De voordelen van interim ondersteuning door douanespecialisten

Image
Teal Disc

Douaneregels en -voorschriften zijn altijd aan verandering onderhevig. Het kan moeilijk zijn om de laatste updates bij te houden. Veranderingen in HS-codes, handelsovereenkomsten, regels om de oorsprong te bepalen, quota, dual-use gebruik, sancties en andere eisen en beperkingen kunnen aanzienlijke gevolgen hebben voor je activiteiten en je resultaat. 

Er kunnen verschillende redenen zijn voor bedrijven om geen specialisten op de loonlijst te hebben die alles wat met douane te maken heeft kunnen bijhouden. De huidige oververhitte arbeidsmarkt kan er een zijn. Douanespecialisten zijn moeilijk te vinden. Een andere reden kan een tijdelijke stijging van de werkdruk zijn door onvoorziene vraag of een project waarvoor specifieke douanekennis nodig is. Of misschien waagt je bedrijf zich in nieuwe gebieden buiten de Europese Unie, waardoor de behoefte aan gespecialiseerde douanekennis ontstaat. 

De risico's van het ontbreken van douanekennis 

Veel bedrijven komen er pas achteraf achter dat ze niet over de benodigde douanekennis beschikken. Ze hebben zendingen die vastlopen bij de douane of geconfronteerd worden met boetes. Het kost meer geld om deze problemen op te lossen dan om ze te voorkomen. Redenen voor boetes zijn onder meer het gebruik van de verkeerde HS-codes of het aangeven van het verkeerde land van herkomst voor je goederen.  

Je toeleveringsketen werkt misschien niet optimaal. Het hebben van de juiste vergunningen kan je toeleveringsprocessen versnellen en je cashflow positief beïnvloeden. Onze Interim Specialisten kunnen je helpen. 

De voordelen van interim ondersteuning door douanespecialisten 

Er kunnen verschillende redenen zijn om interim douaneondersteuning van onze specialisten in te huren.  

  • Ervaring - onze specialisten hebben ruime ervaring en kunnen op afroep in uw bedrijf aan het werk worden gezet. 
  • Snelheid - je kunt je douanepersoneel snel en gemakkelijk opschalen door operationele ondersteuning of een teamleider of manager toe te voegen. 
  • Kennis - onze experts beschikken over gespecialiseerde kennis die kan worden ingezet als dat nodig is. 
  • Efficiëntie - douane is misschien niet jouw specialisme, maar wel het onze. Verhoog je efficiëntie en verlaag de werkdruk. 
  • Aanpassingsvermogen - we geven je de flexibiliteit om in te spelen op veranderende arbeidsomstandigheden of een toegenomen vraag. 

Wij bieden drie verschillende functies: 

  • Declarant Plus - operationele ondersteuning voor je douaneafdeling of project. 
  • Customs Team Leader & Customs Manager - verhoog permanent of tijdelijk de efficiëntie van je team door een ervaren teamleider of manager toe te voegen. Verhoog de snelheid en efficiëntie van je team. 
  • Customs & Trade Consultants - krijg projectondersteuning bij het bepalen van de oorsprong of indeling van je goederen, het verkrijgen van vergunningen, het opzetten van een douane-entrepot, of het adviseren over strategische import- en exportbeslissingen.  

Door onze zeer ervaren professionals aan je team toe te voegen kunnen je mensen hun vaardigheden verbeteren en leren van specialisten. Onze consultants kunnen Standard Operating Procedures en werkinstructies opstellen en je helpen je eigen douaneafdeling op te zetten door je mensen te trainen. 

Neem contact op met een van onze specialisten als je vragen hebt of wilt bespreken hoe we je efficiëntie kunnen verhogen en je resultaat kunnen verbeteren.