Maak kennis met: Rick Kramer | Customs Support Safety Regional Manager

Image
Rick Kramer - Customs Support Safety Regional Manager

In onze serie #WeAreCustomsSupport laten we je kennis maken met de mensen achter Customs Support. Wij waarderen onze collega's en het werk dat zij doen. In deze serie interviewen we de mensen die altijd voor u klaar staan om u zorgeloos te helpen bij het importeren of exporteren van uw goederen. De volgende in deze serie is Rick Kramer, die Regional Manager West is bij Customs Support Safety.

Wie bent u?

Mijn naam is Rick Kramer. Ik ben 42 jaar oud en ik woon in Dordrecht. Ik ben geboren in Vlaardingen. Ik heb altijd "onder de rook van de Rotterdamse haven" gewoond, zoals we in het Nederlands zeggen.

Ik werk al 12 jaar in de gasmeetindustrie. Ik ben direct in het meten van gas terecht gekomen toen bekend werd dat containers gevaarlijke gassen konden bevatten, en meten was een manier om incidenten met die gassen te voorkomen. Ik was gefascineerd en las er alles over wat ik kon, volgde vervolgens een gespecialiseerde opleiding en sprong in deze nieuwe bedrijfstak. Niet lang daarna werd gasmeten wettelijk verplicht. Ik verliet het gasmeetvak voor korte tijd om bij een transportbedrijf te gaan werken.

Op 1 december 2020 ben ik Regiomanager West geworden bij Customs Support Safety. Zo blij om weer terug te zijn in het gasmeetvak!

Wat doet een regiomanager?

Als regiomanager ben ik verantwoordelijk voor alle activiteiten van Customs Support Safety in de regio West, die de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Utrecht en een deel van Noord-Brabant bestrijkt. Customs Support is een snelgroeiend bedrijf. Onlangs hebben we gasmeetbedrijf G.O.C. Rotterdam in de familie opgenomen. Als regiomanager ben ik onder andere verantwoordelijk voor de integratie van ons nieuwste lid in Customs Support Safety. Daarnaast stuur ik een team van gasmeetspecialisten aan en ben ik samen met Jelle Mulders verantwoordelijk voor de sales en business development activiteiten in mijn regio. Ook maak ik deel uit van het Customs Support Safety Management Team, samen met Jelle, John van Bommel (CS Safety Noord) en Rob Gielen (CS Safety Zuid).

Een laatste taak die ik wil noemen is de implementatie van nieuwe diensten, zoals het stop&go gasmeetstation in Rotterdam, dat we in de komende weken zullen lanceren.

Hoe ziet een typische werkdag eruit?

Ik ben veel onderweg. Eén dag in de week doe ik de planning en administratie in Venlo. Een andere dag in de week ben ik bij G.O.C. bezig met de integratie. Op andere dagen bezoek ik terminals, partners, klanten, op zoek naar nieuwe leveranciers. Ook doe ik veel MS Teams calls met collega's, het Management Team en het Customs Support Leadership Team.

"Je krijgt veel verantwoordelijkheid, en er is een uitstekend potentieel om door te groeien" Rick Kramer

Wat vind je het leukst aan je baan? 

Geen dag is hetzelfde. Ik hou van de afwisseling en de constante verandering. Wat ik ook leuk vind, is de specialistische kennis waarmee ik werk. Er zijn in Nederland niet zoveel mensen die weten wat ik weet en kunnen wat ik doe. Ik vind het leuk om in een business te zitten die heel anders is dan wat veel andere mensen doen. En een groot deel van mijn werk is in de haven van Rotterdam. Ik werk graag in en rond de haven van Rotterdam.

Wat is een van de grootste uitdagingen? 

Het integreren van verschillende bedrijven en het creëren van één nieuw bedrijf is een grote uitdaging. Het samenvoegen van bedrijven en culturen en het starten van een nieuwe organisatie die flexibel en efficiënt is en die de hoge kwaliteit levert die de klanten van Customs Support gewend zijn. Customs Support groeit snel, en met Customs Support Safety willen we dat tempo bijhouden. Dat is een grote en spannende uitdaging.

En wat als je niet aan het werk bent? 

Mijn vriendin en ik houden van een goed glas wijn en uit eten gaan. We houden ook van reizen naar de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Azië. De cultuur opsnuiven, lekker eten, maar ook ontspannen en nieuwe energie opdoen. Ik hou ook van wandelen met onze 6 maanden oude puppy. Hij is een teckel genaamd Doodle.

Waarom Customs Support? 

Ik heb voor Customs Support gekozen vanwege de uitdagende functie die ze me boden. Ik mag weer een organisatie vanaf de grond opbouwen. Daarnaast is Customs Support een bedrijf dat veel kansen biedt. Er is veel ruimte om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Als je nieuwe ideeën hebt, luistert het managementteam daarnaar. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, en er zijn uitstekende doorgroeimogelijkheden.