Let op: Proces voor T documenten in Frankrijk nu handmatig

Image
French Road Signage

De Franse Douane Autoriteit heeft het process voor de aanmelding van transitzendingen in Calais aangepast. Een aantal softwareproducenten had digitale verbindingen gemaakt met de Franse douanesystemen waardoor automatische invoer mogelijk was. De Franse Douane staat dat niet toe, vanwege het risico op belangenverstrengeling. 

Van automatisch naar handmatig 

De nieuwe procedure die door de Franse Douane is ingesteld laat het digitaal verwerken van T documenten niet langer toe. De Douane heeft een nieuw systeem gelanceerd genaamd Delta T, waarin alle documenten handmatig moeten worden aangemaakt. Het verwerken van de T documenten door de Douane gaat ook weer handmatig door douaniers die weer stempels op documenten zetten. 

Vrachtwagens die zich melden bij de Douane in Calais met T documenten moeten nu het oranje spoor volgen, in plaats van het groene spoor. Dit kan het logistieke proces vertragen wat resultaeert in extra wachturen. 

Stuur je aanvraag voor 10 uur ‘s-ochtends 

Klanten die er zeker van willen zijn dat hun T documenten op tijd beschikbaar zijn adviseren wij om voor 10 uur in de ochtend alle aanvragen voor het opmaken van T documenten naar ons te sturen met alle relevante informatie. Wij voeren deze dan in in het Delta T systeem om de T documenten nog dezelfde dag gestempeld te krijgen.