Maak kennis met: Customs Support Directeur of International Business Development Huib van Heumen

Image
Huib van Heumen in front of a nl flag

Wie ben je?

Ik ben Huib van Heumen. Ik ben 45 jaar, geboren in Den Bosch en getogen in Zaltbommel in het zuiden van Nederland, nu woonachtig in de Randstad waar we wonen met onze dochter (12) en zoon (11). Mijn carrière in de logistiek is begonnen bij een pakketvervoerder: DPD. Vanaf het begin was mijn rol een commerciële. Na een periode bij DPD ben ik bij een expediteur gaan werken en leerde ik meer over containerimport en binnenlands transport. Daarna ben ik overgestapt naar de relocation markt.

Er komt niet veel emotie bij kijken als je goederen verhuist, maar het wordt persoonlijk als je de inboedel van mensen verhuist. Je verscheept het leven van mensen. Ik heb veel geleerd over het werken met verschillende culturen.

In 2019 ging ik aan de slag bij een bedrijf dat veel weg had van Customs Support en dat internationaal snel groeide. Ik had een geweldig team. In 2021 kwam Customs Support in beeld, en besloot ik het schip te verlaten. Nu ben ik Directeur International Business Development, en help ik klanten met hun wereldwijde handel.


Wat doet een Director of International Business Development?

Business development is verantwoordelijk voor het identificeren van nieuwe mogelijkheden voor het bedrijf om te groeien en deze vervolgens om te zetten in klanten. Wij hebben onze ogen en oren op de markt, en we bouwen relaties op over de grenzen heen. We vinden nieuwe klanten in heel Europa en grote internationals die in meerdere landen actief zijn. Mijn team is de linking pin tussen de markt en onze organisatie. Ik zie graag alles als een kans. Positiviteit is een van mijn belangrijkste eigenschappen.


Hoe ziet een typische werkdag eruit?

Ik ben de hele dag aan het communiceren, op alle niveaus: teamvergaderingen, telefoongesprekken, e-mails. We kunnen weer reizen, wat betekent dat ik mensen persoonlijk kan ontmoeten, wat uitstekend is na al die maanden naar een scherm te hebben gekeken. Een van de dingen die ik leuk vind aan mijn baan is het internationale aspect, en reizen is daar een integraal onderdeel van.


Wat vind je het leukst aan je baan?

Een paar dingen die ik al noemde. Ik hou van het internationale aspect, het werken met verschillende culturen, bedrijven en industrieën. Leren over en duiken in nieuwe dingen houdt me energiek. Ik ontmoet nieuwe mensen op verschillende niveaus van een bedrijf. Ik vind het ook leuk om iets in de krant te lezen en daar vervolgens naar te handelen en daardoor een klant binnen te halen.


Wat is voor jou de grootste uitdaging?

Laat me dat uitleggen met een sportanalogie. Als je een behoorlijke voetballer bent, maar nu honkbal moet gaan spelen, moet je de regels en het spel leren kennen. De wereld van de douane is complex. Er zijn veel regels en voorschriften, en ze veranderen ook veel. Ik ben zelf meer een generalist. Gelukkig hebben we bij Customs Support veel experts en specialisten die me kunnen helpen als een diepe duik in douanezaken nodig is.


Wat doe je als je niet op kantoor bent?

Ik breng graag tijd door met mijn gezin. Ik hou van reizen om nieuwe plaatsen te zien, over geschiedenis te leren en te lezen. Ik hou ook van sport. Ik hou van hardlopen en kijk graag naar een goede pot voetbal met vrienden. Ik ben ook een grote fan van ambachtelijke bieren en lekker eten.


Waarom Customs Support?

Customs Support groeit snel. Projecten gaan razendsnel. Ik hou van die aanpak. We hebben de juiste mensen op de juiste plaatsen, dus er is een solide basis om op te bouwen. Ik vind het geweldig om deel uit te maken van het proces dat Customs Support in staat stelt om nog groter te groeien door meer klanten te vinden. Customs Support heeft grote ambities, en ik vind het geweldig om daar een integrale rol in te spelen.