Voedsel

Article

De Versindustrie en Douane

Vlees, kaas, fruit, groenten - ze brengen allemaal hun eigen uitdagingen met zich mee bij internationaal transport. Maar hoe beschermt de douane jou als het om vers voedsel gaat? Adam Grimshaw legt het uit in dit artikel.

fresh food
Oorsprongscertificaat
Voedsel
UK Target Border Operating Model
Article

Douane en Schaaldieren

Kreeften zijn over de hele wereld een populaire delicatesse en daarom een doelwit van illegale overbevissing. Lees in dit artikel hoe de douane deze schaaldieren beschermt.

lobster
Voedsel
Article

Verlaag de invoerrechten met actieve veredeling (RAV)

Voor de meeste importeurs is het verplicht om invoerrechten te betalen, maar wist je dat dit niet altijd nodig is? Douaneadviseur Marino Vaccari bespreekt in dit artikel de regeling actieve veredeling (RAV).

IPR
Duty Management
Voedsel
Import
IPR
Article

Importing Fruit

Of je nu een logistieke dienstverlener bent of een importeur van fruit met een eigen logistieke operatie, je wil dat je zendingen met zorg worden behandeld. Hoe sneller jeuzendingen hun eindbestemming bereiken, hoe verser het fruit. Als je al je douaneprocedures op orde hebt, bespaar je tijd en voorkom je onnodige vertragingen.

Fruit Import
Voedsel
Fruit
Import
Article

Een review van een klant: Koornstra & Co

Wat zijn de unieke uitdagingen van het werken met beperkt houdbare goederen als je aan douane denkt? Wij spraken met Koornstra & Co om hier achter te komen;

Garlic Cloves behind a teal overlay
Klantcases
Voedsel
Fruit
Article

Alles wat u moet weten over invoeraangiften voor biologisch geteelde producten

Alles wat je moet weten over invoeraangiften voor biologisch geteelde producten. Bedrijven die ingevoerde producten in de Europese Unie als biologische producten willen verkopen, moeten ervoor zorgen dat zij alle nodige documenten in orde hebben. Eén van de belangrijkste documenten is in dit geval het Certificaat van Inspectie.

Rows of fruit and veg
Europese Unie
Voedsel