Ondersteuning van toeleveringsketens in heel Europa met Schneider Transport

#WeAreCustomsSupport
Image
schneider

Ga mee met Albert Pustjens en ontdek hoe de positie van Customs Support als neutrale, digital-first douanepartner Schneider Transport in staat stelt een service te bieden die niet wordt beïnvloed door grenzen. 

Vertel ons over Schneider Transport 

Schneider Transport is een in Zwitserland gevestigd bedrijf met het hoofdkantoor in Basel, Zwitserland. We hebben drie vestigingen in Nederland, meer dan 60 vestigingen over de hele wereld en iets meer dan 1000 mensen in dienst. 

We bieden wereldwijd een volledig scala aan logistieke diensten, waaronder warehousing, weg-, lucht- en zeevracht.  

Hoe zijn jullie in contact gekomen met Customs Support? 

We hebben een langdurige relatie met een van de kantoren in Venlo, Nederland, voorheen bekend als Verhoex. We kenden Customs Support als een speler op de markt in Nederland, maar we kwamen pas met hen in contact tijdens hun overname van Verhoex. 

Tijdens onze kennismaking was ik geïnteresseerd in de structuur van Customs Support en wat we nog meer met hen konden doen. We hadden al langer de wens om inklaringsdiensten aan te bieden voor andere Europese landen buiten Nederland en dat paste perfect bij Customs Support.  

Van het een kwam het ander en onze klanten zijn blij dat ze nu nog maar één partner hebben voor hun toeleveringsketen. Vanuit hun perspectief doen wij het transport van de diepzeecontainers; wij doen de warehousing; wij doen de douane. Customs Support is een zeer waardevolle partner voor ons.  

Hoe heeft Customs Support jullie geholpen? 

Het hoofdkantoor van Customs Support heeft ons verbonden met alle Europese vestigingen die we nodig hadden, dus we hebben directe lijnen naar alle vestigingen. Dit helpt ons om onze klanten een goede douaneservice te bieden. 

We leveren ook expresdiensten, waarbij soms binnen 24 uur in- of uitgeklaard en geleverd moet worden, zodat snelle communicatie noodzakelijk is. Dit is vooral belangrijk bij expreszendingen in het VK, waarbij we de in- en uitklaring moeten doen met een GVMS-boeking. De end-to-end inklaringsservice van Customs Support helpt ons om op tijd te blijven. 

Wat zijn in het algemeen de belangrijkste voordelen van de samenwerking met Customs Support? 

We zijn ongelooflijk blij met de manier waarop Customs Support met ons samenwerkt in hun vestigingen. Enkele van de belangrijkste voordelen die we uit deze samenwerking halen zijn 

Directe communicatie met hun kantoren 

We vinden het prettig dat we met hun mensen in de betreffende haven spreken, zodat we snel een update kunnen krijgen of eventuele problemen kunnen oplossen zonder te hoeven wachten op interne communicatie. 

Het is altijd een direct ja of nee 

Beslissingen moeten snel worden genomen en we weten dat we kunnen vertrouwen op de antwoorden van Customs Support. Geen gedoe of meerdere vergaderingen, gewoon dit is wat we kunnen doen en dit is wat we nodig hebben om het te doen. 

Snel uitbreiden en opzetten 

Als we in een nieuw gebied actief moeten worden, is dat heel eenvoudig. We laten onze hoofdaccounthouder in Rotterdam ons doorverbinden met een ander kantoor en de volgende dag kunnen we daar douanefuncties afhandelen. 

Hoe ziet u uw samenwerking met Customs Support groeien? 

We zijn altijd op zoek naar uitbreiding van wat we onze klanten bieden en we weten dat Customs Support hetzelfde doet. Als we in een nieuw gebied actief willen worden, weten we dat we op hen kunnen rekenen om ons te ondersteunen als zij daar ook actief zijn. 

Nu we een netwerk hebben, kijken we naar meer van de digitale oplossingen die Customs Support in heel Europa biedt. We houden van de nauwe band die we hebben met hun mensen, maar zien ook de waarde in digitalisering en willen dit graag verder onderzoeken.  

#Wij zijn Customs Support 

Een neutrale leverancier van douanediensten in de hele EU en het VK, met meer dan 1500 declaranten verenigd in meer dan 13 landen. Wij bieden u lokale expertise, moderne digitale oplossingen en een persoonlijke service, waar in Europa u ons ook nodig heeft. Neem contact met ons op voor meer informatie 

Image
1
Image
2
Image
3