Digitale douane activiteiten

Customs Support investeert in IT-oplossingen en innovaties om klanten te helpen hun digitaliseringsdoelstellingen te bereiken. Wij bieden:

Tijdige en accurate douanediensten door digitale innovatie
Efficiëntie door digitalisering van het douaneproces
Experts om je te ondersteunen bij de reis naar digitalisering van de douane activiteiten

Wij maken douane gemakkelijk.

Hallo. Kunnen wij je helpen?

Andy leenders
Andy Leenders
Business Development Director Belgium

Onze digitale douaneoplossingen

Bedrijven kunnen tegenwoordig allerlei soorten berichten of protocollen verwerken, berekeningen maken en een vooraf gedefinieerde logica aan een dataset toevoegen. Natuurlijk zijn ook alle relatieve veiligheidsmaatregelen getroffen. Dit moet ook rekening houden met je douaneprocessen.

Onze digitale douaneconsultants zijn de 'brug' tussen je douane- en logistieke afdelingen en de IT-afdeling. Zij vertalen de behoeften en vereisten van het magazijn naar de IT-helpdesk, stellen end-to-end douane softwareoplossingen voor en bieden extra mogelijkheden om de efficiëntie te verhogen, zoals rapportage en dashboards.

Wij geloven in een sterkere, snellere en efficiëntere logistieke keten door gebruik te maken van alle beschikbare douanetechnologieën.

De belangrijkste voordelen van gedigitaliseerde douaneprocedures zijn snelheid, betrouwbaarheid en kostenvermindering.

Image
""
Snelheid
  • Een veelheid aan datasets moet binnen enkele seconden door computers worden verwerkt in plaats van door mensen. 
  • Niet alleen eenrichtingsverkeer van berichten is mogelijk, maar ook retourberichten kunnen in een oogwenk naar meerdere partijen worden gestuurd. 
Betrouwbaarheid
  • Door administratieve taken te digitaliseren, kan je bedrijf profiteren zonder de ongemakken die onvermijdelijk het gevolg zijn van menselijke fouten. 
  • Je medewerkers kunnen zich volledig richten op wat ze het beste kunnen, en je bedrijf profiteert dankzij bewezen geautomatiseerde processen.    
Kostenbesparing
  • Vermindering van de verwerkingstijd van gegevens leidt tot efficiëntieverbeteringen. Deze kunnen worden vertaald in kostenbesparingen of een focus op alternatieve kostenbesparings-/inkomstengenererende opties. 
  • Vermindering van fouten vermindert het risico op boetes en kostbare vertragingen 

Digitale douane | Veelgestelde vragen (FAQ's)

Hoe kan Customs Support mijn bedrijf helpen om digitaal met de douane om te gaan?

Wij zijn experts in de digitale wereld van de douaneafhandeling en adviseren en ondersteunen je operationeel bij het opzetten van een digitale interface met douanesoftware voor een transparante en efficiënte douaneafhandeling. Eerst voeren we een quick scan uit, op basis van de resultaten begeleiden we je samen door het implementatieproces en definiëren we de ideale situatie.

Customs Support biedt verschillende manieren om digitaal te gaan werken en gegevens met ons uit te wisselen. Onze oplossingen kunnen omgaan met alle normale interface protocollen die in de markt beschikbaar zijn en wij communiceren in alle gangbare talen zoals JSON, XML en CSV. Wij nemen je gegevens als input en converteren deze naar wat wij nodig hebben, zodat het voor je zo gemakkelijk mogelijk wordt.

Wat zijn de voordelen van het werken met digitale douane processen?

Digitale connectiviteit vermindert enorm je handmatige inspanning voor het invoeren van gegevens, voorkomt fouten en geeft volledig inzicht in de status van je douanegegevens. Wij besparen tijd en geld voor onze klanten en voor onszelf, waardoor alle betrokkenen meer tijd kunnen besteden aan activiteiten die daadwerkelijk waarde toevoegen. Het digitaliseren van douaneprocessen stelt ons ook in staat onze klanten beter inzicht te geven in de stroom van hun goederen en de status van hun zendingen.