Customs Support breidt voetafdruk in Scandinavië verder uit met de overname van TullXperten

Image

Customs Support, de nummer 1 neutrale en digitale partner voor douaneaangiften in Europa, kondigt de overname van TullXperten aan. Deze overname markeert de verdere uitbreiding van Customs Support in Scandinavië en is een volgende succesvolle stap in haar ambitie om de toonaangevende partner voor douaneaangiften te worden voor klanten in heel Europa.

Over TullXperten

TullXperten, opgericht in 2005 en gevestigd in Göteborg, is een onafhankelijke douane-expediteur die klanten bijstaat met een breed scala aan douanegerelateerde diensten in zowel Zweden als Noorwegen. Het bedrijf staat bekend om zijn brede expertise, flexibiliteit en betrokkenheid. Doormiddel van goedgekeurde en op maat gemaakte douane-IT-oplossingen, gecombineerd met deskundig en gemotiveerd personeel, levert TullXperten betaalbaar douanebeheer met de hoogste kwaliteit en service. De experts van TullXperten leiden klanten door het doolhof van regels om ervoor te zorgen dat goederen naadloos en zonder gedoe of vertraging kunnen stromen. TullXperten is AEO gecertificeerd.

"Het samengaan met Customs Support voelt geweldig. Beide bedrijven stellen zeer hoge eisen om ervoor te zorgen dat klanten de beste douaneservice in hun klasse krijgen. Daarnaast geloven we volledig in de digitale aanpak van Customs Support. We kijken uit naar een spannende toekomst!"

- David Ekström, Managing Director van TullXperten.

"In onze ambitie om dicht bij onze klanten te staan, is het ons een groot genoegen om het team van TullXperten in onze familie te verwelkomen en een sterke basis in Zweden te vestigen. TullXperten groeit snel en brengt uitgebreide kennis in over maatwerk en digitale douane. Daarom passen TullXperten en Customs Support goed bij elkaar! Wij geloven dat klanten van beide bedrijven aanzienlijk zullen profiteren van de toetreding van TullXperten tot de Customs Support familie."

- Frank Weermeijer, CEO van Customs Support Group

Over Customs Support Group:

Customs Support Group, met het hoofdkantoor in Nederland, is Europa's grootste onafhankelijke, digitale en neutrale leverancier van douanediensten met >1.000 toegewijde douaneprofessionals die jaarlijks meer dan 12.000 klanten bedienen. Met ons uitgebreide dienstenaanbod en digitale mogelijkheden ondersteunen wij onze klanten voortdurend bij het maximaliseren van de naleving van de regelgeving, het bereiken van operationele efficiëntie, het optimaliseren van invoerrechten, het plannen van douanerechten en de voortdurende ontwikkeling voor een voortdurend veranderend douanelandschap.

Naast de traditionele makelaardij en digitale diensten biedt Customs Support Group douaneadviezen en gasmeetdiensten. Het bedrijf is momenteel actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Italië, Zwitserland, Ierland en Finland.

In Europa bedient Customs Support Group veel grensoverschrijdende klanten in verschillende sectoren, zoals de automobielindustrie, de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, en nog veel meer. Customs Support is koploper op het gebied van digitale douane en investeert aanzienlijk in de digitalisering van het douaneproces.

Voor meer informatie kunt u terecht op https://www.customssupport.com/

Over Castik Capital:

Castik Capital S.à r.l. ("Castik Capital") beheert investeringen in private equity. Castik Capital is een Europese Private Equity firma, die significante eigendomsposities verwerft in Europese private en publieke bedrijven, waar lange termijn waarde kan worden gegenereerd door actieve partnerships met management teams.

Castik Capital, opgericht in 2014, is gevestigd in Luxemburg en richt zich op het identificeren en ontwikkelen van investeringsmogelijkheden in heel Europa. De investeringen worden gedaan door het in Luxemburg gevestigde fonds, EPIC II SLP. De adviseur van Castik Capital S.à r.l. is Castik Capital Partners GmbH, gevestigd in München.

Indien je eigenaar bent van een douane-, gasmeet- of ander aanverwant dienstverlenend bedrijf en meer wilt weten over de mogelijkheden van aansluiting van uw bedrijf bij Customs Support, neem dan contact op met Sebastian Ootjers - Director M&A and Corporate Development op sebastian.ootjers@customssupport.com.

Voor vragen kun je contact opnemen met onze afdeling Communicatie via marketing@customssupport.com.