Customs Support versterkt Italiaanse aanwezigheid met de overname van Essedi Operatori Doganali

Image

Customs Support, de toonaangevende digitale en onafhankelijke partner voor douaneaangiften in Europa, kondigt de overname aan van Essedi Operatori Doganali ("Eurocad") en Esse-Di Trucks. Deze overname versterkt onze lokale aanwezigheid in een van de industriële harten van Italië en stelt Customs Support in staat nog dichter bij onze klanten te staan. De transactie markeert een volgende belangrijke stap in onze visie om de toonaangevende douanepartner te zijn voor klanten in heel Europa.

Over Essedi Operatori Doganali

Essedi Operatori Doganali, opgericht in 1994, is een erkend douane-expediteur, strategisch gevestigd in Reggio Emilia met 17 werknemers.  Als een van de eerste bedrijven in de regio is het begonnen als een gerichte dienstverlener voor douane- en Intrastat-activiteiten en is het sterk gegroeid door te voldoen aan de hoge normen van zijn klanten en hen van dienst te zijn.

Essedi Operatori Doganali staat voor naleving en betrouwbaarheid en zijn team werkt met grote bekwaamheid. Het was dan ook het eerste bedrijf in de regio Reggio Emilia dat de AEO-status behaalde, in 2008.

Sinds de oprichting heeft de heer Grisendi, de oprichter van Essedi Operatori Doganali, langdurige klantrelaties opgebouwd met zowel kleine als grote bedrijven. Zowel Essedi Operatori Doganali als Customs Support zijn ervan overtuigd dat hun respectieve klanten veel voordeel zullen halen uit de combinatie, gezien de schaalvergroting, de digitale douanediensten en de grotere geografische dekking.

"Het samengaan met Customs Support zal zeer gunstig zijn voor onze klanten, omdat het de mogelijkheid biedt om te profiteren van Europese diensten, digitale knowhow en lokale aanwezigheid in heel Europa. We zijn erg enthousiast over onze toetreding tot de toonaangevende Europese douane-expediteur en de koploper in de digitalisering van de douane-industrie. Wij geloven dat Essedi Operatori Doganali en Customs Support uitstekend bij elkaar passen voor zowel klanten als medewerkers."

- Serse Grisendi, Managing Director van Essedi Operatori Doganali.

"Met de toetreding van Essedi Operatori Doganali tot de Customs Support-familie breiden we onze lokale aanwezigheid in Italië verder uit. Het team van Essedi Operatori Doganali brengt brede douanekennis en expertise in op het gebied van douaneafhandeling, adviesdiensten en professionele training. Essedi Operatori Doganali heeft een uitstekende staat van dienst in het verlenen van service aan klanten. In onze ambitie om dicht bij de klanten te staan, kunnen we klanten een breed en compleet scala aan douanediensten aanbieden op 13 locaties in Italië. Wereldwijde douanekennis, lokale aanwezigheid!"

- Frank Weermeijer, CEO van Customs Support Group

Over Customs Support Group:

Customs Support Group, met het hoofdkantoor in Nederland, is Europa's grootste onafhankelijke, digitale en neutrale leverancier van douanediensten met >1.100 toegewijde douaneprofessionals die jaarlijks meer dan 12.000 klanten bedienen. Met ons uitgebreide dienstenaanbod en onze digitale capaciteit ondersteunen wij onze klanten voortdurend bij het maximaliseren van de naleving van de regelgeving, het bereiken van operationele efficiëntie, het optimaliseren van invoerrechten, het plannen van douanerechten en de voortdurende ontwikkeling voor een voortdurend veranderend douanelandschap.

Naast de traditionele makelaardij en digitale diensten biedt Customs Support Group douaneadvies en gasmeetdiensten. Het bedrijf is momenteel actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Italië, Ierland, Finland, Zweden en Zwitserland.

In Europa bedient Customs Support Group vele grensoverschrijdende klanten in verschillende sectoren, zoals de automobielindustrie, de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, en nog veel meer. Customs Support is koploper op het gebied van digitale douane en investeert aanzienlijk in de digitalisering van het douaneproces.

Voor meer informatie kunt u terecht op https://www.customssupport.com/

Over Castik Capital:

Castik Capital S.à r.l. ("Castik Capital") beheert investeringen in private equity. Castik Capital is een Europese Private Equity firma, die significante eigendomsposities verwerft in Europese private en publieke bedrijven, waar lange termijn waarde kan worden gegenereerd door actieve partnerships met management teams.

Castik Capital, opgericht in 2014, is gevestigd in Luxemburg en richt zich op het identificeren en ontwikkelen van investeringsmogelijkheden in heel Europa. De investeringen worden gedaan door het in Luxemburg gevestigde fonds, EPIC II SLP. De adviseur van Castik Capital S.à r.l. is Castik Capital Partners GmbH, gevestigd in München.

Indien u eigenaar bent van een douane-, gasmeet- of ander aanverwant dienstverlenend bedrijf en meer wilt weten over de mogelijkheden van aansluiting van uw bedrijf bij Customs Support, neem dan contact op met Sebastian Ootjers - Director M&A and Corporate Development op sebastian.ootjers@customssupport.com.

Voor vragen kunt u contact opnemen met onze afdeling Marketing & Communicatie via marketing@customssupport.com.