis van de industrie en kunnen oplossingen bieden in lijn met de behoeften van jouw bedrijf. 

Hoe helpt Customs Support bedrijven in de transport & logistiek met douane diensten?

Onze customs experts ondersteunen transportbedrijven met het verwerken van douane-formaliteiten, de organisatie up-to-date houden over import en export regelgeving en de classificatie van goederen. Hiernaast kunnen we helpen bij de voorbereiding van douanedocumenten en adviseren over compliance in specifieke industrie-regelgeving. Samen zorgen ze voor een verbetering van jouw douaneprocessen. 

Hoe zorg ik dat mijn douaneprocessen effectief en efficiënt zijn ingericht?

Een strak douaneproces in de logistiek is afhankelijk van de aanwezigheid van douane-expertise en specifieke sector-kennis. Onze experts bieden individuele oplossingen in lijn met jouw specifieke behoeften en optimaliseren jouw douaneprocessen. Nadat we jouw customs processen in kaart brengen, krijg je inzicht in de processen door middel van de beste technologie, zodat we het risico op vertragingen en boetes zo veel mogelijk beperken. 

Hoe kan digitale technologie mijn douaneprocessen in de transport & logistiek verbeteren?

Onze digitale technologie stelt ons in staat tijdig en accuraat douanediensten te leveren die er voor zorgen dat je douaneprocessen optimaal verlopen. Onze douane-experts gebruiken state-of-the-art douanesoftware om het proces te automatiseren en zodoende te versnellen. Dit helpt onze klanten in de logistiek & transport door risico's op vertraging en boetes te minimaliseren.

Wat zijn de voordelen van full-service douane-oplossingen voor transportbedrijven?  

Full-service douanediensten bieden onze logistieke klanten oplossingen waardoor de douaneprocessen efficiënter en effectiever worden afgehandeld. Door middel van de laatste douanesofware en -expertise leveren onze specialisten op tijd en accuraat, waardoor je tijd en geld bespaart. Hiernaast is ons doel om douanezaken zo makkelijk mogelijk te maken, zodat we je ontzorgen. Zo houd je tijd en energie over voor andere zaken die voor jou belangrijk zijn. 

Hallo, kunnen wij je helpen?

Neem contact op

Customs Support Biedt End-to-End Douane-oplossingen

Snel, accuraat, en compliant in verschillende landen
Full service digital

Full-Service Douane Expertise

We bieden end-to-end service; van consultancy tot het verwerken van aangiften tot het uitvoeren van gasmetingen.

Growth

Ervaren Douanespecialisten

Onze 1700+ experts met 20+ jaar industrie-ervaring garanderen de hoogste compliance standaard.

Digital Cloud

Digitale Douane-oplossingen

Onze innovatieve IT-oplossingen stellen je in staat om alle processen 24/7 te monitoren, veilig en up-to-date met de veranderingen in het douane IT-landschap.

local

Wereldwijde kennis, dichtbij

We matchen jouw douane-behoeften met ons wereldwijde netwerk van professionals in meer dan 100+ strategische locaties in Europa.

Image
azerty

Transport & Logistiek