Corona update: Vrij verkeer van goederen

Image

Het corona virus heeft een grote impact op onze hele samenleving. Verschillende landen hebben inmiddels verschillende maatregelen genomen om de verdere verspreiding van het virus te beperken.

Italië heeft de meest verregaande maatregelen genomen. Dat land is in volledige lockdown. In Europa hebben ook landen als Frankrijk en Spanje een vorm van lockdown afgekondigd. Andere landen, waaronder Nederland, hebben maatregelen genomen als het sluiten van scholen en horeca. Veel landen hebben hun grenzen gesloten voor mensen uit bepaalde landen, en sommige zelfs voor mensen uit alle landen. In Europa hebben de Schengenlanden hun grenzen gesloten voor mensen. Grenzen zijn niet gesloten voor goederen.

Er zijn dus beperkende maatregelen waar het gaat om het vrije verkeer van personen, maar er zijn geen beperkende maatregelen waar het gaat om het vrije verkeer van goederen. Dat is ook van het grootste belang als het gaat om zaken als medicijnen, medische benodigdheden en voedsel. Hetzelfde geld voor ‘normale’ zaken die mensen willen of nodig hebben. Zo zorgen we dat het leven zo normaal mogelijk blijft onder de huidige omstandigheden.

Met dank aan de mensen

Zonder mensen is dit vrije verkeer van goederen niet mogelijk. Terwijl velen van ons thuis aan het werk zijn is er een grote groep mensen die dat simpelweg niet kan. Deze mensen doen goed en belangrijk werk om ervoor te zorgen dat de goederenstroom niet stop. Zo zorgen ze er voor dat winkels, supermarkten, ziekenhuizen en andere belangrijke organisaties bevoorraad blijven. Bij deze willen wij deze mensen heel erg bedanken!

Vrachtwagenchauffeurs, magazijnmedewerkers, douanebeambten, mensen die op schepen en treinen werken en alle andere mensen die er voor zorgen dat logistiek, transport en andere vitale processen blijven draaien: dank je wel! Zonder jullie komen medische benodigdheden niet waar ze nodig zijn en zouden we lege schappen hebben in de supermarkten.

Import en export

Of het nou grondstoffen zijn, onderdelen, of eindproducten ze moeten vervoerd en verscheept worden van land naar land. Corona virus of niet, dat betekent ook dat er nog steeds douaneformaliteiten zijn die moeten worden afgehandeld. Het kan nu belangrijker zijn dan ooit om er voor te zorgen dat zendingen zonder problemen door de douane komen. Export documenten en vergunningen moeten in orde zijn en producten moeten bijvoorbeeld correct geclassificeerd zijn.

A Load Off Your Mind

Customs Support heeft alle nodige maatregelen genomen om er voor te zorgen dat jouw import en export zendingen in behandeling genomen kunnen worden. We take the load off your mind, dus. Onze kantoren zijn bemand, collega’s werken vanuit huis waar mogelijk en we staan klaar om u te helpen.

Afspraken en vergaderingen doen we zoveel als mogelijk via video of telefoon. Samen kunnen we zo de impact van corona zo klein mogelijk houden. We wensen jou en de jouwen kracht en een goede gezondheid!