Maak Kennis Met Onze Mensen: Elizabeth Gildea

Ontmoet onze Chief Finance Controller #WeAreCustomsSupport
Image
Elizabeth Gildea

Vandaag stellen we Elizabeth Gildea aan je voor, onze Chief Financial Officer.

Wie ben jij?

Mijn naam is Elizabeth Gildea, ik ben de nieuwe Chief Financial Officer voor de Customs Support Group. Ik werk in Nederland, meestal in Amsterdam of Rotterdam, omdat daar onze financiële, fiscale, juridische en treasury-teams zijn gevestigd.

Ik ben Iers en heb een uitgebreide internationale carrière achter de rug. Ik ben opgeleid als registeraccountant voor externe audits voordat ik bij CRH Plc ging werken als interne auditor. Ik heb voor CRH in Europa en de VS gewerkt. Daarna ben ik met CRH naar de VS verhuisd en heb ik 12 jaar in Atlanta gewoond. Terwijl ik in de VS was, begon ik te werken voor de Agro Merchants Group, die een snelle groei en financiële transformatie van een aantal van hun bedrijven met zich meebracht.

Mijn carrière tot nu toe heeft me een schat aan ervaring opgeleverd op het gebied van interne en externe audits, prestatiebeheer, bedrijfs- en financiële transformatie en strategie. Ik geniet echt van de snelle buy-and-build private equity-omgeving. Ik werk nu zeven maanden bij de Customs Support Group en ik kijk uit naar de toekomst met dit team.

Wat doet een financieel directeur?

Ik ben verantwoordelijk voor de financiële functie voor de Customs Support Group en houd toezicht op treasury, belastingen, juridische zaken, strategische financiën, financiële controle, prestatiebeheer en andere activiteiten.

Hoe ziet je typische werkdag eruit?

Mijn werkdag is ontzettend druk. Binnen Finance werken we nauw samen om de meest efficiënte, accurate en urgente processen en rapportages van goede kwaliteit te creëren. Ik werk graag nauw samen met operations om inzichten met toegevoegde waarde en prestatieverbeterende tools te creëren. Mijn werkdag kan van alles omvatten, van relaties met investeerders tot werken met het auditcomité of de financiële strategie.

Wat vind je het leukste aan je rol?

Ik werk graag met het Customs Support-team. Ze zijn slim, gemotiveerd en getalenteerd. We werken in een uitdagende, snelle omgeving en ik vind het geweldig om het gevoel van kameraadschap en de positieve instelling te zien die nodig zijn om in dit tempo succesvol te zijn.

Wat is de volgende ontwikkelingsfase voor de financiële teams?

We werken eraan om financiën naar een hoger niveau te tillen. We willen bijvoorbeeld de snelheid verbeteren waarmee we een nieuwe acquisitie integreren. We richten ons ook op analyses die meer waarde toevoegen en op een systematische manier van werken. Met deze inzichten kunnen we echt actie ondernemen.

Je werkt de hele dag met cijfers, elke dag. Veel spreadsheets, veel rapportages. Wat doe je als je niet aan het werk bent om daar even tussenuit te zijn?

Rondhangen met mijn gezin en mijn honden Bella en Tiger. Ik hou van hardlopen. Ik hou van actiefilms. Ik kook graag en maak mijn eigen Ierse bruine brood, wat belangrijk is omdat ik het in Amsterdam niet kan kopen. Ik ga graag terug naar Ierland om mijn familie te zien als dat mogelijk is.

Wat is het belangrijkste waar mensen op moeten letten als ze op zoek zijn naar een samenwerking met een douane-expediteur?

Het gaat erom dat je een paar veilige handen hebt die de risico's voor je bedrijf tot een minimum beperken.  Een douane-expediteur moet op de hoogte zijn van alle lokale wetten die betrekking hebben op de gebieden waarin hij actief is en moet uw aangiften met kwaliteit en op tijd verwerken. Wij zijn gevestigd in heel Europa zodat we klanten kunnen voorzien van lokale kennis, ondersteund door wereldwijde ambitie in ons netwerk van bijna 2000 douaneprofessionals.

Als je een kantoor van Custom Support zou mogen bezoeken, naar welk land zou je dan willen gaan en waarom?

Ik zou zeggen Italië. We hebben daar in korte tijd zoveel acquisities gedaan en het zou leuk zijn om je daar onder te domplelen in de cultuur, terwijl we de integraties en veranderingen doorvoeren.

#WijZijnCustomsSupport

Wij spreken onze oprechte waardering uit voor Elizabeth Gildea, onze gewaardeerde Chief Financial Officer, voor haar onschatbare bijdragen aan Customs Support. Uw expertise en toewijding zijn een integraal onderdeel van ons succes.

Neem vandaag nog contact op met Customs Support voor naadloze import- en exportervaringen en om onze uitgebreide douaneoplossingen te verkennen. Laten we samen de logistieke efficiëntie herdefiniëren en nieuwe mogelijkheden voor uw bedrijf ontsluiten.