Inzichten
Automotive

Als de nummer 1 douane-expert van Europa hebben we ruime ervaring om bedrijven in automotive te ontzorgen middels douane-oplossingen. Onze experts kunnen je adviseren over de volgende douane oplossingen:

Voorbereiding van douanedocumenten, -vergunningen en certificaten
Ondersteuning bij het volgen van (lokale) regelgeving in de automotive industrie
Monitoren en controle van douaneformaliteiten tijdens transport
Image
Automotive

Douane uitdagingen | Automotive

De automotive industrie vertegenwoordigt een grote industrie in Europa waarin verandering de enige constante is. Ook op douanegebied zijn er veel veranderingen en uitdagingen.

Autofabrikanten halen veel van de ruwe materialen en componenten vanuit het buitenland. Echter, de import van deze materialen is onderhevig aan douane- en handelsrestricties. Zo heeft de VS verschillende toltarieven op import van ruwe materialen zoals staal en aluminium, bepaalde auto-onderdelen en producten uit China, Japen en de EU. Dit heeft impact op de volledige automotive supply chain en resulteert in hogere kosten voor autofabrikanten en toeleveranciers welke afhankelijke zijn van deze rauwe materialen en onderdelen.

Om de elektrificatie van de auto-industrie te stimuleren zijn er in landen belastingvoordelen voor het transport van elektrische voertuigen en componenten.

Sinds Brexit zijn douane handelsafspraken tussen het VK en de EU significant aangescherpt. Importerende en exporterende autofabrikanten en toeleveranciers dienen douanedeclaraties te voldoen en additionele documenten aan te leveren.

Douane oplossingen | Automotive

Customs Support biedt expert douaneadvies en -diensten om douaneprocessen in de autosector te verbeteren en douanedocumenten tijdig en correct af te handelen.

Onze services:

  • Advies over douanewetgeving en handelsbeperkingen en -kansen in Europa
  • Douane supply chain optimalisatie met als doel efficiëntere en betrouwbare processen in te richten.
  • Digitalisatie van douaneprocessen en de nieuwste douane software 
  • Customs trainingen en workshops
Image
automotive 2

Veelgestelde vragen | Automotive

Wat valt onder de Customs Consulting diensten voor de auto-industrie?

Een consult voor de auto-industrie bevat een uitgebreide analyse van jouw douaneprocessen, inclusief een assessment van de regelgeving en vereisten van de landen waarmee je zaken doet. Hiernaast kunnen we de potentiële risico's en problemen identificeren en oplossingen ontwikkelen voor een efficiëntere en effectievere douaneafhandeling.

Hoe kan digitale technologie douaneprocessen verbeteren in de auto-industrie?

Het gebruik van technologie zoals geautomatiseerde douaneprocessen en real-time monitoren van douanezaken kan het afhandelen van douane gerelateerde zaken significant verbeteren. Dit helpt ons om sneller en gemakkelijker auto’s van A naar B te krijgen waardoor je kosten bespaart en risico’s vermindert. Wij zorgen er voor dat je op ons kunt bouwen en je aandacht naar andere zaken kunt verleggen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een internationale douane-agent met kantoren in Europa?

Door onze Europese dekking profiteren onze automotive klanten van douane-expertise en -ervaring uit verschillende landen, waardoor ze altijd geïnformeerd zijn over de laatste lokale vereisten, regelgeving en potentiële belastingvoordelen waardoor ze douanezaken efficiënt en effectief kunnen inrichten.

Hoe belangrijk is automotive-expertise op douanegebied?

Expertise in de automative industrie is cruciaal voor Customs Consulting services, omdat alleen douane-experts met industriekennis de vereisten en uitdagingen van automotive kunnen begrijpen en up-to-date blijven over de laatste ontwikkelingen.

Wat zijn voor jou de voordelen van onze automotive consulting service?

Een douane consulting service specifiek gericht op de automotive industrie kan je helpen jouw douaneprocessen te optimaliseren, risico’s te beperken en je concurrentiekracht te vergroten als gevolg van verhoogde punctualiteit en betrouwbaarheid. Het efficiënter inrichten kan hiernaast geld en tijd besparen, zodat je kunt focussen op andere zaken.

Hoe kunnen we je helpen?

Neem contact op

Customs Support Biedt End-to-End Douane-oplossingen

Snel, accuraat, en compliant in verschillende landen
Full service digital

Full-Service Douane Expertise

We bieden end-to-end service; van consultancy tot het verwerken van aangiften tot het uitvoeren van gasmetingen.

Growth

Ervaren Douanespecialisten

Onze 1700+ experts met 20+ jaar industrie-ervaring garanderen de hoogste compliance standaard.

Digital Cloud

Digitale Douane-oplossingen

Onze innovatieve IT-oplossingen stellen je in staat om alle processen 24/7 te monitoren, veilig en up-to-date met de veranderingen in het douane IT-landschap.

Local

Wereldwijde kennis, dichtbij

We matchen jouw douane-behoeften met ons wereldwijde netwerk van professionals in meer dan 100+ strategische locaties in Europa.