Wat is smart declaring?

Image
Digital code in the sky above a city - a smart city.

Customs Support beschikt over de systemen en software die nodig zijn voor smart declaring processen. Wanneer u gebruik maakt van smart declaring, hoeft u uw gegevens niet naar elke douaneautoriteit te sturen voor elk douanedocument dat nodig is om uw goederen van uw leverancier naar uw eindklant te brengen.

U stuurt de relevante gegevens slechts één keer naar ons. Wij gebruiken deze gegevens vervolgens om alle douanedocumenten op te stellen en de benodigde vergunningen aan te vragen. Ook verzorgen wij alle communicatie met de betreffende autoriteiten. De douanesoftware van Customs Support heeft koppelingen met alle relevante douaneautoriteiten (in 7 landen: België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland en Polen), waardoor wij naadloos voor u kunnen communiceren.

Een voorbeeld: verzending van het VK naar Duitsland, via Frankrijk en België

U bestelt bijvoorbeeld goederen bij een leverancier in het Verenigd Koninkrijk, die u via Frankrijk naar uw douane-entrepot in België verzendt. Vervolgens verkoopt u een deel van de goederen aan uw eindklant in Duitsland. U maakt gebruik van smart declaring, dus u stuurt de relevante gegevens naar Customs Support. Customs Support regelt vervolgens via smart declaring de uitvoer van de goederen bij de Britse douane. Vervolgens regelen wij de documenten die nodig zijn om de goederen van de haven van binnenkomst in Frankrijk naar uw magazijn in België te vervoeren. Tenslotte regelen wij de import van de goederen die naar uw klant in Duitsland worden verscheept, zodra de vrachtwagen de goederen bij uw magazijn heeft opgehaald. Dit alles kan gebeuren zonder enige tussenkomst van uw kant.

Digitale Transformatie

Als u gebruik maakt van handmatige gegevensinvoer om ons de gegevens te sturen die nodig zijn voor uw douanedocumenten, is er ruimte voor nog meer verbetering.

Handmatige gegevensinvoer is tijdrovend en er is een groter risico op onbedoelde fouten. Fouten in uw gegevens kunnen leiden tot vertragingen aan de grens, dus het is van cruciaal belang deze tot een minimum te beperken. Het digitaliseren van de gegevensoverdracht aan uw douane-expediteur bespaart tijd voor u en ons. Uw mensen kunnen hun tijd besteden aan waardetoevoegende activiteiten in plaats van het handmatig kopiëren van gegevens of databestanden van de ene plaats naar de andere.

Customs Support biedt verschillende manieren om gegevens digitaal met ons uit te wisselen. Onze oplossingen kunnen overweg met alle gangbare interface protocollen die in de markt beschikbaar zijn en wij communiceren in alle gangbare talen zoals, JSON, XML en CSV. In sommige gevallen kunnen we ook XLS doen en zelfs PDF's met een consistente lay-out zijn tegenwoordig te interfacen.  Wij nemen uw gegevens als input en converteren ze naar wat wij nodig hebben, zodat het voor u zo gemakkelijk mogelijk wordt.

Voor meer informatie over de voordelen van geautomatiseerde gegevensoverdracht, lees onze eerdere blog over de voordelen van interfacing met uw douane-expediteur.