United Across Borders: de Customs Support Group

#WeAreCustomsSupport
Image
customs support group

Wij leveren douanediensten in heel Europa en zijn de enige douanepartner die je nodig hebt in de EU en het VK. Ontdek in dit artikel hoe de Customs Support Group jouw Europese activiteiten ondersteunt.

Lokale kennis in meer dan 13 landen 

De Customs Support Group heeft meer dan 1900 douane-experts tot jouw beschikking, werkzaam in meer dan 13 landen in heel Europa.  

Waarom "meer dan" 13? Omdat we Customs Support-kantoren hebben in 13 landen, maar ook nauwe samenwerkingsverbanden en directe verbindingen met havens in landen waar we nog geen kantoren hebben. 

Dit zijn de landen waar je ons fysiek kunt vinden: 

Nederland 

Het hoofdkantoor van Customs Support bevindt zich in Rotterdam, de grootste haven van Europa en een van de top-10 drukste havens ter wereld. Tot 2005 was het de grootste haven ter wereld. 

Customs Support heeft vestigingen in heel Nederland en biedt inklaring, douaneadvies en gasveiligheid voor bedrijven die afhankelijk zijn van deze belangrijke toegangspoort voor de Europese handel. 

België 

Customs Support Belgium is voornamelijk gevestigd in de haven van Antwerpen en is een belangrijke innovator op het gebied van digitale douaneoplossingen - met meer dan 70% digitalisering (vergeleken met 20-25% in andere digitale bedrijven). 

Daarnaast is het een van de weinige aanbieders van export- en importinklaringen in België die 24/7 actief is, inclusief het afhandelen van end-to-end douane-inklaringen met het Verenigd Koninkrijk. 

Finland 

Customs Support Finland is gespecialiseerd in consultancy en opgeleid door de Finse douane. Ze zijn experts in goederenclassificatie, AEO-certificering en douanegezondheidscontroles.  

Customs Support in Finland werkt ook samen met ambtenaren aan het testen van gecentraliseerde inklaringen in de EU, zodat wij en onze klanten voorop lopen bij dit baanbrekende initiatief. 

Frankrijk 

Customs Support Frankrijk is niet alleen een belangrijke schakel voor post-Brexit inklaringen, maar doorbreekt ook de traditie om interne teams en expediteurs in te zetten voor de douanefunctie. 

Elk van onze negen Franse vestigingen werkt samen met bedrijven zoals het jouwe om hun processen te optimaliseren en hen te bewijzen hoe een neutrale douaneleverancier een game-changer is voor hun supply chain. 

Duitsland 

Duitsland is goed voor meer dan 7% van de wereldhandel en één op de vier mensen in Duitsland is voor zijn inkomen afhankelijk van de export van goederen en diensten. Het is dan ook geen verrassing dat bedrijven in het hele land vertrouwen op een van de 21 Customs Support-kantoren in Duitsland voor hun exportinklaringen

In lijn met de duurzame ontwikkelingsdoelen van het land en onze digital-first benadering, werkt Customs Support Duitsland nauw met je samen voor EDI-integraties om jouw supply chain te vereenvoudigen, je operationele efficiëntie te verhogen en naleving te garanderen. 

Ierland 

Het kleine maar machtige team van Customs Support Ireland heeft gespecialiseerde douane-inklaringen geregeld voor allerlei evenementen, van muziekfestivals tot Ironman-triatlons. 

Als experts in internationale logistiek is het team in Ierland ook in staat om douanezaken te coördineren voor enorme projecten, zoals toen ze vorig jaar werkten aan deze ongebruikelijke last-minute kerstoplossing.  

Italië 

Met 15 kantoren heeft Customs Support een enorme aanwezigheid in Italië, van waaruit we een revolutie ontketenen in de manier waarop douaneafhandeling daar plaatsvindt. 

Van oudsher wordt de Italiaanse douane-industrie gedreven door papier. Onder begeleiding van onze collega's die al enige tijd met digitale integraties werken, is Customs Support echter een toonaangevende leverancier van moderne, digitale douaneoplossingen in Italië aan het worden. 

Noorwegen 

Hoewel Noorwegen geen deel uitmaakt van de Europese Unie, maakt het wel deel uit van de Europese Economische Ruimte. Dit betekent dat de tarieven en voorschriften apart worden vastgesteld door de Noorse douane, maar dat goederen ook vrij tussen de twee kunnen bewegen als bepaalde oorsprongsregels van toepassing zijn. 

Customs Support Norway werkt met u samen om door dit speciale douanegebied te navigeren en biedt advies, digitale integraties en inklaringen om ervoor te zorgen dat uw goederen op tijd en volgens de regels worden vervoerd.  

Polen 

Polen is een belangrijke locatie aan de oostgrens van de Europese Unie en vormt de toegangspoort voor goederen die over land vanuit Oost-Europa en Azië aankomen, evenals over zee aan de noordkust. 

Customs Support heeft onlangs onze aanwezigheid in Polen uitgebreid met de overname van Rusak, waardoor onze aanwezigheid is gegroeid van zes naar 26 kantoren. Onze specialistische diensten in Polen omvatten het beheer van douane-entrepots en aanverwante procedures zoals de verwerking van accijnzen

Spanje 

Het testcentrum voor gecentraliseerde in- en uitklaringen in de EU, Customs Support Spain, werkt samen met ambtenaren om de huidige gecentraliseerde in- en uitklaringsprocedure UCC CCI te verbeteren. 

Bovendien werken onze douanespecialisten in Spanje samen met veel vaste klanten in de auto-, landbouw- en luchtvaartindustrie en bieden ze digitale oplossingen en gespecialiseerd advies voor bedrijven binnen gecompliceerde technologische toeleveringsketens.  

Zweden 

Customs Support Sweden is een expert op het gebied van consultancy en wordt vertrouwd door internationale handelaren die zowel interim strategisch advies op douanegebied nodig hebben als doorlopende operationele ondersteuning op douanegebied

Onze experts in Zweden zijn bijzonder goed in het in kaart brengen van de wereldwijde verkoop van goederen en helpen met classificaties, oorsprongsregels, invoerrechten en aanvragen voor douanevergunningen wereldwijd. 

Zwitserland 

Zwitserland maakt geen deel uit van de Europese Unie, dus onze in de EU gevestigde bedrijven kunnen daar geen inklaringen verrichten. Daarom biedt Customs Support Zwitserland inklarings- en fiscale diensten voor onze klanten die handel drijven binnen deze regio. 

Daarnaast zijn onze collega's in de zeven Zwitserse kantoren van Customs Support goed thuis in specialistische inklaringen, zoals tijdelijke invoer en actieve veredeling

Verenigd Koninkrijk 

Customs Support UK is de thuisbasis van meer dan negen kantoren en al vóór Brexit een leverancier van digital-first douanediensten. Het is een belangrijke tester van onze integraties voor zowel inklaringen als documenten voor communautair douanevervoer

Het gespecialiseerde serviceteam in het Verenigd Koninkrijk is toonaangevend op het gebied van digitalisering bij de douane en biedt innovatieve oplossingen voor het beheer van douanerechten en het benutten van de financiële voordelen van douane-entrepots

Douaneondersteuning nodig in Europa? 

Waar u uw goederen ook vandaan importeert of naartoe exporteert, de Customs Support Group heeft de lokale kennis, uitgebreide expertise en moderne oplossingen om uw activiteiten te optimaliseren. Neem vandaag nog contact met ons op om aan de slag te gaan.