Over ons

Customs Support Group is de full-service en digitale douanepartner in Europa. Een onderneming die staat voor betrokken mensen, kwaliteit, douane compliance en digitale innovatie. Wij maken de douane gemakkelijk voor de wereldwijde handel.

Image
""

Elke dag werken meer dan 1.700 douanespecialisten voor onze klanten om douanezaken te regelen. Teams van specialisten adviseren klanten en lossen uitdagingen op over fiscale vertegenwoordiging en douanedocumenten. Wij hebben onze diensten uitgebreid met gasmetingen, veterinaire aangiften en douaneadvies om ervoor te zorgen dat goederen veilig, efficiënt en zonder gedoe of vertraging door de toeleveringsketen en over de grenzen gaan. 
 

Douaneprocedures kunnen ingewikkeld zijn. Wetten en voorschriften veranderen voortdurend. Elke verandering kan grote gevolgen hebben voor verladers. Onze douane-experts volgen deze veranderingen op de voet en werken altijd volgens de laatste regelgeving. Om de samenwerking met al onze klanten en hun relaties te optimaliseren, investeren wij extra in de opleiding van onze specialisten en in technologie & innovatie. Zo kunnen we ook blijven voldoen aan de AEO-voorwaarden. Voor bedrijven kan deze douanewetgeving een ondoorgrondelijke jungle lijken. Onze specialisten weten de weg te vinden in deze jungle. 

De diensten van Customs Support

Met ons uitgebreide dienstenaanbod en digitale mogelijkheden ondersteunen wij onze klanten om de naleving van de regelgeving te maximaliseren en operationele efficiëntie te bereiken. Dit omvat ondersteuning bij het optimaliseren van invoerrechten, planning van rechten en voortdurende ontwikkeling om het voortdurend veranderende douanelandschap te weerspiegelen. Onze consultants en declaranten zijn zeer bekwaam en altijd op de hoogte van het laatste douanenieuws en -regelgeving.

Import & Export

Wij geven bedrijven die goederen uit derde landen importeren of naar derde landen exporteren advies over de BTW, doen risicobeoordelingen, vullen de documentatie in en controleren deze, verzorgen de administratie, assisteren bij fysieke controles van de zending en doen de eigenlijke import- of exportaangifte bij de douane.

Doorvoer

Als goederen binnen de Europese Unie moeten worden vervoerd zonder in het vrije verkeer te worden gebracht, kunnen wij de nodige T-1 documenten opstellen.

Certificaat van oorsprong

Het bepalen van de oorsprong van goederen in de internationale handel is een complexe aangelegenheid. Het verkrijgen van de juiste documenten van oorsprong zorgt ervoor dat de goederen zonder complicaties het land van bestemming binnenkomen. Oorsprongsdocumenten worden meestal behandeld en afgegeven door de Kamer van Koophandel. Door onze uitgebreide kennis en ervaring binnen dit vakgebied vinden wij altijd de slimste oplossing.

Consulting

Onze hoogopgeleide consultants zijn multi-inzetbaar en kunnen bedrijven ondersteunen bij een breed scala aan douanezaken. Zij kunnen werken als interne declaranten of douaneafdelingen beheren. Anderen bieden ondersteuning op het gebied van HS-codes, oorsprongsbepaling of andere specialistische douanezaken.

Opleidingen en workshops

Naast het organiseren van in-house trainingen en workshops om mensen in de logistiek en supply chain up-to-date en compliant te houden, hebben we ook een onafhankelijk trainingsinstituut dat zich richt op specifieke onderdelen van de logistieke keten: douane, veiligheid, gezondheid, economie, milieu en gevaarlijke stoffen: The Customs Academy.

Fiscale vertegen-woordiging

Wij hebben de vergunningen om fiscale vertegenwoordiging aan te bieden aan bedrijven die BTW willen terugvragen, zonder in Nederland geregistreerd te zijn.

Gasmeting en ontgassing

Met onze geavanceerde FTIR-gasanalysatoren (Fourier Transform InfraRed) kunnen wij honderden chemicaliën meten, stofspecifiek en binnen enkele minuten. Wij kunnen containers ontgassen of onze specialisten kunnen ze met speciale pakken en apparatuur ontgassen.

Opslag onder douaneverband

Onze specialisten kunnen bedrijven helpen bij het opzetten van een douane-entrepot door te assisteren bij het aanvragen van specifieke vergunningen en het opzetten van de administratie.

Het doel moet altijd zijn om klanten boven verwachting te ontzorgen
Jens Stevens
Senior Customs Consultant

Carrières

Word lid van ons groeiende team

Solliciteer nu voor een van onze openstaande functies of stuur ons een open sollicitatie en maak deel uit van een snelgroeiend bedrijf waar je actief vorm kunt geven aan je carrière.