Europese Unie

Article

United Across Borders: de Customs Support Group

Wij leveren douanediensten in heel Europa en zijn de enige douanepartner die je nodig hebt in de EU en het VK. Ontdek in dit artikel hoe de Customs Support Group jouw Europese activiteiten ondersteunt.

customs support group
Europese Unie
WeAreCustomsSupport
Wereldhandel
Article

Trade Deals Around the World: Editie Juli

​​​​​​​Trade Deals Around the World is onze periodieke update die je een snel en gemakkelijk overzicht geeft van wat er is gebeurd in de vele onderhandelingen over handelsovereenkomsten wereldwijd. We richten ons op de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk en kijken naar China en de Verenigde Staten. In deze update blikken we terug op de gebeurtenissen in juni.

World Trade News (Image: teal world viewed from space with connection lines spreading across the image)
Europese Unie
Wereldhandel
Article

Bereid je nu voor op het Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM)

Eerder dit jaar onthulde de EU het Carbon Border Adjustment Mechanism (Koolstofcorrectie), een maatregel voor CO2-neutrale handel. CBAM gaat in oktober van start. In dit artikel lees je hoe je je hiervoor moet voorbereiden.

Plant leafs under light
CBAM
Europese Unie
Article

De gecombineerde nomenclatuur (GN)

De gecombineerde nomenclatuur (GN) is een systeem van codes dat wordt gebruikt om goederen te classificeren voor douane- en handelsdoeleinden in de Europese Unie (EU). De GN is gebaseerd op de HS Codes en volgt daarmee de richtlijnen van de World Customs Organisation (WCO). De GN is bedoeld om een eenduidige en uniforme aanduiding te hebben voor goederen die worden geëxporteerd of geïmporteerd.

De gecombineerde nomenclatuur (GN) - two buildings united as one
Europese Unie
Wereldhandel
Article

Alles wat u moet weten over invoeraangiften voor biologisch geteelde producten

Alles wat je moet weten over invoeraangiften voor biologisch geteelde producten. Bedrijven die ingevoerde producten in de Europese Unie als biologische producten willen verkopen, moeten ervoor zorgen dat zij alle nodige documenten in orde hebben. Eén van de belangrijkste documenten is in dit geval het Certificaat van Inspectie.

Rows of fruit and veg
Europese Unie
Voedsel
Article

Antidumpingheffingen: Alles Wat Je Moet Weten

Anti Dumping Duties
Duty Management
Europese Unie
GS-code
Import
Import documenten
Article

Goederen exporteren van de EU naar het VK

Two cubes with UK and EU flags
Europese Unie
Export
Verenigd Koninkrijk