Thema: Digitaal

Article

Maak complexe douaneregels toegankelijk voor internationale ondernemingen

De wereldhandel kreeg na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne tal van beperkingen opgelegd. Op zich is een dergelijk fenomeen niet nieuw: door veranderende douaneregels, maar ook door tal van handelsverstoringen, hebben im- en exporterende bedrijven en verladers de opdracht om wetswijzigingen nauwlettend te volgen. Customs Support neemt daarbij een ondersteunende rol op zich, waarbij klanten hulp krijgen bij het naleven van geldende afspraken.

customs support office
Digital
Nederland
Article

Customs Support België

Na de rebranding van het Belgische bedrijf Portmade bespreekt Managing Director Jef Hermans in dit artikel de digitalisering van douanezaken en de volgende stappen voor Customs Support België.

digital
België
Digital
Portmade
Article

Elektrische voertuigen zorgen voor uitdagingen voor de handel

Het gebruik van elektrische voertuigen in de wereldhandel is momenteel een belangrijk aandachtspunt. Maar welke uitdagingen ondervinden handelaren van EV's op het gebied van douane en logistiek? Ontdek het in dit artikel.

Electric Vehicles All the Buzz in Global Trade
Automotive
Duurzaamheid
Article

EDI-verbindingen - Gegevens delen zonder handmatige invoer

Uit recente beurzen blijkt duidelijk dat digitalisering en het delen van gegevens een belangrijk onderwerp is voor de logistieke sector. Ontdek in dit artikel hoe we EDI gebruiken om samen te werken met uw supply chain-software.

EDI Connections - New horizon
Digital
Article

De Douane Verbinden met je Operationele Systemen

Douane- en operationele software zijn niet altijd compatibel, maar dat betekent niet dat ze niet kunnen samenwerken. Customs Consultant Matthias Declerck geeft in dit artikel uitleg over digitale interfacing.

Mathhias
Digital
Article

Verbeter de efficiëntie van je douane activiteiten

Wanneer je internationaal handelt en wereldwijd met douaneautoriteiten te maken hebt, moet je ervoor zorgen dat al je systemen, procedures en processen met betrekking tot douaneactiviteiten aan de voorschriften voldoen. Deze douanevoorschriften veranderen voortdurend, net als de markt waarin jij werkt en je activiteiten. Met zoveel veranderende factoren bestaat altijd het risico dat je douaneprocessen niet meer aansluiten bij de laatste stand van zaken.

Sharon Weise International Customs Compliance & AEO Manager
Consulting
Article

Een digital-first benadering van de douane

Customs Support staat bekend als een toonaangevende leverancier van digitale douaneoplossingen, maar wat betekent dat? UK IT Director Ash Taylor legt in dit artikel uit waarom het belangrijk is om digitaal vooruit te gaan.

Ash Taylor Interview Digital
Digital
Article

Het verhaal van Portmade

De Customs Support Family blijft groeien. In juli 2022 hebben wij Portmade als nieuw lid in België verwelkomd. Portmade is al sinds 1987 actief in de douane, toen het nog een afdeling was van CMB Transport, een Belgische rederij.

Colleague working at their desk
België
Portmade
Nederland
Article

Speciale editie wereld handelsnieuws: Digitale partnerschappen van 2022

​​​​​​​Trade Deals Around the World is onze periodieke update waarmee we je een beknopte update geven over de wereldwijde handelsovereenkomsten. In de editie van deze maand geven we je een overzicht van de digitale handelsovereenkomsten van 2022 en wat er mogelijk komt in 2023.

Technology and our world - special edition world trade news
Digital
Wereldhandel
Article

Waarom Customs Support zich inzet voor digitalisering

Van het belasten van kooplieden in de oudheid tot het verzamelen van statistieken en het beschermen van economieën; de douane is altijd in ontwikkeling. De afgelopen jaren stonden echter niet alleen in het teken van evolutie: het was een ware revolutie.

Your New Digital Experience Awaits
Digital