Twijfel vervolg brexit overleg door coronavirus

Image

Het coronavirus heeft serieuze gevolgen voor bedrijven. Overheden nemen extreme maatregelen om de verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

In heel Italië gelden nu crisismaatregelen en gisteren heeft President Trump aangekondigd dat reizen naar Amerika vanuit Europa vanaf dit weekend niet meer mogelijk is. Ook in Nederland zijn nieuwe maatregelen aangekondigd. Zo moeten mensen zoveel mogelijk thuiswerken en zijn bijeenkomsten met veel mensen taboe.

De BBC schrijft hierover het volgende:

The ban applies to travellers from countries which are members of the Schengen border-free travel area.

The UK, Ireland and other non-Schengen countries are unaffected. US citizens are also exempt.

The EU condemned the measures, which it said were taken “unilaterally and without consultation”.

Lees het hele artikel hier.

De Brexit onderhandelingen vertraagd?

Het coronavirus heeft mogelijk ook impact op de Brexit onderhandelingen. Het is onduidelijk of de 150 EU vertegenwoordigers, die in Londen aan de volgende ronde met overleggen en onderhandelingen beginnen, naar Londen afreizen. De start van deze nieuwe ronde gesprekken staat gepland voor 30 maart.

Het annuleren van overleggen en onderhandelingen zullen het Brexit proces vertragen. En er is al zo weinig tijd. Tot op de dag van vandaag blijft Boris Johnson weigeren om uitstel aan te vragen. Met een dergelijk uitstel is er veel meer tijd voor de onderhandelingen.

The Guardian schrijft hierover het volgende:

Brexit talks due to take place in London next week have been thrown into doubt because of the coronavirus, Michael Gove has confirmed.

Gove told MPs fresh concerns about the second round of talks going ahead as planned had been raised by Brussels counterparts this morning.

About 150 delegates from Brussels were due to arrive in London for three days of talks next Wednesday.

Gove also said there was a question mark over the inaugural meeting of the EU-UK joint committee, on which he will sit, on 30 March.

Lees het hele artikel hier.

Blijf op de hoogte

Wij houden je op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen als het gaat om de Brexit. Volg hiervoor onze Brexit website en de LinkedInpagina van Customs Support.

Foto: M. Rijk – Flickr