Gasmeetkundige Ties van der Veen legt live zijn vak uit op Radio 2

Image
Ties van der Veen

Customs Support collega Ties van der Veen was onlangs te gast in Radio 2 programma Aan de Slag met Bart Arens. Ties was deelnemer in het 60 seconden spel, maar voordat het spel begon vroeg Bart hem eerst nog naar zijn beroep. 

Een bijzonder beroep 

“Jij doet een bijzonder beroep. Slechts 60 mensen in Nederland hebben dat beroep. Jij bent gasmeetkundige op zeecontainers. Wat doe je dan precies?” 

Ties is gasmeetkundige bij Customs Support. Met specialistische apparatuur zorgt Ties er iedere dag voor dat chauffeurs en magazijnmedewerkers veilig containers kunnen betreden. Met die apparatuur kan namelijk gemeten worden of er schadelijke stoffen in de containers zitten. 

Hoe komen die schadelijke stoffen dan in de container 

Schadelijke stoffen kunnen op verschillende manieren in zeecontainers terechtkomen. Soms worden gassen gebruikt om ongedierte in containers te doden. Er kunnen ook gassen ontstaan doordat verpakkingen lek raken, of doordat er gassen vrijkomen door hoe de producten gefabriceerd zijn, denk daarbij aan verf of lijm. 

Toch een winnaar [Spoiler alert]  

In de 60 seconden die Ties had om vragen te beantwoorden in het spel wist hij er 16 te beantwoorden, waarvan hij er 12 goed had. Jammer genoeg gingen ze niet allemaal over gas... Zijn score was niet genoeg om het spel te winnen, maar voor ons ben je een winnaar, Ties! 

Watch 60 Seconds with colleague Ties from Customs Support Safety on YouTube.

60 Seconds with colleague Ties from Customs Support Safety