Customs Compliance - Wanneer Fietsonderdelen Niet-gemonteerde Fietsen Worden

Image
Rows of bikes

Het is van essentieel belang dat u alle douaneregels en -voorschriften naleeft. Niet-naleving kan leiden tot vertragingen, boetes of zelfs weigering van uw zending. Soms is de grens tussen naleving en niet-naleving dunner dan bedrijven beseffen. We zien een toenemend aantal problemen met geïmporteerde fietsonderdelen, waarbij de douane ze niet als fietsonderdelen maar als niet-gemonteerde fietsen beschouwt.

Het is van vitaal belang dat u de juiste douane-indeling en -omschrijving gebruikt voor uw goederen.


Wanneer onderdelen een fiets worden

De Nederlandse douane besteedt momenteel meer aandacht aan ingevoerde fietsonderdelen. Deze controles vinden allemaal plaats nadat de invoer heeft plaatsgevonden, vandaar hun naam: Controle na import (CNI, controle na invoer). De onderdelen worden ingevoerd onder GS-code HTS-code:

8714 .. .. Delen en toebehoren voor motorfietsen, rijwielen en andere rijwielen, met inbegrip van delen en toebehoren voor bakfietsen en invalidenwagens

Volgens de douane wordt een zending van onderdelen van rijwielen beschouwd als een niet-gemonteerd rijwiel wanneer het bestaat uit een frame, de vork en ten minste twee van de volgende onderdelen:

8714 9990 11 - Complete wielen met of zonder binnenbanden, banden en kettingwielen
8714 9630 - Tandwieloverbrenging
8714 9910 - Stuur
8714 9420 - Remmen

Indien het crankstel of de remmen in onderdelen worden verzonden, kunnen zij worden beschouwd als complete crankstellen of remmen, zoals hierboven vermeld.

Wanneer de verzonden combinatie van onderdelen als een niet-gemonteerd rijwiel wordt beschouwd, moet u 8712 0030 - Rijwielen met kogellagers gebruiken.

Indien u niet-geassembleerde fietsen invoert, is het van cruciaal belang dat u aangeeft hoeveel fietsen uw zending bevat. De rest van uw zending kan dan als afzonderlijke fietsonderdelen worden ingevoerd, maar het is belangrijk om deze onderdelen duidelijk te vermelden.


Er kunnen kosten verbonden zijn aan het importeren van fietsen!

Bij het importeren van elektrische fietsen uit China dient u rekening te houden met anti-dumping heffingen die betaald moeten worden. De Europese Commissie stelt het volgende:

Het product waarop deze klacht betrekking heeft, zijn rijwielen met trapondersteuning, voorzien van een elektrische hulpmotor, momenteel ingedeeld onder de GN-codes 8711 60 10 en ex 8711 60 90.

Het product in kwestie omvat met name:

EPAC's, d.w.z. rijwielen met een elektrische hulpmotor met een nominaal continu vermogen van niet

van niet meer dan 250 watt; en Speed EPAC's, d.w.z. rijwielen van voertuigcategorie L1e-B met een gewicht van ten hoogste 35 kg en een elektrische hulpmotor die de aandrijfkracht levert die bij de trapkracht van de bestuurder wordt opgeteld, waarbij het totale vermogen niet meer dan viermaal de feitelijke trapkracht bedraagt, van oorsprong uit of uitgevoerd uit China.

Als u meer wilt weten over deze antidumpingrechten, raadpleeg dan de informatie op de website van de Europese Commissie.


Tot uw dienst

Heeft u vragen over het classificeren van goederen of het importeren van fietsen of andere goederen in de EU, neem dan contact op met een van onze specialisten. Zij beantwoorden graag uw vragen en zorgen ervoor dat uw goederen zonder problemen worden ingevoerd. Neem de last van uw gedachten.