Get Ready for Brexit webinar: de sprekers

Image
Brexit (image: calculator)

We zijn iets meer dan twee maanden verwijderd van het einde van de transitieperiode. In minder dan 70 dagen is het zover: #Brexit is een feit.

De onderhandelingen voor een handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn nog steeds gaande. Zolang de onderhandelingen nog niet zijn afgerond is het niet bekend wat precies de impact van de Brexit is op supply chains en logistieke operaties die goederen verschepen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk.

Bereid je voor, wat de uitkomst ook is

Als de overgangsperiode op 31 december afloopt, begint in het Verenigd Koninkrijk een implementatieperiode, wat betekent dat de invoer pas vanaf 1 januari moet worden ingeklaard voor gecontroleerde goederen. Vanaf 1 april begint de invoer verplichting voor veterinaire en fytosanitaire goederen. Reguliere goederen moeten vanaf 1 juli 2021 worden ingeklaard. Deze overgangsperiode geeft bedrijven in het Verenigd Koninkrijk zes maanden de tijd om te wennen aan en zich voor te bereiden op de nieuwe processen en regelgeving.

Aan EU-zijde zullen de im- en export voorwaarden op 1 januari van start gaan, dus de tijd om zich voor te bereiden is bijna op. Customs Support is bereid om samen met onze klanten te werken om ervoor te zorgen dat ze klaar zijn.

Om je te helpen bij de voorbereidingen en er zeker van te zijn dat je klaar bent voor de Brexit organiseren wij op 28 oktober een webinar.

Een webinar om je te helpen bij de voorbereidingen

In onze Get Ready for Brexit! webinar leggen we je uit hoe automatisering en integratie je helpen in de voorbereidingen op wat komen gaat. Naast onze digitale oplossing gaan we ook in op de stappen die je moet nemen om volledig compliant te zijn.

De sprekers

Frank Weermeijer: Frank is de Group CEO van Customs Support. Hij neem de introductie voor zijn rekening en zal kort spreken over waar we nu staan als Customs Support.

Des Hiscock: Des is de CEO van Customs Support UK. Hij zal het vooral hebben over de impact van de Brexit op bedrijven in het Verenigd Koninkrijk.

Rick Hendriks: Rick is Regio Directeur Zuid van Customs Support. Hij zal met name spreken over hoe Customs Support zich heeft voorbereid op de Brexit en hoe we ervoor hebben gezorgd dat de impact van de Brexit voor onze klanten minimaal is.

Het webinar wordt online gehouden op 28 oktober om 14:00 uur. Op dinsdag 27 oktober ontvangen alle geregistreerde gasten een e-mail met persoonlijke link voor deelname aan het webinar.