Customs Support verwelkomt SA-TU Logistics!

Image
Finland Background of Northern Lights and snow covered trees

De Customs Support Group zegt met trots 'tervetuloa' te tegen de nieuwe Finse collega's, nu de douaneafdeling van SA-TU Logistics is toegetreden tot de Customs Support-familie. Deze uitbreiding vergroot onze mogelijkheden om digitale douanediensten in Finland aan te bieden aan onze Europese klanten.  

Meer dan 35 jaar ervaring 

SA-TU Logistics werd opgericht in 1987 toen drie expeditiebedrijven besloten overlappende diensten te verminderen en een nieuw bedrijf oprichtten dat alle havendocumentendiensten zou afhandelen. SA-TU (Haven en Aangifte) was geboren. In 1990 begon SA-TU met vrachtafhandeling in de West Harbour, één van de oprichters verplaatste ook zijn koeriersdiensten naar SA-TU. In 2000 begon het bedrijf zijn transportdiensten te ontwikkelen, en een jaar later breidde het uit naar luchtvrachtafhandeling door een nieuwe luchtvrachtterminal te openen. De volgende stappen in de uitbreiding van de diensten kwamen in 2003 toen SA-TU een vrije zone magazijn opende in de Helsinki West haven, en in 2004 toen SA-TU haar diensten uitbreidde naar EU trailer cargo handling. 

In 2005 kocht het managementteam van SA-TU het bedrijf van de aandeelhouders DHL, UPS en Kaukohuolinta en werd het een van de grootste neutrale douaneagenten van Finland. Sindsdien is het bedrijf blijven groeien. In 2008 werd het als een van de eerste bedrijven in Europa AEO-gecertificeerd, waarmee het zich verder vestigde als koploper in de douane-industrie. In datzelfde jaar verhuisde het bedrijf al zijn activiteiten van de haven van West-Helsinki naar de nieuwe terminal van Vuosaari. 

In de 35 jaar van haar bestaan heeft SA-TU zich ontwikkeld van een klein bedrijf dat havendocumenten verzorgde tot de grootste neutrale particuliere douane-expediteur in Finland, met een uitgebreide portefeuille aan logistieke diensten. Het bedrijf kan lucht-, zee-, spoor- en wegvracht afhandelen, evenals alle douanedocumenten die deze vracht moeten vergezellen. SA-TU's afdelingen voor containertrucking en vrachtafhandeling zullen onder de SA-TU-vlag blijven opereren. 

SA-TU en Customs Support passen uitstekend bij elkaar 

Er zijn veel parallellen tussen SA-TU en Customs Support. Het zijn beide toonaangevende neutrale AEO-gecertificeerde douane-expediteurs met een lange historie en uitgebreide ervaring. Hun klantenbestand bestrijkt vele sectoren, en beide werken nauw samen met hun klanten, waardoor loyale, langdurige partnerschappen ontstaan. Ze delen ook een focus op digitalisering, het optimaliseren van hun processen door het elimineren van handmatige processen, zodat hun ervaren mensen zich kunnen richten op het toevoegen van waarde voor hun klanten.