Nieuws

Article

Customs Support België

Na de rebranding van het Belgische bedrijf Portmade bespreekt Managing Director Jef Hermans in dit artikel de digitalisering van douanezaken en de volgende stappen voor Customs Support België.

digital
België
Douane Digitalisering
Portmade
Article

Aangedreven Douane

Nu er steeds minder traditionele brandstoffen worden gebruikt, moeten toeleveringsketens en douane zich aanpassen om deze beweging te ondersteunen. Lees meer over alternatieve energie en douane in dit artikel.

powerup
Duurzaamheid
Article

Maak Kennis Met Onze Mensen: Steven Cossaer

Welkom bij onze exclusieve serie "Meet the People", waarin we u meenemen achter de schermen om kennis te maken met de toegewijde mensen die Customs Support aansturen. Deze gepassioneerde professionals spelen een cruciale rol in het succes van onze missie: uw wereldwijde handel mogelijk maken.

steven cossaer
België
MeetOurPeople
WeAreCustomsSupport
Article

De auto-industrie en douane

Onderdelen, computers, goederencodes, preferentiële oorsprong, procedures en alles daartussenin. Ton van Grinsven gaat in dit artikel dieper in op de auto-industrie en de douane.

automotive
Automotive
Digital
Article

Douane en Schaaldieren

Kreeften zijn over de hele wereld een populaire delicatesse en daarom een doelwit van illegale overbevissing. Lees in dit artikel hoe de douane deze schaaldieren beschermt.

lobster
Voedsel
Article

Maak Kennis Met Onze Mensen: Bardo Schütz

Welkom bij onze serie waarin we je kennis laten maken met de mensen die Customs Support aansturen. Deze gepassioneerde professionals spelen een cruciale rol in het succes van onze missie: jouw wereldwijde handel mogelijk maken.

In deze editie stellen we Chief Information Officer Bardo Schütz aan je voor. Hij is het brein achter onze digitale douanedienst voor heel Europa.
Bardo vertelt over recente ontwikkelingen en hoe hij de digitale douane in de toekomst ziet evolueren.

Bardo Schutz
MeetOurPeople
Article

Sancties tegen Russisch ijzer en staal

Vanaf 30 september zijn er sancties van kracht op ijzer en staal uit Rusland en goederen die daarmee gemaakt zijn in het Verenigd Koninkrijk en de EU. Lees in dit artikel hoe dit van invloed is op jou.

yellow and black ribbons
Rusland
Article

DMS 4.1 implementeren

Voor het einde van het jaar moet je je importstromen verwerken met het nieuwe Douaneaangiften Management Systeem (DMS 4.1). Senior Customs Consultant Jens Stevens bespreekt in dit artikel de stappen die je moet nemen ter voorbereiding.

loadingdms
DMS
Nederland
Article

Terugblik op ons DMS-evenement

Op donderdag 14 september heeft Customs Support, samen met Portbase en Stream Software een evenement georganiseerd over DMS 4.1.

dms event
DMS
Nederland
Article

Classification en CBAM

Jouw HS-code kan veranderen voor dezelfde goederen nadat ze verwerkt zijn, maar wist je dat dit ook de rapportageverplichtingen kan veranderen? Simone Creviari, consultant bij Customs Support, vertelt er alles over in dit artikel.

cbam
CBAM
Classificatie