AEO-vergunning

Het hebben van een AEO-status kan je organisatie verschillende voordelen opleveren, zoals erkenning als veilige partner in de toeleveringsketen. Ons adviesteam helpt je te voldoen aan de AEO-vergunningseisen om ervoor te zorgen dat je bedrijf de controle behoudt. Wij begeleiden je door het AEO-vergunningsproces, communiceren met de douaneautoriteiten en beantwoorden alle vragen die je hebt met betrekking tot het verkrijgen en behouden van een AEO-vergunning. Onze AEO-experts bieden:

Uitgebreide kennis van AEO-vergunningen, gebaseerd op meer dan 20 jaar praktijkervaring
Objectief en onafhankelijk advies
Uitgebreide analyse van de behoeften, risico's en mogelijkheden op het gebied van AEO-certificering

Neem vandaag nog contact met ons op om een van onze AEO-consultants te spreken.

Verbeter je wereldwijde handelsmogelijkheden

Hallo. Ben je klaar voor AEO?

Custom Support's Jens Stevens
Jens Stevens
Senior Customs Consultant

Wat betekent een AEO-vergunning?

De erkenning van AEO (Authorised Economic Operators) bestaat nu al meer dan tien jaar. Door de jaren heeft de AEO de nodige aanpassingen doorgevoerd om bij te blijven met nieuwe wetgeving, technologie en de eisen van de industrie. Aangezien de behoefte aan verantwoordingsplicht voor correcte en veilige handelspraktijken steeds meer een prioriteit wordt, is het hebben van een AEO-vergunning cruciaal en hebben talloze bedrijven zich aangepast om hun AEO-vergunning te verkrijgen.

Image
aeo
De voordelen van de AEO-status

1. Hogere betrouwbaarheid  

AEO-erkende ondernemingen profiteren van gepersonaliseerde preferentiële behandelingen bij douanecontroles en faciliteiten op het gebied van douaneformaliteiten en -garanties. Het kan er zelfs voor zorgen dat je zendingen sneller de  veiligheidsprocedures passeren.  

Dit kan het risico op incidenten zoals diefstal of verlies in het geval van transport beperken. Het laat je klanten en partners zien dat je communicatie en veiligheid serieus neemt.

2. Grip op je douaneprocedures 

Het AEO-certificeringsproces vereist dat je jouw douane- en veiligheidsprocedures onder de loep neemt. Hierdoor identificeer je de risico's, voordelen en opties voor veilige douanemethoden.

Het hebben van een gedetailleerd inzicht stelt je in staat grip te krijgen op je douane-operatie. Met de juiste maatregelen verminder je risico's en werk je efficiënter en effectiever. 

3. Concurrentievoordeel

In handelsrelaties vergemakkelijkt het verkrijgen van een AEO-vergunning de handel met landen die internationale overeenkomsten hebben ondertekend die de betrouwbare AEO-status erkennen. Aanbestedingen voor nieuwe leveranciers of dienstverleners verwijzen naar deze status.

Geaccrediteerde bedrijven willen niet dat niet-AEO-bedrijven deel uitmaken van hun toeleveringsketen, omdat dit hun eigen status in gevaar kan brengen of extra kosten kan veroorzaken.

Laat ons je helpen de AEO-status te verkrijgen

Door je te begeleiden in het applicatie-proces

Samen kunnen we een plan opstellen zodat je bedrijf wordt voorbereid om te voldoen aan de AEO-vereisten. We helpen je door het proces en wanneer je bedrijf klaar is verzenden we de aanvraag aan de lokale douane-autoriteiten. Wanneer het verzoek beoordeeld en goedgekeurd is, ontvangt je bedrijf de AEO-vergunning. Onze AEO-diensten zijn als volgt:

Image
people

1. Verkrijgen van de AEO-status

We gidsen je bedrijf door het proces van het verkrijgen van de status, communiceren met de douane-autoriteiten en beantwoorden alle vragen gerelateerd aan het verkrijgen van de AEO-vergunning, inclusief:

 • Voorbereiden van de self-assessment voor een vliegende start 
 • Implementeren van verbeteringen gebaseerd op de self-assessment resultaten
 • Training van je team zodat men werkt in lijn met AEO 
Image
lisa and shaun2

2. Behouden van je AEO-status

AEO-ondernemingen moeten constant hun douaneprocessen up-to-date houden. We verzorgen alle reguliere checks en bereiden je organisatie voor op de herbeoordeling, inclusief: 

 • Beoordelen van je compliance in lijn met de AEO-criteria
 • Rapporteren van significante veranderingen in processen en/of data voor douane-autoritieten
 • Assisteren bij de veldtoets op locatie door de douane

AEO-vergunning | Veelgestelde vragen (FAQ's)

Waarom heb ik een consultant nodig om mijn AEO-vergunning te behalen?

Onze consultants helpen je bij het verkrijgen van de AEO-status en ook wanneer je bedrijf al AEO-gecertificeerd is, helpen wij bij het behouden van je AEO-status.

Wat zijn de AEO-diensten?

 • AEO verkrijgen: Wij begeleiden je organisatie bij het verkrijgen van de status, communiceren met de douaneautoriteiten en beantwoorden alle vragen met betrekking tot het verkrijgen van de AEO-vergunning.
 • Behoud van AEO: wij nemen alle reguliere controles over en bereiden je organisatie voor op de her-audit.

Is het AEO-certificaat nog nuttig voor mij als veel bedrijven het hebben?

Door de jaren zijn er veel bedrijven geweest die hun AEO-vergunning hebben verkregen. Daardoor zijn de meeste tastbare voordelen minder merkbaar. Maar je hebt nog steeds de immateriële voordelen, waarvan alleen jij als houder van een AEO-vergunning kunt profiteren. Deze zijn:

 • Een betrouwbare partner zijn voor douane en (inter)nationale handelsbedrijven 
 • Je interne douaneprocessen onder controle hebben 
 • Een betrouwbare speler zijn in de steeds veranderende Supply Chain wereld

Heb ik een AEO-vergunning nodig?

Eenvoudig gezegd kan een AEO-vergunning het leven van bedrijven vergemakkelijken als het gaat om douanegerelateerde activiteiten en maakt het gemakkelijker om toegelaten te worden tot de douane keten. Het aanvragen van een AEO-vergunning is niet iets om lichtvaardig op te vatten. Bedrijven moeten deel willen uitmaken van deze snel veranderende wereld en een betrouwbare partner zijn bij de douane. Het proces kan streng zijn. Maar wees ervan verzekerd dat je met onze steun de vruchten zult plukken.

De meeste bedrijven beseffen niet dat door zich te concentreren op naleving en het verkrijgen van economische licenties, je positie wordt beschermd door verschillende voordelen. Deze voordelen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, positieve merkherkenning.

Customs Support is een toonaangevend douane-adviesbureau als het gaat om een douanevergunning. Laat ons je begeleiden in dit proces, laat ons deze werkzaamheden overnemen en je helpen bij het verkrijgen van een AEO-vergunning.

Neem contact met ons op om een van onze AEO-consultants te spreken.

Hallo. Kunnen we je helpen?

Neem contact op