Customs Support Frankrijk opent in Calais

Image

Sinds onze oprichting in Nederland in 1999 hebben we uitgebreid naar Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Polen en, vorige maand, naar Frankrijk

Terwijl onze gloednieuwe Franse kantoor nieuwe mensen aan het werven is, openen we ook een kantoor in Calais.

De poort naar Europa

Calais zal één van de belangrijkste doorvoerhavens zijn tussen Europa en het Verenigd Koninkrijk. Als het Verenigd Koninkrijk aan het einde van de transitieperiode op 31 December de Europese Unie verlaat, zal er een enorme toename zijn van douanedocumenten die moeten worden opgemaakt. Zoals de Managing Director van Customs Support Frankrijk Stéphanie Grütter onlangs tegen journalisten zei:

“Door Brexit zal de hoeveelheid werk voor douaneagenten met 80 procent toenemen. We wachten allemaal op de uitkomst van de onderhandelingen over het handelsverdrag tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Wat daar ook uitkomt, er zullen nieuwe douaneformaliteiten zijn. Bedrijven moeten daar op voorbereid zijn.”

Een pad door de jungle

Douaneprocedures kunnen erg complex zijn. Wet en regelgeving veranderen continu. Iedere verandering kan grote gevolgen hebben voor importeurs en exporteurs. De specialisten van Customs Support volgen deze veranderingen op de voet en werken altijd volgens de laatste regelgeving. Voor bedrijven kunnen deze regelgeving een ondoordringbare jungle lijken. Onze specialisten weten de weg door die jungle.

Ons kantoor in Frankrijk ondersteunt bedrijven met hun import- en export processen. Ze maken douanedocumenten op en dienen ze in en zorgen ook voor fiscale vertegenwoordiging voor bedrijven in heel Frankrijk.

Eén van de zaken die douane wet- en regelgeving een ondoordringbare jungle doet lijken is de  HS-Code. Er zijn meer dan 100,000 verschillende codes om uit te kiezen. Onze douane specialisten weten de juiste code voor alle goederen. Een andere HS-Code kan ook een andere importtarieven betekenen.

Celeste Schmitt, verantwoordelijk voor de declaratie afdeling in Frankrijk:

"We bekijken iedere casus afzonderlijk en het is aan ons om de juiste HS-Code te selecteren voor de goederen die verscheept moeten worden. We gebruiken een douane encyclopedie met daarin alle extra tarieven en codes voor ieder land. Als we aangiftes opmaken kijken we altijd hoe we de kosten voor onze klanten kunnen minimaliseren, binnen de wet- en regelgeving van de douaneautoriteiten.”

Bereid je voor op Brexit   

Het nieuwe kantoor in Calais is één van de manieren waarop Customs Support Frankrijk zich voorbereidt op Brexit. We zullen er klaar voor zijn om klanten te ondersteunen met al hun zendingen van en naar het Verenigd Koninkrijk en voor de grote toename in douanedocumenten na Brexit.

Take the Load Off Your Mind

Verspreid over Europa zijn al onze meer dan 400 douane specialisten klaar voor Brexit. Of je nu in Nederland, België, Duitsland, Polen, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk bent, onze mensen staan voor je klaar. Take the load off your mind!