Hoe vracht door havens beweegt

Image

Onze mensen zorgen er mede voor dat de goederenstromen van klanten eenvoudig en zonder gedoe de Europese Unie in en uit worden geleid. We werken achter de schermen en meestal buiten het zicht, op diverse kantoren en op locatie bij onze klanten. Je vindt ons in havens, luchthavens, container terminals of bijvoorbeeld op een locatie waar de Douane een inspectie uit wil voeren van een zending van één van onze klanten.

We zijn de afgelopen jaren hard gegroeid en werken inmiddels met meer dan 400 douane-experts en een grote verscheidenheid aan specialiteiten. We bieden klanten een full-service one-stop dienstverlening aan, voor alle soorten douanezaken met een sterke focus op digitalisering.

Ondersteuning voor wereldhandel

Onze specialisten maken documenten op, dienen ze in, behandelen ze en geven advies. Denk hierbij aan documenten zoals certificates of origin, transit documents, veterinary declarations, en diverse andere douanedocumenten die nodig kunnen zijn bij het exporteren of importeren van goederen. Onze douane consultants kunnen je adviseren op het gebied van bijvoorbeeld HS Codes of het bepalen van de oorsprong van goederen. Dat is vaak complex werk waar je geen fouten wenst, die tot vertraging kunnen leiden. Ze kunnen ook als customs manager binnen je organisatie aan de slag, je organisatie begeleiden bij audits, vergunningen aanvragen, of douaneprocessen beoordelen, verbeteren en efficiënter maken.

Fiscale vertegenwoordiging

Wil je gebruik maken van fiscale vertegenwoordiging? Wij hebben een team van experts gespecialiseerd in BTW-gerelateerde zaken. Wij ondersteunen internationale bedrijven die goederen willen importeren in de Europese Unie. Customs Support helpt bedrijven die niet geregistreerd zijn in Nederland om BTW terug te vorderen van de Nederlandse Belastingdienst.  

We zorgen ervoor dat je personeel en je goederen veilig zijn

We zorgen er ook voor dat containers veilig geopend kunnen worden. Onze getrainde specialisten in containerveiligheid zorgen ervoor dat er geen gevaarlijke gassen in containers zitten en voeren metingen uit met geavanceerde FTIR gasmeters. We zorgen er op die manier ook voor dat containers niet onterecht als gevaarlijk worden bestempeld. Dit scheelt onnodige afkeuringen en ook extra kosten. Op de containerterminals van Wanssum, Venlo, Roermond en Born hebben we alle faciliteiten die nodig zijn om containers te ontgassen. We voeren deze werkzaamheden uit met behulp van moderne ontgassingsapparatuur, zowel met hoge- als met negatieve druk.

Kennis is macht

Customs Support Academy is een onafhankelijk trainingsinstituut met een focus op specifieke delen van de logistieke keten: douane, veiligheid, gezondheid, economie, het milieu en gevaarlijke stoffen. Via onze academy zorgen wij ervoor dat je voldoet aan alle wetten en regels en dat je personeel van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte is.

We organiseren ook regelmatig trainingsbijeenkomsten en douanetraining en workshops zowel in ons eigen trainingscentrum, als op locatie. 

Trots op onze medewerkers

Recent hebben we een bedrijfsfilm opgenomen. Aan deze film hebben een aantal collega’s, waaronder Denise Kok en Marloes Willems meegewerkt. De film gaat over wie wij als Customs Support zijn en wat we doen. Door te filmen op diverse locaties, waaronder de Rotterdamse haven bij Kramer Group, op onze locatie op Schiphol, bij BCTN in Venray en in Vlissingen bij ZZ Coldstore hebben we prachtige en indrukwekkende beelden waarin goed zichtbaar is waar onze mensen werken. Wij zijn trots op het mooie  werk en de toewijding van onze mensen. Zij zorgen ervoor dat onze klanten zich geen zorgen hoeven te maken over hun goederenstromen.

Of klik hier: https://www.youtube.com/watch?v=IIR7iYosG_E

Over Customs Support

Sinds de oprichting in 1999 heeft Customs Support zich ontwikkeld tot een Europese full-service douane specialist. Door onze focus op kwaliteit, innovatie en digitalisering zijn we dé toonaangevende organisatie binnen ons vak. 

Onze meer dan 400 goed opgeleide en ervaren specialisten werken vanuit 20 strategische locaties in 5 landen. Wij zijn er trots op dat we nauw met onze klanten samenwerken om er voor te zorgen dat hun goederen grenzen kunnen passeren zonder problemen en zonder oponthoud.

Customs Support is AEO gecertificeerd.

Take the load off your mind!