Importeren uit het Verenigd Koninkrijk? Regel Fiscale Vertegenwoordiging

Image
Financial symbols in teal

Wanneer Britse bedrijven goederen importeren in Nederland om aan hun klanten in Nederland te verkopen moeten ze BTW afdragen. Ze kunnen deze BTW dan weer terugvragen bij de Britse Douane, maar daar gaat tijd overheen. En tijd is geld, als het om de cashflow gaat. 

Stel het betalen van BTW uit wanneer je importeert 

Bedrijven die in Nederland geregistreerd zijn kunnen het betalen van BTW uitstellen wanneer ze goederen importeren in Nederland. Het registreren van je onderneming in Nederland kan wel veel administratie met zich meebrengen en daar zit je mogelijk niet op te wachten. Gelukkig is er een alternatief, waardoor je je niet hoeft te registreren en toch van uitgestelde betaling kan profiteren.  

Buitenlandse bedrijven die niet geregistreerd zijn in Nederland, maar toch gebruik willen maken van uitgestelde betaling van BTW kunnen dit doen middels Fiscale Vertegenwoordiging

Wat is Fiscale Vertegenwoordiging? 

Fiscale Vertegenwoordiging houdt in dat een bedrijf dat wel geregistreerd is in Nederland optreedt als vertegenwoordiger van je bedrijf als het gaat om de aangifte en administratie van BTW. Daar is een speciale vergunning voor nodig. Customs Support heeft zo’n vergunning. 

Als je een fiscaal vertegenwoordiger aanstelt kun je gebruikmaken van de “artikel 23”-regeling. Deze regeling houdt in dat je de betaling van BTW kunt uitstellen bij het importeren van goederen. Je hoeft de BTW dan niet direct af te dragen. De verplichting om de BTW af te dragen wordt dan verlegd naar de vertegenwoordiger. De vertegenwoordiger verrekent deze BTW in de maandelijkse aangifte, waardoor er geen sprake is van cashflow. 

Neem contact met ons op 

Mocht je vragen hebben over fiscale vertegenwoordiging, neem dan contact op met één van onze specialisten. Ze helpen je graag!