Classificatie

Article

Een gids voor Advanced Tariff Ruling (ATaR)

Advanced Tariff Ruling (ATaR) is een hulpmiddel dat je kunt gebruiken bij het importeren naar en exporteren uit het Verenigd Koninkrijk. Ontdek in dit artikel hoe je ATaR's effectief kunt gebruiken.

ATAR
BTI
Classificatie
Douane afhandeling
Article

Classificaties 101

Uw goederencode bepaalt de regels rond uw import en export, van voorschriften en vergunningen tot de hoogte van invoerrechten en preferentiële oorsprong. Leer meer over HS en goederencodes in dit artikel.

classifications 101
Classificatie
GS-code
Article

Classification en CBAM

Jouw HS-code kan veranderen voor dezelfde goederen nadat ze verwerkt zijn, maar wist je dat dit ook de rapportageverplichtingen kan veranderen? Simone Creviari, consultant bij Customs Support, vertelt er alles over in dit artikel.

cbam
CBAM
Classificatie
Article

Voorkom oponthoud aan de grens met de juiste goederencodes

Bij het importeren of exporteren van goederen is het vaststellen van de goederencode (ook wel ‘classificeren’ of ‘indelen’ genoemd) van groot belang. Aan de hand van deze unieke code wordt een product geïdentificeerd en worden via het gebruikstarief de EU- en nationale maatregelen zichtbaar.

Goods classification
Classificatie
Article

Het Belang Van Een Correcte Douane-indeling Van Uw Goederen

Het is van belang hoe u uw goederen classificeert vanuit douaneoogpunt. Een onjuiste indeling van uw goederen kan leiden tot vertragingen bij de douaneaangifte of tot vertragingen wanneer de douaneautoriteiten een zending aan de grens tegenhouden. Het kan ook leiden tot hogere rechten en zelfs aanzienlijke boetes. 

Binders: the importance of classification
Classificatie
Douane
Douane afhandeling