Ontmoet onze mensen: Kati Fortino

Marketingcoördinator Finland & Zweden Kati Fortino
Image
Kati Fortino

Wie ben je?  

Mijn naam is Kati Fortino. Ik ben 32 jaar oud en woon in de buurt van Helsinki met mijn Italiaanse man en onze zoon van 1,5 jaar oud. Mijn carrière bij de douane begon in 2013 bij SA-TU Logistics, wat nu Customs Support Finland is. Ik heb verschillende functies gehad in de douane-industrie. Ik begon in de export en maakte de overstap naar digitale transformaties en communicatie. Ik groeide mee met het bedrijf en nu ben ik de Marketing Coördinator voor Finland en Zweden.    

Wat doet een marketingcoördinator?  

Ik ben verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie voor Customs Support in Finland en Zweden, waarbij we de naamsbekendheid van Customs Support in onze regio laten groeien. Ik werk ook aan het genereren van leads om ons klantenbestand in Scandinavië uit te breiden.  Ik ben altijd gefascineerd geweest door digitalisering en automatisering, dus ik ben blij dat ik ook de afdeling Group Marketing ondersteun bij het implementeren en uitrollen van marketingautomatisering.   

Hoe ziet een typische dag eruit?  

Mijn dagen variëren sterk. Dat hoort erbij. Ik heb veel creatieve taken, zoals het maken van visuals voor presentaties, brochures en social media. Ik organiseer ook webinars en evenementen om onze bestaande klanten beter te informeren en potentiële klanten te leren kennen. Ik mag verhalen vertellen over de ingewikkelde wereld van de douane. Ik plan de communicatie op landelijk niveau. Je kunt je voorstellen dat een belangrijk deel van mijn dag bestaat uit het afhandelen van e-mails.  

Wat vind je het leukste aan je werk?  

Het is de variatie waar ik het net over had die ik zo leuk vind. Mijn werk is de perfecte combinatie van creativiteit en gegevensanalyse. Ik hou van het ontwerpgedeelte, en ik mag ook het effect analyseren van wat ik gecreëerd heb. Ik maak ook deel uit van een geweldig internationaal team. Het is een heel gevarieerde club en we leren veel van elkaar en hebben tegelijkertijd veel plezier.  

Wat is je grootste uitdaging?  

Ik voel me soms net een acrobaat op een eenwieler die met twintig ballen jongleert. Het is geweldig om ze allemaal in de lucht te houden, maar het is soms een uitdaging om over te schakelen van creatieve taken naar analytische taken en dan naar verandermanagementtaken in projecten. Ik hoef me niet te vervelen. 

Wat doe je als je niet op kantoor bent?  

Ik hou van eten en koken. Met een Italiaanse man kun je je voorstellen dat de Italiaanse keuken mijn favoriet is. Ik doe graag nieuwe dingen en dat doe ik dan ook regelmatig. Dat zorgt voor veel verschillende hobby's en cursussen, van ijssculpturen maken tot macramé knopen, mijn eigen natuurlijke cosmetica maken en cursussen digitale marketing. Ik ben een levenslange leerling.  

Ik hou ook van het buitenleven en wandelen met mijn gezin. Er is iets met de bossen in Finland. Ze geven me rust en inspiratie tegelijk. Momenteel genieten we niet zo veel van de Finse bossen als ik zou willen, maar dat zal veel gemakkelijker worden als onze zoon ouder wordt.  

Ik ben ook een hondenliefhebber, hoewel ik momenteel geen hond heb. Wie heeft een puppy nodig als je een 1,5-jarige hebt die de hele tijd wil spelen?  

Waarom Customs Support?  

Wat ik het leukste vind aan Customs Support is dat het blijft groeien. De groei brengt nieuwe mogelijkheden en kansen om als professional en als organisatie te groeien en nieuwe diensten te ontwikkelen. Hetzelfde geldt voor onze klanten, die profiteren van deze nieuwe diensten en een betere dekking in heel Europa.  

Als kind had ik er nooit van gedroomd om bij de douane te werken, maar nu ben ik verslaafd. Je leert elke dag iets nieuws. Douanediensten zorgen voor een veilige en efficiënte wereldhandel. Wij zijn een vitaal onderdeel van de wereldeconomie. Zonder de douane komt de internationale handel tot stilstand. Het is spannend om daar deel van uit te maken.