Transport Logistiek München: Een terugblik

Inzichten en Verbindingen 2023
Image
Whitepaper Banner

Vorige week vond in München het langverwachte Transport Logistic event 2023 plaats, waar toonaangevende bedrijven, geavanceerde technologieën en ongeëvenaarde netwerkmogelijkheden werden samengebracht. Als je dit evenement hebt gemist, vrees dan niet! We hebben een aantal van onze aanwezige collega's gevraagd om alles over dit evenement te vertellen.

Een levendige sfeer en een indrukwekkende opkomst:

Al van begin af aan zat de sfeer er goed in. Stephan Hoffert, Business Development Director Frankrijk bij Customs Support, beschreef het als een boeiende reis van begin tot eind. De bruisende zalen en de opwindende sfeer zorgden voor een levendige mix van hard werken en zinvolle gesprekken In het hart van dit alles toonde het Customs Support team onze professionaliteit, naadloos vermengd met een coole en leuke vibe op onze indrukwekkende stand.

Emmett Young, Business Development Director voor het VK, zag het belang in van het bijwonen van zo'n gerenommeerd evenement. Emmett zei: "Met meer dan 75.000 afgevaardigden die 120 landen vertegenwoordigen, was het duidelijk waarom dit evenement algemeen wordt beschouwd als een van de beste in de sector. Voor ons was dit evenement een zeldzame en waardevolle gelegenheid om onder één dak in contact te komen met overzeese klanten en collega's uit heel Europa."

Inzicht in de industrie en technologie:

Naast de netwerkmogelijkheden bood het evenement een blik op de nieuwste trends en technologieën die de wereldhandel vormgeven.

Bij Customs Support grepen we gretig de kans om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van logistiek, mobiliteit, IT en supply chain management te onderzoeken. Van autonome voertuigen tot ultramoderne opslagoplossingen, wij verdiepten ons in de toekomst van de logistiek. Begrijpen hoe belangrijk het is om voorop te blijven lopen in een snel evoluerende sector, is de sleutel tot ons vastbeslotenheid om toekomstgerichte digitale douaneoplossingen te ontwikkelen.

Om dit nog eens te onderstrepen boden we in aanloop gratis een ‘early bird’download van onze whitepaper over de digitalisering van de douane. Deze waardevolle bron biedt inzicht in het transformerende potentieel van digitalisering in douaneprocessen en is een bewijs van onze toewijding om bedrijven te helpen bij het navigeren in de toekomst van de wereldhandel.

stay competeitive

Creative Engagements and International Flow:

De levendigheid van het evenement reikte verder dan de grenzen van de logistieke expertise. Velen van ons team verwonderden zich over de innovatieve en luchtige aanpak van andere grote bedrijven.

"Het was fascinerend om getuige te zijn van de innovatieve en luchtige aanpak van andere bedrijven op het evenement. Van ijswinkels tot dinosauruskostuums, er was een heerlijk gevoel van speelsheid en creativiteit. Bij de gesprekken die ik bijwoonde, viel één zin op: ‘faciliteer de stroom van goederen’. Dit resoneerde bij ons en onze contacten op de beurs, aangezien we allemaal op zoek zijn naar partnerschappen de zaken te verbeteren en goederenstromen tussen landen en bedrijven te stroomlijnen."  - Stephan Hoffert, directeur bedrijfsontwikkeling Frankrijk

Samen oplossingen vinden:

Dit evenement ging ook in op de uitdagingen waarmee handelaren wereldwijd worden geconfronteerd. Onze Business Development Director Duitsland, Gregor Knapp, vertelt er meer over:

"Tijdens dit evenement voerde ik gesprekken met bestaande Duitse klanten, waarbij ik hen rechtstreeks in contact bracht met onze collega's uit andere Europese landen. Deze samenwerking zorgde voor diepgaande gesprekken over de huidige stromen en benadrukte de waarde van één partner die internationale hulp kan bieden. Niet alleen onze bestaande klanten toonden belangstelling voor onze aanwezigheid in heel Europa en onze End-to-End-oplossingen. Als je op zoek bent naar een dienstverlener met een wereldwijd bereik, is het nog niet te laat om contact op te nemen met ons team!"

Gregor legde verder uit dat onze "aanwezigheid in heel Europa niet de enige oplossing was die tijdens het vierdaagse evenement werd gedeeld. In één geval troffen we een bedrijf aan dat door middel van een kort gesprek ontdekte dat hun huidige zelf beheerde processen niet 100% conform waren. Door met ons team in zee te gaan, kunnen ze nu potentiële problemen met de douaneautoriteiten voorkomen."

De kracht van netwerken en toekomstige samenwerking:

Voor Customs Support was het transport- en logistieke evenement van 2023 een opmerkelijk platform om onze expertise onder de aandacht te brengen, nieuwe contacten te leggen en bestaande relaties te versterken.

"Ik vond het absoluut geweldig om deel te nemen aan het evenement in München en me onder te dompelen in een wereld van netwerken, waardevolle ontmoetingen met klanten en boeiende gesprekken. Deze gesprekken belichtten de steeds veranderende uitdagingen op het raakvlak tussen logistiek en douane, twee gebieden die nauw met elkaar verweven zijn. Vooral nu we meer dan ooit tevoren een tijdperk van zakendoen ingaan dat gericht is op digitalisering en duurzaamheid." - Anastasia Fedchenko, Europees Hoofd Consulting.

Wat is de volgende stap?

Vooruitkijkend toonde Emmett Young zich enthousiast over het onderhouden van contacten met de tijdens het evenement gelegde contacten. Hij overwoog met plezier deze nieuwe contacten uit te nodigen op de kantoren van Customs Support om face-to-face gesprekken te bevorderen en toekomstige samenwerkingen te stimuleren. Het evenement was meer dan alleen een showcase van expertise; het was een kans om waardevolle inzichten op te doen, relaties te verstevigen en de positie van Customs Support in de dynamische en bloeiende logistieke sector verder te benadrukken.

Naast het schitterende aanbod van geavanceerde technologieën en inzichten uit de sector, bood het een ongeëvenaard platform om in contact te komen met klanten en collega's uit de hele wereld. Na afloop van het evenement is Customs Support klaar om nieuwe samenwerkingen aan te gaan en bestaande relaties te versterken om klanten naar nieuwe hoogten te stuwen in het dynamische landschap van de logistieke sector.

Heeft u dit evenement gemist? Wist u dat wij ook aanwezig zullen zijn op de Manufacturing and Engineering Week 2023?

customs-support-manufacturing-engineering-expo-birmingham