Duurzaam maatschappelijk ondernemen

Customs Support opereert internationaal, maar staat ook lokaal midden in de samenleving.
Duurzaamheid is voor ons meer dan alleen maar afvalvermindering. Onze initiatieven ondersteunen mensen, de planeet en de vooruitgang naast bekende initiatieven zoals vermindering van papierverbruik, brandstofafval en energie-efficiëntie.

Empowering global trade

Hello. Can we help you?

nicolas
Nicolas Collart
International Customs & Compliance Director
Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij leiden met impact. Bij het nemen van zakelijke beslissingen zijn wij standvastig in onze morele keuzes. Volgens ons is dit de beste manier om duurzaamheid daadwerkelijk te garanderen.

Om dit te bereiken stellen wij verantwoordingsplicht en integriteit centraal bij alles wat wij doen, waarbij wij mensen en de samenleving op een verantwoordelijke manier behandelen. In de bedrijfsvoering nemen wij de gevolgen van onze beslissingen voor mens en milieu serieus. Dit vertaalt zich in keuzes voor gecertificeerde producten, een netwerk van kantoren waardoor onze mensen dicht bij hun woonomgeving kunnen werken en waar mogelijk kiezen we voor energiezuinige vervoersmiddelen.

Een van onze grootste troeven is ons Europese team. Wij moedigen een positieve gemeenschap aan en bieden ondersteuning aan medewerkers die werken in de snelle wereld van de douane met meer dan 1.900 digitaal verenigde experts die in harmonie samenwerken.

Ontdek onze MVO-initiatieven

Gezondheid en welzijn

In al onze vestigingen zijn onze HR-pakketten afgestemd op de behoeften van onze mensen, zodat onze medewerkers altijd toegang hebben tot de ondersteuning die ze nodig hebben op het gebied van geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Wij stellen standaard twee computerschermen ter beschikking van onze collega's en zorgen dat alle werkomstandigheden op ons kantoor niet alleen preventief, maar ook constructief en proactief zijn.

Milieu-impact

Onze "drive" om volledig geautomatiseerd te werken, betekent dat papieren archieven tot een minimum kunnen worden beperkt. Vermindering van drukwerk, vooral bij de douane, is een goed voorbeeld van hoe wij onze digitale mogelijkheden gebruiken om het milieu te verbeteren.

In Nederland hebben we een veiligheidsafdeling die ervoor zorgt dat schadelijke gassen en risico's in verband met containers worden geëlimineerd, om de havenarbeiders in de frontlinie te beschermen. Deze dienst rijdt nu ook met een elektrisch voertuig om onze ecologische voetafdruk verder te verkleinen.

Groei en investeringen

Onze snelle bedrijfsgroei en -ontwikkeling hebben in heel Europa carrièremogelijkheden op alle niveaus gecreëerd.

Wij verenigen MKB's in heel Europa om een snellere weg naar een digitale wereldhandel te ondersteunen, ondanks de uitdagingen die nieuwe landschappen zoals Brexit hebben gebracht.

Wij bieden één contactpunt voor organisaties die geconfronteerd worden met de uitdagingen van de douane en die de economie in beweging houden.

Industriële innovatie en digitale infrastructuur

Een van de grootste obstakels voor de volledige integratie van IoT binnen de douane is de integratie met de douane. Wij zijn toegewijd aan het leiden van de digitalisering van de douane, het creëren van gepersonaliseerde platforms, EDI-oplossingen op maat en de digitale integraties die onze klanten nodig hebben.

Onze teams worden opnieuw op elkaar afgestemd. Veel van onze declaranten die jarenlang douanespecialist zijn geweest, worden nu opgeleid en ontwikkeld tot digitale leiders. Dit betekent dat we ons personeel kunnen opwaarderen, opleidingen en nieuwe carrièremogelijkheden kunnen bieden die aansluiten bij de digitale toekomst van de douane.

Verantwoorde consumptie en productie

Wij zijn seletief met onze klanten en kiezen goederen en diensten die onze beloften voor een duurzamere wereldhandel weerspiegelen. Wij bieden geen douanediensten voor de wapenindustrie, wij zijn streng op naleving om misbruik van de wereldhandel voor illegale activiteiten te voorkomen, en wij zijn geregistreerd als een AEO-conforme organisatie om ervoor te zorgen dat onze beweringen met daden worden ondersteund.

Minder ongelijkheden

Wij moedigen een open dialoog aan en prijzen het personeel om hun unieke bijdrage. Elk gezin en elk individu krijgt bij ons de kans om zichzelf en hun leven voor te stellen aan het personeel in heel Europa. Wij bundelen geleerde ervaringen uit heel Europa en voeren veranderingen door om ervoor te zorgen dat alle medewerkers het voordeel inzien van het samenzijn met andere deskundige medewerkers/culturen en meer.