Sedna Klantcase | Customs Support Safety

Sedna en Customs Support Safety werken nauw samen met depot in Rotterdamse haven
Image
sedna

Customs Support en Sedna Containers hebben onlangs hun verbintenis voor lange tijd vastgelegd. In dit artikel vertellen Sedna’s directeur Henk Rademaker en Rick Kramer, hoofd van Customs Support Safety, over de succesvolle samenwerking waarbij de containerspecialist gebruikt maakt van ons containerdepot en de faciliteiten die daar aanwezig zijn.

Met een langdurige overeenkomst tot samenwerking bekrachtigden Sedna en Custom Support Safety – een onderdeel van Customs Support – eind 2023 de al een tijdlang bestaande partnership. Containerspecialist Sedna maakt de komende jaren gebruik van het depot en de faciliteiten van Customs Support Safety in de Rotterdamse haven. Sedna’s oprichter en directeur Henk Rademaker is er zeer content mee. Net als Rick Kramer, hoofd van Customs Support Safety.

Over Sedna

Sedna is tien jaar geleden opgericht als een specialist in de verkoop en verhuur van containers. “Naast de standaard containers hebben we ook een breed assortiment van accommodaties, te gebruiken als woonruimte, kantoor, schaftruimte en sanitaire ruimtes. De accommodaties kunnen op maat, naar de wensen van de klant in de huisstijl worden uitgevoerd.”

Image
containers

Containers voor logistieke toepassingen. Én meer.

“Met onze groep van professionals zijn we ook gespecialiseerd in het modificeren van containers. Samen met de klant passen we de container technisch aan en maken ze geschikt voor hoogwaardige toepassingen, zoals bijvoorbeeld waterzuiveringsinstallaties en off-shore toepassingen En tegenwoordig ook steeds meer als battery packs.” Met andere woorden: met een container valt veel meer te doen dan alleen maar in de logistiek. Sedna werkt daarbij zowel met nieuwe containers als met tweedehands exemplaren. Het bedrijf opereert naast Rotterdam ook vanuit Antwerpen, Amsterdam en Anna Paulowna.

In Rotterdam maakt het bedrijf gebruik van het terrein en het depot van Customs Support Safety. “We maken gebruik van de faciliteiten van Customs Support. Zij beheren het depot en doen de operationele flow van de containers: ze nemen ze aan, zorgen voor de administratie, bekijken ze en repareren ze als dat nodig is. Ze houden de kwaliteit voor ons in de gaten en melden schades bijvoorbeeld meteen bij onze collega’s van operations.”

Depot en loods combineren belangrijk voor de klant

Net als de andere grote spelers in de markt, heeft Customs Support Safety een containerdepot nodig, zo verklaart Rick Kramer. “Voor onze klanten is dat belangrijk, zo kunnen we de depotactiviteiten met de loods werkzaamheden combineren. We hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om hier gasmetingen te doen van binnenkomende containers. En als er gassen worden ontdekt, dan kunnen we ook ontgassen, ventileren en analyses doen. Klanten kunnen gebruik maken van ons drive in-gasmetingsstation. Zo hoeven klanten geen gebruik te maken van een dure plek op de terminal.”

Image
gas measuring

Customs Support Safety is blij met de samenwerking met Sedna. “Sedna neemt het grootste deel van de ruimte meestal in beslag. En voor hen doen we allemaal aanvullende diensten. Daar hoeven zij dan geen extra mensen voor aan te nemen, en onze mensen kunnen het goed én zijn er toch aanwezig. Voor Sedna is het mooi dat ze altijd ruimte tot hun beschikking hebben, voor ons is het fijn dat onze mensen kunnen doen waar ze goed in zijn en dat we geen loze ruimte hebben. Zo helpen we elkaar en hoeven beide partijen geen onnodige kosten te maken.”

Partnership van minimaal vijf jaar

Henk Rademaker is te spreken over de samenwerking en roemt daarbij vooral de kwaliteit van handelen, de goed uitgevoerde reparaties en de manier waarop Customs Support Safety opereert.

Zo maken we een belangrijke kwaliteitsslag met ons bedrijf. Het zorgt ervoor dat we altijd de juiste kwaliteit containers aan onze klanten kunnen leveren, tijdelijk of permanent. We hebben een ruimte van 400 teu tot onze beschikking, zo zijn we flexibel voor onze klanten. We wilden graag een eigen locatie in Rotterdam en met de samenwerking met Customs Support Safety hebben we dat in goed overleg kunnen realiseren.
Henk Rademaker
Directeur, Sedna

Niet voor niets is er een langjarig contract afgesproken. Rademaker: “We kennen elkaar goed, want wij waren al klant van Customs Support Safety. Daarom maakten we ook meteen een afspraak voor minimaal vijf jaar, ingaande 1 januari 2024. We hebben vertrouwen in elkaar, dat komt goed. Het is echt een partnership.”

Interesse in onze Safety diensten? Lees hier meer over onze diensten of klik hier om contact op te nemen met een van onze experts.